6.3.15

ΝΟΤΑΜ προς Νεοδημοκράτες…



Προσωπικά δεν μου πέφτει λόγος για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αφού ποτέ δεν ήμουν μέλος ή οπαδός της.
Την ψήφισα όμως τις τρεις τελευταίες φορές αποκλειστικά για τον Σαμαρά, τον οποίο θεωρούσα και συνεχίζω να θεωρώ ως τον μόνο σοβαρό πολιτικό της χώρας στη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε από το 2008 και μετά.




Και άσχετα με το τι λένε καθημερινά τα διάφορα παπαγαλάκια, ο Σαμαράς είτε μας αρέσει είτε όχι έκανε πραγματική δουλειά, μας κράτησε στο ευρώ, με αποτέλεσμα σήμερα κάποιοι ανισόρροποι να θεωρούν την επιβίωση της χώρας ως δεδομένη και να αρχίσουν τους πειραματισμούς με την αλλοπρόσαλλη Πρώτη Φορά Αριστερά κλπ που μέσα σε ένα μόλις μήνα κατάφερε να μας πάει πίσω πέντε χρόνια σε όλα τα επίπεδα.





Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει τα αδιέξοδα που προκαλεί ο Σύριζα…
Και άντε τους συριζαίους τους καταλαβαίνω.
Θαμπώθηκαν από τις γυάλινες χάντρες που τους πάσαρε για διαμάντια ο Αλέξης.
Όπως καταλαβαίνω και τις στρατιές των πρώην επιτήδειων πασόκων που γέμισαν τις τάξεις του Σύριζα για να ξαναπάρουν στα χέρια τους τη «σοσιαλιστική» κουτάλα.
Αυτούς που δεν καταλαβαίνω είναι τους νεοδημοκράτες, που βρήκαν αφορμή να αμφισβητήσουν τον Σαμαρά. Την ώρα που καίγεται κυριολεκτικά το μικροσύμπαν της Ελλάδας.
Για να έρθει στη θέση του ποιος ρε καλόπαιδα;
Ο Καραμανλής; Μα αυτός «κουράστηκε» εδώ και χρόνια.
Η Ντόρα; Ήμαρτον.
Ο Κυριάκος; Έχει χρόνια μπροστά του, αν συνεχίσει να δείχνει εργατικότητα και μεταμέλεια για τις … αμαρτίες γονέων.
Ο Βορίδης; Μπα…
Ο Δένδιας; Πλάκα θα κάνετε.
Ο Γκιουλέκας; Ο Τζιτζικώστας;
Ποιος;
Εν πάση περιπτώσει και για να μη το κουράζω, έχω μια πρόταση προς τους ιθύνοντες της Νέας Δημοκρατίας, και ίσως καλά θα κάνουν να την ακούσουν πριν το κόμμα τους καταλήξει κάτι σαν το Πασόκ (το ορίτζιναλ), ή την άλλοτε ελπίδα της κεντροαριστεράς, τη ΔΗΜΑΡ (ποια);
Αφήστε κατά μέρος τις εσωτερικές αμφισβητήσεις και ασχοληθείτε με την κυβέρνηση θίασο που έχουμε και που τα έχει κάνει όλα μπάχαλο. Μα όλα σας λέω…
Εκεί υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, και μπορείτε να τη χτυπάτε κάτω σαν χταπόδι.
Και όσον αφορά στην ηγεσία του κόμματος, δεν χρειάζονται ούτε συνέδρια, ούτε προσυνέδρια, ούτε δείπνα, ούτε καν συνεστιάσεις.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι μια ψηφοφορία με ένα και μοναδικό ερώτημα προς τη βάση της Νέας Δημοκρατίας: Αν θέλουν οι απλοί και άδολοι οπαδοί της να γίνει αλλαγή ηγεσίας.
Ναι ή όχι;
Και ας πάνε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες να απαντήσουν.
Θέλω να πιστεύω πως θα απαντήσουν σωστά…
Όλα τα άλλα είναι απλά κομματικά παιχνίδια και λοβιτούρες από άτομα και κυκλώματα που εποφθαλμιούν καρέκλες, οφίτσια,  και κομματική μαρμίτα…

Strange Attractor

4 σχόλια:

  1. Επικροτώ το σχόλιό σας. Αυτοί που σήμερα θέλουν αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ δεν υπήρξαν ποτέ μέρος της βάσης της. Ένας από τα ιδρυτικά μέλη της ΝΔΦΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστα, ας αποφασιση η βαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάτε για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ ή στην ΠΟΛΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά. Εξάλλου η βάση αποφάσισε ναι για Σαμαρά και ΟΧΙ για Ντόρα.
    Το καλό που τους θέλω -στα στελέχη της ΝΔ απευθυνόμενη- να μην κάνουν τίποτα που θα εκληφθεί (πανεύκολα) από το συριζα και λοιπούς άχρηστους που κυβερνούν ως "γκρίνια, εσωστρέφεια, δύο στρατόπεδα κλπ" εντός του κόμματος.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση, σας το υπογράφω. Εμείς που είμαστε από τα νεανικά μας χρόνια στο κόμμα των νοικοκυραίων θα αδιαφορήσουμε. Να πάμε αλλού αποκλείεται,αλλά αποκλείεται επίσης να ψηφίσουμε την Ντόρα για την οποία ήδη απεφάσισε η βάση, ή όποιον άλλον.
    Οπως λέει και ο Χριστός μας για να είσαι πρώτος πρέπει να γίνεις έσχατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή