26.3.15

Στον αστερισμό των τσιπροκαμένων…



Προσοχή ακολουθεί παραλήρημα…

Το ζήσαμε και αυτό… στρατιωτική παρέλαση με φουλ ταρατατζούμ, και με κορδωμένους σαν ανοιξιάτικα παγώνια επίσημους στις εξέδρες,  να επιθεωρούν το στράτευμα.
Και μάλιστα χωρίς κάγκελα, που να απομονώνουν τον λαό από την εμπνευσμένη πολιτική και στρατιωτική του ηγεσία.
Λαός, στρατός, και πολιτικοί προϊστάμενοι ένα… σαν μια γροθιά.

 

ΘΑΥΜΑ!!!!!!! Την ώρα της δοξολογίας εμφανίστηκε ξαφνικά μια οπτασία με το πρόσωπο της Παναγίας της Ξινισμένης πίσω από τον Αλέξη και τη Ζωζώ.
Αμέσως στήθηκε πρόχειρο παγκάρι....

Με φαντάρους να μοιράζουν σημαιάκια, με  (αριστερούς) υπουργούς να μη συγκρατούν την εθνικοφροσύνη τους,  και να λικνίζονται στους ρυθμούς των…  εμβατηρίων, με κομμουνιστές(!) να παρακολουθούν με ευλάβεια και κατάνυξη δοξολογίες, και με τον (αξιοπρεπή) λαό να στήνεται στην ουρά για να βγει μια σέλφι με τον υπουργό της καρδιάς μας τον Δρα Μπαρουφάκη, που όπως λέει ο Τράγκας αποτελεί διεθνές brand name, και έκανε διάσημη τη χώρα μας!!!!
Μα τι στο διάολο καπνίζουν κάποιοι; Ρίγανη;



Και μετά από την παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων, που έστειλε το μήνυμα εκεί που πρέπει, ακολούθησαν γλέντια. Με κλαρίνα, ζουρνάδες, και καλαματιανούς χορούς! Με εντολή Καμένου βεβαίως βεβαίως, και με τη συμπαράσταστη της πασιονάριας (μέχρι να εκλεγεί) Ρένας.
Αλλού  τους περιμέναμε τους ζουρνάδες, κι απ’ αλλού μας βρήκαν.
Ήταν δηλαδή μια μέρα εθνικής ανάτασης. Όπως παλιά… τότε που κυβερνούσε ο Πατακός, και ο λαός σεληνιάζονταν με τον Κοινούση.
Φαντάζεστε να έβαζε ο Πάνος την μπάντα του Ναυτικού να παίξει τον … Ταρζάν; Ή είναι πολύ μικρός για να το θυμάται;
Τι λοιπόν κι αν πέρασαν σαράντα και πλέον χρόνια;
Τι κι αν μεσολάβησαν εισβολές, μεταπολίτευση, πλέρια δημοκρατία του Πασόκ, 17 Ν,  διακοποδάνεια, Άκης, μνημόνια,  κλπ κλπ.
Ο κύκλος έκλεισε και να’ μαστε ξανά μανά εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε.
Μόνο που αυτή τη φορά στην εξουσία είναι ο Σύριζας (μαζί με τους ΑνΕλ).
Και καλά που τελικά εκτός απ τα κλαρίνα δεν πραγματοποιήθηκε και εκείνο που μου είχε πει εμπιστευτικά ο φίλος μου ο Μήτσος (που έχει κονέ στον Σύριζα) ότι θα παίξει ακορντεόν η Βαλαβάνη στη πλατεία Συντάγματος!
Το φυλάει μάλλον για το Πάσχα, μαζί με τα αρνιά που θα σουβλίζει, λένε, η ΜΟΜΑ του Πάνου. Μπορεί, αν προκάμει ο ακούραστος υπουργός, να το αναμεταδώσει και η ΥΕΝΕΔ, που όπως μαθαίνω ψήνεται… είναι στα σκαριά.
Αυτά ακούει ο Σόιμπλε και τρελαίνεται.
Θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι μονότονος, και αμαρτίαν ουκ έχω. Έτσι κι αλλιώς τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος, οπότε…
Καλός χρυσός ο Σύριζας, αλλά για 3-4%. Μέχρι εκεί.
Χρειάζεται δηλαδή να υπάρχει για να δίνει διέξοδο σε κάποιους αιθεροβάμονες, σε κάποιους ονειροπόλους ιδεαλιστές, και σε κάποιους ανιστόρητους γραφικούς που μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στον πλανήτη από το 1990 και μετά, χώρια όλα αυτά που έγιναν πιο πριν σε ΕΣΣΔ, Κούβα, Β. Κορέα, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Βιετνάμ, Κίνα, κ.ο.κ.
Και η διαφορά του Σύριζα με το ΚΚΕ (φερ ειπείν) είναι ότι το δεύτερο έχει καταλάβει, και πολύ καλά μάλιστα, το τι συνέβη, εννοείται ότι ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει,  και απλά υπάρχει, ακολουθώντας τις εξελίξεις,  μη θέλοντας να διαλύσει ένα μαγαζί γωνία, που προσφέρει προνόμια, κύρος, και καριέρες στα ιθύνοντα μέλη του. Εξάλλου είναι και το μοναδικό (ίσως) στο κόσμο σταλινικό ορθόδοξο κομμουνιστικό κόμμα, που συμμετέχει κοινοβουλευτικά στα πολιτικά πράγματα (και μάλιστα δυτικής χώρας μέλους του ΝΑΤΟ)!
Ο Σύριζας όμως και ήθελε, και θέλει, και κατάφερε (ελέω κρίσης) να γίνει κυβέρνηση. Γιατί; Μη με ρωτάτε… δεν δίνω βάση σε συνωμοσίες, αλλά ούτε τους έχω και ικανούς για τέτοια προμελετημένα σχέδια που απαιτούν συγκρότηση, αν μη τι άλλο.
Τους έκατσε, και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.
Ή θα προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και θα φύγουν νύχτα κυνηγημένοι απ τους δικούς τους, ή θα κάνουν την ρήξη και θα φύγουν χαράματα κυνηγημένοι απ’ όλους (ακόμη κι απ αυτούς που σήμερα χειροκροτάνε την κάθε παπαριά του Στρατούλη και του Σκουρλέτη).


Ο Σύριζας ήταν και θα είναι ένα ρεμπέτ ασκέρ, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, και από Μαοϊκούς (άσχετα αν το αγνοεί η κυρά Σούλα που τον ψήφισε με δυο χέρια).
Και μέσα σε δυο μόλις μήνες τα έκανε μπάχαλο σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Όπως ακριβώς το περίμενα (τα έγραφα άλλωστε σε εμμονικό βαθμό), και όπως παραδέχονται όλοι όσοι συνεχίζουν να διατηρούν στοιχειώδη κοινό νου μέσα στον ωκεανό του άκρατου λαϊκισμού που μας πνίγει από παντού.
Που είναι το σκίσιμο του μνημονίου;
Που είναι τα 751 ευρώ;
Που είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις και οι μειώσεις (και οι καταργήσεις φόρων);
Που είναι ο ΕΝΦΙΑ; Χα χα χα…
Στο μόνο που ήταν συνεπής ο Σύριζας ήταν στην απελευθέρωση των λαθρομεταναστών, στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, και στα επιδόματα στους συνδικαλισταράδες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (της ψυχής της χώρας, όπως είπε ένας κορυφαίος συριζαίος Ροβεσπιέρος)
Εδώ, μέχρι και κινέζικα έμαθε ο Αλέξης για να γλείψει έναν αντιναύαρχο τρέχα γύρευε (του 18ου στόλου παρακαλώ), μπας και δεν φύγουν τελικά  οι Κινέζοι από τον Πειραιά.
Εδώ μέχρι και την μαντάμ Μέρκελ έγλειψε πατόκορφα, αδειάζοντας δυο υπουργούς του. Διότι ή ο ίδιος είπε ψέματα ή οι υπουργοί, ή εμείς δεν καταλάβαμε τι έλεγαν. Μιλάω για τον υπ. Δικαιοσύνης που μέσα στη βουλή μίλησε για δήμευση της γερμανικής ακίνητης περιουσίας, και τον υπ. Άμυνας που απείλησε με αποστολή λαθρό (τζιχαντιστών) στας Ευρώπας.
Η Ουάσιγκτον το άκουσε, ο Αλέξης δεν;

 

Δέχθηκε μολότοφ από την εξέδρα των επισήμων και ζαλίστηκε....

Και φτάσαμε λοιπόν να μην ξέρουμε κάθε μέρα που περνάει τι μας ξημερώνει αύριο. Θα μου πείτε εδώ δεν ξέρει ο ίδιος ο Αλέξης… θα ξέρουμε εμείς;
Πάντως είναι φοβερό! Δεν το χωράει ο νους μου.
Μιλάω για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις τόσο του ίδιου του Αλέξη, όσο και των πρωτοκλασάτων συριζαίων.
Ποιος πούρος αριστερός θα περίμενε να δει τον Σύριζα να οργανώνει εθνικές φιέστες; Ποιος;
Με βασικό επιχείρημα ότι ΔΕΝ υπάρχουν πια κάγκελα…
Μα γιατί να υπάρχουν; Υπήρχαν για να κρατάνε μακριά τους αγαναχτιστές και τους μπαχαλάκηδες. Σήμερα δεν υπάρχει λόγος. Αφού αυτοί είναι που οργανώνουν τη φιέστα.
Και μάλιστα με ζήλο… βλέπε Δούρου.
Αυτοί που τα περασμένα χρόνια μούτζωναν και προπηλάκιζαν τους επισήμους, είναι αυτοί που τώρα επιθεωρούν τα αγήματα, και τα  οπλικά συστήματα που αγόρασε ο Άκης  για τα «ειδικά μισθολόγια» που λέει κι ο Μπογδάνος.
Έτσι, αντί να δούμε κρεμάλες και ικριώματα στο Σύνταγμα, βλέπουμε παράτες, με τον Παπακωνσταντίνου να πίνει το φραπουτσίνο του στο Κολωνάκι και να χασκογελάει με το ποζάρισμα του τενεκεδένιου στρατιώτη Καμένου.
Και με τον ήχο από τις ερπύστριες να σκίζει τη σιωπή και τη μαυρίλα της ψυχής μας… Αφού όπου να’ ναι μου φαίνεται πως θα πεταχτεί από κανένα τανκ ο Πρέκας και θα τα κάνει όλα λαμπόγυαλο!
Καλωσήρθατε στο μεταμοντέρνο καθεστώς του Υπαρκτού Σουρεαλισμού.
Στον αστερισμό των τσιπροκαμένων…
Προσδεθείτε!

Strange Attractor


ΥΓ- Και όπως έγραψε κάποιος στο φέισμπουκ, ο πραγματικά χαρούμενος αυτόν τον καιρό είναι ο … Πατακός!

105 ετών, και φεύγει δικαιωμένος, αφού πρόλαβε να δει τους Συριζανέλ στην εξουσία, να βαδίζουν στα χνάρια που χάραξε ο ίδιος και ή άλλοτε εξίσου χαρωπή με τη σημερινή συγκυβέρνηση τρελοπαρέα του…
 

ΥΓ 2- Ολόκληρη η Ευρώπη χθες θρηνούσε τον χαμό 150 αθώων, και μεις το ρίξαμε στο τσάμικο, με εντολή Καμένου!
Πρώτη Φορά Αριστερά, με επίκεντρο τον άνθρωπο (πάντα).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου