26.3.15

Το έπιασες Γκόλφω το υπονοούμενο;



Γενικό συμπέρασμα από την σημερινή (σημ. χθεσινή) στρατιωτική παρέλαση: τις περισσότερες μίζες τις έχουμε δώσει για αμερικανικά οπλικά συστήματα, μετά για γερμανικά και λιγότερα για γαλλικά και ρωσικά.




Μεγάλες στιγμές της σημερινής παρέλασης…
Πολιτικά: Την ώρα που περνούσαν από πάνω τα ελικόπτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος να κοιτάζει τα παπούτσια του ενώ οι τρεις στρατιωτικοί που στέκονταν πίσω του κοιτούσαν προς τα επάνω.
Η αλήθεια είναι ότι το αντίθετο θα ήταν πολύ πιο ανησυχητικό...


 
Καλλιτεχνικά: Η Έλενα Κουντουρά να λικνίζεται στην εξέδρα την ώρα που περνάει η μπάντα μπροστά από την εξέδρα παίζοντας το «Περνάει ο στρατός”.  Εδώ συγκρούστηκαν δυο άσχετοι κόσμοι: από τη μια η Έλενα Κουντουρά και η στρατιωτική μπάντα και από την άλλη η πολιτική και η μουσική.
Πολιτιστικά: Για ειδικά γούστα, την ώρα που παρέλαυναν  οι τσολιάδες  ο γίγαντας σκηνοθέτης έπιασε στους θεατές δυο αγόρια δίπλα δίπλα να χαμογελάνε μεταξύ τους όπως η Μέρκελ στον Τσίπρα… ‘My death waits there between your  thighs’ , που λέει και το τραγούδι του Jacques Brel.
Ιστορικά: Η μεγάλη στιγμή της μετάδοσης από την δημόσια τηλεόραση ήταν  αυτή που ο παρουσιαστής έκανε μια πολύ σύντομη και ακριβέστατη ιστορικά περιγραφή για το πώς φτάσαμε στην 25η Μαρτίου 1821: «είχαν προηγηθεί περίπου 150 εξεγέρσεις στις οποίες οι ξένοι είχαν υποσχεθεί ότι θα μας βοηθήσουν, όμως στην πρώτη αποτυχία μας εγκατέλειπαν (το έπιασες Γκόλφω το υπονοούμενο;).
Έτσι οι Έλληνες είδαν και απόειδαν και το 1821 αποφάσισαν να ξεκινήσουν μονοί τους τον απελευθερωτικό αγώνα».
Βέβαια αυτός που μετέδιδε για λογαριασμό της ΔΤ έκανε μια ευφυή κίνηση όταν στην αρχή της παρέλασης πέρασαν πέντε ηλικιωμένοι με αντίστοιχες νοσοκόμες και είπε ότι «περνάνε οι ανάπηροι πολέμου», αφήνοντας φλου ποιού πολέμου ακριβώς ώστε να μπορεί ο καθένας  να υποθέσει οποιονδήποτε πόλεμο θέλει από το 1821 μέχρι το 1940.
Ο πιο νέος ανάπηρος πολέμου σήμερα είναι σίγουρα 90 χρονών και το γεροντότερο κλεφτόπουλο 210.
Και οι μεν και οι δε, δεν θα έβγαιναν από το σπίτι τους σήμερα με τέτοιο καιρό. 

Ο χορευτής-τσολιάς μόλις έχει φάει άρνηση από τον αρχιτελετάρχη να χορέψει και αποχωρεί χαμογελαστός σιχτιρίζοντας

Μ΄ αυτά και με τ’ άλλα, ήρθε η ώρα που όλοι περίμεναν, οι χοροί και τα τραγούδια. Για κάποιο άγνωστο λόγο η ΔΤ μετέδωσε μόλις 10 λεπτά χωρίς σπικάζ και μετά διέκοψε!  
Του χρόνου τέτοια μέρα που η ΔΤ θα είναι ξανά στα χέρια της δημοκρατικής παράταξης, σίγουρα θα μεταδοθούν και οι χοροί όπως τους πρέπει, ολόκληροι και με σχολιασμό.
Προλάβαμε όμως τη μεγάλη στιγμή όπου ένας τσολιάς από κάποιο χορευτικό συγκρότημα πήγε στον Πάνο Καμμενο και φανερά του ζήτησε να μπει στον χορό όμως ο υπουργός αρνήθηκε προφανώς λέγοντας το κλασσικό «όχι τώρα, σε λίγο».
Μόλις τελείωσαν και οι χοροί σταμάτησε να βρέχει…
Πλάκα πλάκα μήπως υπάρχει Θεός και έχει και γούστο;

Αντώνης Πανούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου