18.6.15

Ο Σαμαράς καλείται να σώσει και πάλι την Ελλάδα…



Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα και η αβεβαιότητα βουλιάζει την οικονομία, ουσιαστικά δεν έχουν μείνει πολλές σταθερές.
Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και πολλές διέξοδοι στο μαύρο που έχει ρίξει η κυβέρνηση του Τσίπρα, όχι στην ΕΡΤ, αλλά σε όλη τη χώρα.
Και αυτό το μαύρο θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά για πάρα πολλά χρόνια.




Πριν μερικές ημέρες εδώ από το antinews είχαμε γράψει ότι δεν περισσεύει κανείς σε μια εθνική προσπάθεια προκειμένου να γλιτώσει η Ελλάδα από του χάρου τα δόντια και από του Τσίπρα τα νύχια.
Είχαμε πει ότι η αστική τάξη, οι νοικοκυραίοι, οι προκομμένοι, οι άνθρωποι του μόχθου που έχουν κολλήσει ένσημα πολλά στη ζωή τους, δεν πρέπει να αφήσουν τη χώρα να καταρρεύσει.
Δεν πρέπει, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία ή ρήξη, να επιτρέψουμε στην αριστερή λαίλαπα να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο σ' αυτό τον τόπο…



Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική σταθερά στη χώρα, παρά τις ήττες αλλά και τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να διαλυθεί, ακόμη και από δήθεν νεοδημοκράτες πατριώτες.
Τώρα που η καυτή πατάτα της χρεοκοπίας ή μιας επώδυνης συμφωνίας είναι αδύνατο να κρατηθεί στα χέρια του περιφερόμενου θιάσου της πρώτης φοράς αριστερά, κάποιοι πρέπει να μπουν μπροστά και να τραβήξουν το κάρο, όταν ζητηθεί από τις καταστάσεις.
Πριν από τρία χρόνια ο Σαμαράς αποδέχθηκε να πάρει την χειροβομβίδα στα χέρια του με το φόβο να μην σκάσει. Δεν έσκασε παρά τις προσπάθειες που έγιναν από πολλούς εντός της χώρας και... εντός της ΝΔ. Η Ελλάδα είδε ένα φως στο τούνελ και γεννήθηκαν ελπίδες ότι κάτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Ασχέτως των λαθών που έγιναν και που οδήγησαν στις εκλογές και τη νίκη του Τσίπρα, η ουσία είναι μία και η αλήθεια αδιαμφισβήτητη: Ο Σαμαράς με απόλυτα πατριωτικό τρόπο και με γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδας, έβαλε τις βάσεις για να φύγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Και έδωσε ελπίδα στους πολίτες ότι τουλάχιστον οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες.
Τρία χρόνια μετά, με τη χώρα στον γκρεμό δεν υπάρχουν πολλές εφεδρείες. Ο τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ έχει σαρώσει τα πάντα και αν ρίξει κανείς μια ματιά στα κόμματα θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί περισσότερο στον Θεοδωράκη, τη Φώφη ή τον... Κουτσούμπα.
Μόνο μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος (αφού πρώτα κάνει την αυτοκριτική της) και θα δώσει ένα νέο αφήγημα, ένα νέο όραμα, θα μπορέσει να ξαναβγάλει την Ελλάδα από το τούνελ. Με βασικό μέλημα να μην καταστραφεί η πατρίδα και να συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης, μόνο η κινητοποίηση της αστικής τάξης πέριξ της ΝΔ θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.
Για το λόγο αυτό είναι καλοδεχούμενες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σαμαράς. Και η ξεκάθαρη συμφωνία με τον Κώστα Καραμανλή κινείται σ' αυτό το επίπεδο.
Δεν υπάρχουν Καραμανλικοί και Σαμαρικοί. Υπάρχουν Έλληνες και Ελλάδα, αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά. Βεβαίως πρέπει να πάψουν να μιλάνε, να τουιτάρουν και να σαμποτάρουν τη ΝΔ και τη χώρα όλοι εκείνοι που απέτυχαν να ρίξουν τον Σαμαρά.
Αν δεν έχουν να πουν κάτι που θα φέρει πρόοδο, μια ιδέα για να σωθεί η Ελλάδα, καλύτερα να σιωπήσουν ή να φύγουν, να πάνε αλλού.
Κι ας μείνουν μόνο οι άξιοι που θα μπορέσουν να βγάλουν την πατρίδα από τη λάσπη της αριστεράς.
Ο Σαμαράς έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα δεν φυγομαχεί, όπως κάνουν άλλοι. Τώρα είναι τα δύσκολα, τώρα που πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τους Τσίπρες, τους Βαρουφάκηδες και τις Ζωές, πρέπει να βγει μπροστά και να ενώσει την κεντροδεξιά παράταξη χωρίς αποκλεισμούς.
Οι καιροί ου μενετοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου