14.6.15

Τσίπρα… Βατερλώ!



Περίπου 15 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες βρίσκεται το Βατερλώ, μια περιοχή που έμεινε στην ιστορία για τη μάχη και τη συντριβή του γαλλικού στρατού υπό τον Ναπολέοντα.
Ήταν 15 Ιουνίου 1815, μια ημερομηνία που σηματοδοτεί και την ήττα του ναπολεοντισμού, δηλαδή του υπερφίαλου τρόπου αντιμετώπισης των πάντων, χωρίς ουσιαστικές βάσεις.




Της τζάμπα μαγκιάς που βλέπει τους άλλους κατώτερους, απαιτεί, εκβιάζει, φοβίζει αλλά τελικά έρχεται ένα Βατερλώ για να τους προσγειώσει ανώμαλα...



Αυτός ο ίδιος ραγιάδικος ναπολεοντισμός που υπηρετεί με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε πολύ σύντομα να ηττάται.
Λες και η ιστορία γράφτηκε για την Ελλάδα, στις 18 Ιουνίου 2015, σε λίγες μέρες δηλαδή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξει μια ήττα. Είτε της Ελλάδας, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε και των δύο.
Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, όμως, η επικύρωση μιας συμφωνίας ή της ρήξης θα ολοκληρωθεί την επόμενη Πέμπτη, επέτειο της θρυλικής μάχης του Βατερλώ.
Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα θα γίνει το Eurogroup με τον Γιάνη Βαρουφάκη σε ρόλο… Ναπολέοντα. Ελπίζουμε η Ελλάδα να μην έχει το ρόλο των γαλλικών στρατευμάτων ούτε οι δανειστές να αναλάβουν τη… σφαγή ως άλλοι Βρετανοί στρατιώτες.
Την ημέρα εκείνη, εκτός απροόπτου θα έχουμε τα εξής σενάρια:
1. Επικύρωση μιας συμφωνίας σκληρής και επώδυνης που έγινε πολύ χειρότερη εξαιτίας της πεντάμηνης «περήφανης διαπραγμάτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ. Η σφραγίδα σε αυτή τη συμφωνία θα σημάνει ταυτόχρονα το τέλος του περιβόητου προγράμματος της Θεσσαλονίκης και την ήττα της Αριστεράς στην Ελλάδα, όπως αυτή εκπροσωπείται από το κόμμα του Τσίπρα.
Βεβαίως θα έχουμε μια συμφωνία που θα αποτρέπει τη χρεοκοπία και τις άλλες περιπέτειες, όμως, θα πρόκειται εκεί στο Βατερλώ για τη νέα συμφωνία της Βάρκιζας της Αριστεράς.
Παράδοση όπλων, στροφή στον… γερμανοτσολιαδισμό και το μνημόνιο για μια παράταξη που έκανε καριέρα και έγινε εξουσία για ακριβώς το αντίθετο. Το ίώ της Αριστεράς που θα γίνει πιο… μνημονιακή από αυτούς που κατηγορούσε. Όμως, για τους σοβαρούς ανθρώπους αυτής της χώρας ουσιαστικά θα είναι η ήττα της ψεύτικης αριστεράς, όχι της αριστεράς της αλήθειας, της ευαισθησίας, του οράματος και ταυτόχρονα της κοινωνίας των άξιων πολιτών που θέλουν την προκοπή κι όχι το βόλεμα. Γ
ιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αριστερά, πήρε όλες τις κακές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ, έβαλε την ψευδεπίγραφη ταμπέλα του αριστερού και κατέκτησε την εξουσία. Αυτή την αριστερά δεν τη θέλουμε και καλύτερα να καταστραφεί περισσότερο κι από τα στρατεύματα του Ναπολέοντα.
Και ο Μέγας… Τσίπρας με το ναπολεόντειο ύφος θα καταλάβει πολύ καλά ότι το τουπέ, η οίηση και η κυριαρχία της ασημαντότητάς του ήταν απλά περαστικά.
2.Υπάρχει και το κακό σενάριο, της ρήξης με τους δανειστές, οπότε και της ήττας όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της χώρας. Είναι ασφαλώς μια κακή εξέλιξη που θα γυρίσει δεκαετίες πίσω την Ελλάδα.
Μπορεί να εξαφανιστεί η ψευτοαριστερά, μπορεί να στηθούν λαϊκά δικαστήρια, μπορεί να έχουμε νέο Γουδή, όμως τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν η χώρα θα είναι καθημαγμένη;
Δυστυχώς υπάρχει κι αυτό το σενάριο και θα πρέπει να το περιμένουμε από εκείνους που επιλέξαμε να ψηφίσουμε και να μας κυβερνήσουν.
Ελπίζουμε την τελευταία στιγμή ο Μέγας Ναπολέων... Τσίπρας και ο κομματικός στρατός του να κάνουν πίσω και να καταλάβουν το πραγματικό συμφέρον του τόπου.
Μην ξεχνά κάτι ο Τσίπρας γιατί έξυπνος είναι, μυαλό περισσότερο από τους παρατρεχάμενους συμβουλάτορές του έχει.
Ο Ναπολέων μετά την ήττα πιάστηκε, φυλακίστηκε και πέθανε στην εξορία. Θέλει να έχει την ίδια τύχη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου