23.5.15

Έξοδος από το ευρώ σημαίνει καταστροφή!



Τις τελευταίες εβδομάδες, και με δεδομένη την κυβερνητική αφασία και την αδυναμία να κλείσει ακόμη και έντιμο συμβιβασμό, βλέπουμε ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Το κόμμα της δραχμής να ξαναπαίρνει μπροστά και να διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο μυαλό των Ελλήνων.




Οι «δραχμικοί» αίφνης έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και περνούν εύκολα τις ιδέες τους με αποτέλεσμα να συνηθίζει κι ο κόσμος.
Πλέον η επιστροφή στο κοινό νόμισμα δεν είναι μπαμπούλας αφού επιχειρηματίες και εκδοτικά συμφέροντα έχουν φροντίσει να περάσουν σαν κάτι εύκολο, απλό και όχι κατ’ ανάγκη κακό την έξοδο από το ευρώ…



Μοιάζει η υπόθεση όπως είχε γίνει και με τη Χρυσή Αυγή.
Οι φασίστες φόρεσαν κοστούμι, έγιναν «γκόμενοι» και πρώτοι μάγκες και έκρυψαν το νεοναζιστικό παρελθόν τους πίσω από πρόθυμους δημοσιογράφους που τους «αναβάπτισαν», μέχρι που ήρθαν οι φόνοι.
Έτσι ακριβώς και οι οπαδοί της δραχμής, οικονομολόγοι, πολιτικοί, στελέχη κομμάτων και ένας δημοσιογραφικός εσμός που υπηρετεί τα συμφέροντα του αφεντικού ο οποίος έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό.
Όλοι αυτοί άρχισαν σιγά – σιγά να κάνουν ευκολοχώνευτο στον ελληνικό λαό το εθνικό νόμισμα.
Πότε ο Λαφαζάνης, πότε ο Βαρουφάκης, πότε ο Λαπαβίτσας και τσουπ η δραχμούλα έγινε ξανά… mainstream.
Πήγε ο Λαπαβίτσας που μέχρι πριν μερικούς μήνες είχε μόνο τον εαυτό του υποστηρικτή, έδωσε συνέντευξη και τον άκουσαν, λέει, πάνω από 120 χιλ. πολίτες να λέει ότι η επιστροφή στη δραχμή θα φέρει ανάπτυξη σε λίγες εβδομάδες ή το πολύ σε λίγους μήνες.
Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται την απραξία της κυβέρνησης να διατηρήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ, την αδυναμία της να υλοποιήσει την εντολή του ελληνικού λαού που είναι η διατήρηση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Το κόμμα της δραχμής έρχεται λοιπόν και απειλεί γιατί απλά ο κόσμος δεν ενημερώνεται για το τι θα σήμαινε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Δεν μπορεί τώρα να αντιληφθεί ότι θα πρόκειται για μια νέα εθνική τραγωδία που κάποιοι εξομοιώνουν με την Μικρασιατική Καταστροφή.
Δεν μπορούν να σκεφτούν ότι αν μέσα στα προηγούμενα 5 χρόνια έχασε το 25% με 30% του εισοδήματός του με μια επιστροφή στη δραχμή θα χάσει το 50% έως 70% της αγοραστικής αξίας των χρημάτων του.
Και φυσικά δεν μπορεί τώρα να αντιληφθεί ότι θα γίνουν σε μια νύχτα πλούσιοι όσοι έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δρουν εθνικά, δεν έχουν δηλαδή μύχιες σκέψεις και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα…
Αν και πολύ αμφιβάλλουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως ό,τι κάνουν το κάνουν εξαιτίας της ανοησίας, της απειρίας και της ιδεοληπτικής τους ανισορροπίας.
Η ουσία είναι όμως, ότι με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους οδηγούν τη χώρα σ’ αυτό που οι οπαδοί της δραχμής επιθυμούν όσο τίποτε άλλο. Δηλαδή στην έξοδο από το ευρώ.
Όμως, κανείς δεν τους έδωσε το δικαίωμα αυτό. Κανείς δεν μπορεί να τους επιτρέψει να φέρουν την εθνική τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας. Και θα πρέπει να προσέξουν γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί το κόμμα της δραχμής να πανηγυρίζει αλλά ο κόσμος που θα νιώσει τι σημαίνει κάτι τέτοιο θα τους πάρει με τις πέτρες.
Ούτε τα ελικόπτερα δεν θα τους βοηθήσουν, αλλά ούτε και τα C-130 με τα οποία ταξιδεύει ο πρωθυπουργός και βγάζει και φωτογραφίες προκειμένου να μας αποδείξει πόσο λαϊκό παιδί και απλό είναι.
Της Μικρασιατικής Καταστροφής ακολούθησε το Γουδή.
Της νέας εθνικής τραγωδίας που κάποιοι στήνουν πρόθυμα, τι θα ακολουθήσει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου