23.3.15

Περί της ηθικής Κατρούγκαλου…



«Ο Γ. Κατρούγκαλος δεν στέκεται στη θέση του...» δήλωσε την Κυριακή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος 'Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως αντίστοιχο παράδειγμα υπουργός «να πληρώνεται για νόμο που θα φέρει στο Κοινοβούλιο».



«Ποιος μου λέει ότι η μεγάλη του αντιμνημονιακή ρητορική δεν είναι αποτέλεσμα ιδεολογίας αλλά συμφέροντος;» διερωτήθηκε μιλώντας  στο Βήμα FM και πρόσθεσε « Αν παίρνεις προμήθεια 12% δεν ζεις για τις ιδέες σου αλλά από τις ιδέες σου»...



Σχολιάζοντας ο κ. Γεωργιάδης τα όσα είπε νωρίτερα την Κυριακή στο Mega ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως ο νόμος για τις μισθολογικές διαφορές και τη διαθεσιμότητα είναι ο ίδιος και επέμεινε «έχετε ακούσει ποτέ υπουργό που θα πληρωθεί επισήμως έστω και 1 λεπτό του ευρώ για νόμο που θα φέρει στην Βουλή» και παρατήρησε είναι πολύ προφανής η σύγκρουση συμφερόντων.  
Επισήμανε ότι δεν υπάρχουν σε αντίστοιχα δικηγορικά συμβόλαια με όρο για καταβολή αμοιβής σε περίπτωση νομοθετικής επίλυσης και προανήγγειλε πως η ΝΔ θα ζητήσει τα κατατεθειμένα στους δικηγορικούς συλλόγους ιδιωτικά συμφωνητικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κατατεθεί σε χρόνο που ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη αναλάβει καθήκοντα υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
« Θα ζητήσουμε όλα τα συμβόλαια για να δούμε σε πόσα λεφτά προσδοκούσε ο κ. Κατρούγκαλος» είπε και σημείωσε πως για τη ΝΔ είπε ότι το θέμα ανάγεται πλέον στο επίπεδο του ίδιου του πρωθυπουργού.
« Ο κ. Τσίπρας είχε μια ευκαιρία να αποδείξει ότι εννοούσε αυτό που είπε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο δηλ ότι δεν θα ανεχθεί καμιά σκιά. Τώρα υιοθετεί τον Κατρούγκαλο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε « και αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι ο Κατρούγκαλος αλλά η κυβέρνηση της Αριστεράς το 12%».
Και κατέληξε λέγοντας «καλά είναι τα περί λάσπης από ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Κυριάκο Μητσοτάκη» αλλά «να δούμε τώρα και την ηθική της Αριστεράς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου