1.3.15

Ένας μήνας ΣΥΡΙΖΑ, 5 χρόνια πίσω η χώρα…



Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει ακόμη και στην εποχή του τηλεοπτικού παροξυσμού του Αδώνιδος Γεωργιάδη.
Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας ημέρα της τοποθέτησής τους δεν προλαβαίνουν να δίνουν συνεντεύξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς.



Τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζουν, με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να τους «διορθώνει» το Μέγαρο Μαξίμου με τα non paper και να υποχρεώνονται σε αναδίπλωση ή αυτοδιάψευση.
Το φαινόμενο θα ήταν απλώς κωμικό εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά για τη χώρα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε το μήνα του μέλιτος στην κυβέρνηση, αλλά η χώρα επιστρέφει πίσω τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Ολη η Ευρώπη συζητά πλέον ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους 20-40 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης διετίας, ενώ το Δημόσιο βιώνει συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας.
Το νέο Μνημόνιο ή «συμβόλαιο» θα συνοδευθεί από επώδυνα μέτρα όπως το 2010, αλλά τα μέλη της κυβέρνησης ενδιαφέρονται για την τηλεοπτική τους εικόνα. Πρώτος ο υπουργός Βαρουφάκης, ο οποίος έχει παρελάσει από όλα τα εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα διαφημίζοντας τη συμφωνία των Βρυξελλών, την οποία αμφισβητούν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ο μόνος.
Και άλλοι υπουργοί συνωθούνται στα στούντιο των καναλαρχών, τους οποίους ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει προεκλογικά.
Αλήθεια, πότε υπάρχει χρόνος για να δουλέψουν οι υπουργοί όταν μέχρι τον Απρίλιο πρέπει να έχουν επεξεργασθεί πλήρως το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει ο κ. Βαρουφάκης με την τρόικα;
Η εικόνα είναι απογοητευτική, όπως και το αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε απότομα σε μνημονιακό κόμμα και ο πρωθυπουργός, αντί να κυβερνήσει, επιχειρεί να σβήσει τις εσωκομματικές φωτιές.
Η διαπραγμάτευση των Βρυξελλών κατέληξε σε μία συμφωνία που προβλέπει αξιολόγηση από τους «θεσμούς» προκειμένου να αποδεσμευθεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ.
Ο «σύντροφος» Μηλιός επέκρινε τους χειρισμούς Βαρουφάκη λέγοντας ότι πήγε απροετοίμαστος και χωρίς κανένα κοστολογημένο σχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυνήγησε τις πρόωρες εκλογές, αλλά τώρα θα κληθεί να υπογράψει το δικό του Μνημόνιο, την ώρα που η χώρα σχεδίαζε την οριστική έξοδό της από τα προγράμματα διάσωσης.

1 σχόλιο:

  1. Θλίψη στο Βερολίνο. Ένας μήνας χωρίς τους λατρεμένους σαμαροβενιζέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή