6.12.14

Αυστραλοί τουρίστες για δέσιμο!



Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τη χώρα μας, και οι Έλληνες έχουν προ πολλού αφήσει πίσω τους τις «εξτραβαγκάνζες» όπως τα ταξίδια στο Μπαλί και στην Αυστρία (για ψύλλου πήδημα), κάποιοι άλλοι λαοί, συνεχίζουν να ζουν στο κόσμο τους, αφού οι οικονομίες των χωρών τους τα πάνε μια χαρά.




Όπως για παράδειγμα οι Αυστραλοί, που ελέω ανθηρής οικονομίας το έριξαν στα ταξίδια…



Και επειδή στη χώρα τους έμαθαν να τα ζητάνε (και να τα παίρνουν) όλα από το κράτος, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδάκια.
Και αυτό προσπαθούν τώρα να ελέγξουν οι αυστραλιανές αρχές.
Και τι λένε στους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό;
«Όχι, δεν μπορεί η πρεσβεία να σας δανείσει χρήματα για να πάτε με πόρνη στη Ταϊλάνδη»!
Και άλλα πολλά παρόμοια…
Η Αυστραλία λοιπόν προσπαθεί να μειώσει όλες τις παράλογες απαιτήσεις που έχουν οι πολίτες της όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, και τις οποίες υποβάλλουν στις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία.
Έτσι, η υπουργός Εξωτερικών Julie Bishop ανακοίνωσε νέα μέτρα προκειμένου να «ενθαρρυνθεί μια πιο δυνατή κουλτούρα αυτάρκειας, και προσωπικής ευθύνης στους Αυστραλούς που βρίσκονται για τουρισμό στο εξωτερικό».
Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η «ελάχιστη δυνατή» διπλωματική βοήθεια σε όλους όσοι ηθελημένα, επανειλημμένα, ή λόγω αμέλειας μπλέκουν σε… καταστάσεις (πολλές φορές τραγελαφικές).
Όπως διευκρίνισε η υπουργός, το προσωπικό στις πρεσβείες και στα προξενεία δεν είναι εκεί για να σας βοηθήσει να επισκευάσετε το jet ski σας, ούτε για να σας δανείσει χρήματα να πληρώσετε το ξενοδοχείο.
Και συνέχισε: Δεν είναι εκεί για να σας δανείσει λάπτοπ… ούτε για να σας προσφέρει γραφειακό χώρο κλπ.
Και μάλιστα έδωσε και κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα των αιτημάτων των Αυστραλών στο εξωτερικό: Στη πρεσβεία της Αυστραλίας στη Μπανγκόγκ, που είναι ο πιο προσφιλής προορισμός των Αυστραλών, ένας τουρίστας μπήκε μέσα παρέα με μια πόρνη, και ζήτησε από τον υπάλληλο να πληρώσει τις υπηρεσίες της, τις οποίες είχε ήδη απολαύσει!
Όπως λέει η υπουργός, αυτό είναι ένα από τα συνηθέστερα αιτήματα!
Άλλα αιτήματα που κατατίθενται στις πρεσβείες συμπεριλαμβάνουν τη χρήση θωρακισμένων φορτηγών, τη διαμεσολάβηση για να σβηστούν κλήσεις τροχαίων παραβάσεων, την απομάκρυνση μιας γάτας από τη ψευδοροφή, κλπ κλπ.
Και τέλος να θυμίσουμε ότι οι Αυστραλοί τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται στην Αίγυπτο το 2011, όταν ξέσπασαν οι ταραχές λόγω αραβικής άνοιξης, φυγαδεύτηκαν με αεροσκάφος της Qantas που ναύλωσε η κυβέρνησή τους και επέστρεψαν σώοι στην Αυστραλία.
Και τι έκαναν μόλις έφτασαν στη πατρίδα;
Απαίτησαν από την αεροπορική εταιρία να τους δώσει χρυσή κάρτα για frequent flier μίλια!!!!
Κάποιοι άλλοι συμπατριώτες τους που φυγαδεύτηκαν αεροπορικώς με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια εταιρία από την νοτιοανατολική Ασία το 2004, εξαιτίας του τσουνάμι, απαιτούσαν καθίσματα και προνόμια πρώτης θέσης!

Strange Attractor 
(στοιχεία από το Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου