11.5.15

Για ποια Αριστερά μιλάμε;



Όταν λέω εγώ ότι ζούμε σε καθεστώς υπαρκτού σουρεαλισμού, κάποιοι με θεωρούν υπερβολικό.
Και όμως!
Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις όλο αυτό το τσίρκο… το freak show, που ζούμε, την ώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς προς τα βράχια της πτώχευσης;



Ίσως μια καλή παρομοίωση θα ήταν αυτή με τον Τιτανικό, όπου όπως λέγεται, οι ανυποψίαστοι επιβάτες έτρωγαν και χόρευαν ταγκό ντυμένοι με τα καλά τους, και με την ορχήστρα του πλοίου να παίζει βάλς, μέχρι και λίγα λεπτά πριν ο καπετάνιος οδηγήσει το πλοίο επάνω στο μοιραίο παγόβουνο, και ακολουθήσει η καταστροφή…



Και άντε εκείνοι (οι επιβάτες) δικαιολογούνται, αφού όντως δεν ήξεραν τι γίνεται στη γέφυρα του πλοίου… εμείς όμως;
Είναι δυνατόν να παίζεται το μέλλον της Ελλάδας και εμείς να διοργανώνουμε φεστιβάλ… μπάφου στο κέντρο της πρωτεύουσας;
Με τη βούλα του κράτους, και υπό την αιγίδα της Νεολαίας Σύριζα;
Θα μου πείτε: Γιατί όχι; Αφού έτσι θέλει ο «ανθός της νεολαίας» μας!
Εδώ κοτζάμ υπουργός Παιδείας και έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους την … αριστεία! Ο μπάφος με πείραξε;
Ή ο άλλος, ο «εγκληματολόγος» υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που μάλλον μπλόγκερ θυμίζει παρά οτιδήποτε άλλο, αφού αντί να κάνει δουλειά… γράφει άρθρα! Με την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση να χτυπάνε κόκκινο.
Και μιας και το θυμήθηκα, τι έγινε με τον αφοπλισμό της αστυνομίας; Κλείσαμε εκατό και βάλε μέρες Αριστεράς διακυβέρνησης, και οι «μπάτσοι» ακόμη οπλοφορούν!
Γιατί αυτή η ολιγωρία; Τις πταίει;
Τι έχει να πει επ’ αυτού ο Βούτσης; Και εδώ κωλοτούμπα ρε παιδιά;
Μα πότε επιτέλους θα εδραιώσετε την πούρα αριστερή δημοκρατία που οραματιζόμαστε όλοι εμείς που σας ψηφίσαμε; (Εγώ ψήφισα Πάντζα).
Αλλά θα μου πείτε ποια Αριστερά; Αυτή που την ίδια μέρα με τη γιορτή της φούντας, οργάνωσε και επίσημη υποδοχή και περιφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, και μάλιστα με τιμές αρχηγού κράτους; Όπως είχε κάνει πριν από ένα μήνα και με το Άγιο Φως;
Για αυτήν την Αριστερά μιλάμε;
Του ήθους; Του λιτού βίου; Άντε καλά….
Της οποίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο επονομαζόμενος και "σοβαρός",  χρησιμοποιεί λένε κάποια ρεπορτάζ (μακάρι να μην ισχύει διότι θα είναι κρίμα) καθημερινά την αλεξίσφαιρη πανάκριβη BMW λιμουζίνα, και για την οποία ο Σύριζα σύσσωμος εκτόξευε πύρινες καταγγελίες όταν την χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος…  Αλλά και να μην είναι η ίδια η λιμουζίνα αλλά άλλη παρόμοια, το κρίμα ισχύει.
Ο ίδιος δηλαδή ο υπουργός, που είχε ως πρότυπο τον πρόεδρο της Ουρουγουάης, ο οποίος οδηγάει ένα ταπεινό τρακαρισμένο σκαραβαίο.
Για ποια Αριστερά μιλάμε; Για αυτήν που και ο τελευταίος Γεν. Γραμματέας χρησιμοποιεί σαν μισθωμένο ταξί το μοναδικό εν πτητική ετοιμότητα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ;
Για να μην αναφερθώ στο περίφημο ΕΜΠΡΑΕΡ, το οποίο γράφει υπερωρίες κουβαλώντας εδώ και κει τον κάθε κυβερνητικό αξιωματούχο… χώρια τον Αλέξη, που τα έχωνε στον Σαμαρά όταν στη χάση και στη φέξη έμπαινε κι αυτός στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο (το οποίο παρεμπιπτόντως χρειάζεται γενικό ρεκτιφιέ, μετά από τρεις και κάτι μόλις μήνες Πρώτης Φοράς Αριστεράς κυβέρνησης).
Τι να λέμε;



Και άντε όλα αυτά θα τα δικαιολογούσα, αν έβλεπα να παράγεται έργο.
Αυτό όμως που εγώ βλέπω είναι μια χαζοχαρούμενη παρέα, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική, όπου ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες, και το μόνο στο οποίο ελπίζουμε για να σωθεί η χώρα, είναι ένα νέο πιο σκληρό μνημόνιο. Το’ πε εμμέσως και ο Ρωμανιάς, ο φίλος του λαού.
Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε.
Εκτός και αν το όραμα του λαού είναι όντως να βγούμε από την ΟΝΕ, και την ΕΕ, οπότε μετά μαζί με τη Β. Κορέα, ίσως και την Σομαλία, να δηλώνουμε περήφανοι και ανεξάρτητοι, την ώρα που μέχρι και η Κούβα παρακαλάει να ενταχθεί σε διεθνείς οργανώσεις και σχήματα.
Τελικά ο Αλέξης είχε δίκιο. Άλλαξε την Ευρώπη.
Την έκανε πιο μνημονιακή… και την συσπείρωσε… εναντίον μας.
Θα μου πείτε: Αριστερά δεν θέλαμε;
Δεν ξέραμε; Δεν ρωτούσαμε;

Strange Attractor

ΥΓ- Τζίφος μάλλον η «χρυσή αλλαγή» (Τσακαλώτος αντί Μπαρουφάκης) που θα έφερνε νέο αέρα στην ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία αντί για ντριμ τιμ αποδείχθηκε μούφα.
Έβγαλαν από τον αγώνα τον … Τσικιντζέλα, και βάλανε τον … Φουλατσικλή.
Τι να σας πω…
ΥΓ 2- Χαρές και πανηγύρια στη κυβέρνηση σήμερα με αφορμή τη δικαίωση των… καθαριστριών.
Και άντε να καταλάβω τον μίστερ 12% προμήθεια, αφού του έκατσε το λαχείο, η Βαλαβάνη όμως τι πανηγυρίζει; Που τις πήγε και σοκολατάκια τις «αγωνίστριες»;
Θα αυξηθούν μήπως τα δημόσια έσοδα;
Βέβαια, όπως είπε κι ο Αλέξης, μέχρι και η Μέρκελ ανησυχούσε για την αποκατάστασή τους!!!!!! Εξ ου και η σπουδή να τις βολέψουν.
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, δεν λέω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου