24.3.15

Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο…



Μέσα σε μόλις 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα αφασίας έγινε κόμμα εξουσίας.
Από 4% έφτασε κοντά στο 40%, διόλου άσχημα ο δεκαπλασιασμός των ποσοστών του και η ανάληψη της εξουσίας.



Ασφαλώς ένα μέρος το οφείλει στον Τσίπρα, στο ότι είναι νέος, άφθαρτος, φεύγει από τα στενά πολιτικά κοστούμια.
Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καμιά ιδεολογική κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία, απλά με ηγέτη τον Τσίπρα μπήκε όπως λέει ο λαός «καβάλα στο κύμα»…

 
Η εκτίναξη του ποσοστού του και η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς δεν οφείλεται στο ότι η κοινωνία ξαφνικά αποφάσισε να στρίψει.
Ο βασικός λόγος ονομάζεται «Μνημόνιο».
Είναι ο καταλύτης των εξελίξεων που οδήγησαν αφενός στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου στη μείωση του ποσοστού της ΝΔ. Και βεβαίως στη δημιουργία της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς με τη βοήθεια των ψεκασμένων. Αλλά ακόμη και τώρα φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις προτιμήσεις των πολιτών, ίσως γιατί είναι νωρίς να κριθεί.
Αλλά αν θέλουμε να πούμε πραγματικές αλήθειες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και η λοιπή παρέα αυτό που έκαναν ήταν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή οργή για το Μνημόνιο το οποίο εσφαλμένα και σκόπιμα λένε κάποιοι ότι έφερε την κρίση.
Η κρίση ήταν αυτή που έφερε το Μνημόνιο αν και θα ήταν καλύτερη η κατάσταση εφόσον η κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργούσε πιο επαγγελματικά και κυρίως πιο ελληνικά, πιο πατριωτικά.
Το κόμμα που κυβερνά και αυτοί που είναι υπουργοί σήμερα έκαναν καριέρα πάνω στο μνημόνιο.
Αρχικά έκαναν επαγγελματική καριέρα και στη συνέχεια πέρασαν στον πολιτικό στίβο. Η θεωρία του αντιμνημονίου ήταν αυτή που τους έδωσε λεφτά, επαγγελματική ανέλιξη και πολιτική αναγνώριση φέρνοντάς τους μέχρι τους υπουργικούς θώκους.
Aς δούμε μερικά παραδείγματα: Ο Κατρούγκαλος που είναι στη επικαιρότητα τι ήταν;  Ένας δικηγόρος που ανήκει στη λεγόμενη «φάμπρικα των εργασιακών». Μια ομάδα δικηγόρων – εργατολόγων που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κι έκαναν καριέρα, έβγαλαν λεφτά και έγιναν τηλεμαϊντανοί βρίζοντας το Μνημόνιο.
Τους έμαθε ο κόσμος, χρησιμοποίησαν τα δικαστήρια και μεταπήδησαν στην πολιτική.
Ποιος θα ήξερε τον Κατρούγκαλο, ποιος θα ήξερε τον Ρωμανιά, ποιος θα ήξερε τον Ρομπόλη και κυρίως ποιος θα γνώριζε τον Αλέξη Μητρόπουλο;
Και η «φάμπρικα των εργατολόγων» δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Πώς έκανε νομίζετε καριέρα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και μετά τον διαδέχθηκε η Ζωή;
Έχουμε κι άλλους που έγιναν φίρμες και έχουν οφίτσια. Ο Χρυσόγονος στην Ευρωβουλή, ο Στρατούλης ο συνδικαλιστής, διαπρύσιος αντιμνημονιακός κήρυκας. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος ή η Νάντια Βαλαβάνη.
Τηλεαστέρες που έκαναν πολιτική καριέρα στα παράθυρα του Αυτιά και του Παπαδάκη καταγγέλλοντας το μνημόνιο το οποίο οι ίδιοι τώρα υπηρετούν.
Όπως θα έλεγε και ο λαός: «Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο».
Στην περίπτωση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απλά επιβεβαιώθηκε η λογική του τίποτε που γίνεται κάτι. Του έσχατου που γίνεται πρώτος, αφού βεβαίως βγάλει λεφτά, εκμεταλλευτεί το λαό και εκμαυλίσει την κοινή γνώμη.
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι σύμμαχοί του στους ΑΝΕΛ.
Ανύπαρκτοι, οι περισσότεροι ανεπάγγελτοι που έκαναν καριέρα πουλώντας πατριωτισμό και εθνικό νταβατζιλίκι.
Θα έρθει η ώρα τους. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου