5.4.15

Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα γίνει το Βατερλό και του ΣΥΡΙΖΑ…



Αν ρωτήσεις έστω και έναν Έλληνα τι ήταν εκείνο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να το πολυσκεφτεί θα σου πει: «Ο ΕΝΦΙΑ. Ο τρόπος που εφαρμόστηκε και φυσικά που σχεδιάστηκε».




Ήταν το «Βατερλό» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παρά το ότι τους προειδοποιούσαν όλοι εκείνοι έκαναν του κεφαλιού τους.
Μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την πιο χρυσή ευκαιρία για να αποδομήσει την κυβέρνηση και να στρέψει τον κόσμο εναντίον της.
Έγινε μπαϊράκι στα χέρια του Τσίπρα, της Βαλαβάνη, του Στρατούλη που αν θυμόμαστε καλά δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί ήταν… ενάντια στα πιστεύω τους...



Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, πόνταρε και κέρδισε στο μπάχαλο που προκλήθηκε πέρυσι. Στοιχημάτισε στο χάος που έφερε η κακή σχεδίαση του ΕΝΦΙΑ αλλά και η αδυναμία της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει έναν δίκαιο φόρο όπου θα πλήρωναν όλοι οι ιδιοκτήτες ανάλογα με την πραγματική αξία της περιουσίας τους και φυσικά τις αντοχές τους.
Αλλά ο λαϊκισμός επικράτησε στη ΝΔ, τότε που διάφοροι βλαχοδήμαρχοι της περιφέρειας πίεζαν τον Στουρνάρα να μη μπει φόρος στην επαρχία και να πληρώσουν τα αστικά ακίνητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία επαγγελλόμενος νέα, δίκαιη φορολόγηση της περιουσίας του κοσμάκη.
«Θα πληρώσουν οι έχοντες», έλεγε και διακήρυττε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος στην πρώτη κατοικία.
Μάλιστα είχαν «παίξει» διάφορα σενάρια για το… σχέδιο που έλεγε ότι είχε έτοιμο η αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση. Και περιμένουμε όλοι το μεγαλόπνοο σχέδιο που θα μας έσωζε από τον… κακό ΕΝΦΙΑ.
Τι δεν έχουμε ακούσει όλους τους προηγούμενους μήνες;
Ο ένας έλεγε ότι το αφορολόγητο θα ήταν για το σύνολο της περιουσίας 200.000, άλλος το έφτανε και στις 600.000 ευρώ.
Κι όταν τους έλεγαν: «Βρε αθεόφοβοι, κανείς δεν θα πληρώσει φόρο και δεν θα εισπράξετε τα 2,6 δις που απέδωσε ο ΕΝΦΙΑ», έλεγαν «Δεν πειράζει, θα πληρώσουν οι έχοντες βίλες, οι εταιρείες. Άλλωστε… λεφτά υπάρχουν».
Έρχονται λοιπόν δύο μήνες μετά την εκλογή τους και αποδεικνύουν ότι σχέδιο δεν υπάρχει. Έκαναν σήμερα σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τους είπαν ότι αν βάλουν αφορολόγητο 50.000 ευρώ τότε οι μισοί ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν και οι άλλοι μισοί θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ που τελικά δεν θα πληρώσουν ούτε κι αυτοί.
Ζήτησαν μάλιστα να μην υπάρχει αφορολόγητο αλλά όλοι να πληρώνουν κι από λίγο και η περιουσία που δεν φέρνει έσοδα πολύ λιγότερο.
Τι τους απάντησε η Βαλαβάνη; Ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο, ότι έχουν υποσχεθεί στον κόσμο αφορολόγητο και πρέπει να το βάλουν, ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τις αντικειμενικές αξίες. Και όλοι κατάλαβαν το εξής σατανικό σχέδιο:
Η κυβέρνηση θα διατηρήσει ουσιαστικά τη δομή του μισητού ΕΝΦΙΑ, θα του αλλάξει το όνομα, θα βάλει μικρό αφορολόγητο 20-30 χιλ. ευρώ και θα πουλήσει στον κόσμο ότι είναι δικαιότερος.
Βεβαίως για να εισπράξει 2,6 δις θα τσακίσει άλλους, όμως, ποιος νοιάζεται από την κυβέρνηση;
Τον Ιούνιο, όταν θα καίγεται ο τόπος διότι θα λήγει και η παράταση του μνημονίου θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές.
Θα προσπαθεί η Βαλαβάνη, αυτή που δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και έλεγε στον κόσμο να μην πληρώνει, να φτιάξει ένα φόρο για τα ακίνητα. Και θα είναι μία από τα ίδια. Ο νέος ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα τον βαφτίσουν θα γίνει το Βατερλό και του ΣΥΡΙΖΑ.
Και θα είμαστε από μια μεριά να γελάμε με τα χάλια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου