8.6.15

Όχι κε Τσίπρα…Δεν έχετε δικαίωμα να παραπονιέστε για το στενό κορσέ που μας «φόρεσε» η Τρόικα. Μπορεί εσάς να σας κοστίσει την απώλεια της εξουσίας, αλλά σε εμάς θα κοστίσει πολύ περισσότερο. 
Εσείς, τι είχατε τι χάσατε, που θάλεγε και ο θυμόσοφος παππούς που έχετε κοντά σας.
Και εκεί που φτάσατε πολύ σας είναι αν σκεφθείτε από πού ξεκινήσατε.
Εμείς, όμως, που σας ψηφίσαμε, όσοι το κάναμε, μπορεί να βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή, αλλά θα έχουμε χάσει και μία 10ετία μέχρι να σας ξεχάσουμε…


Δεν έχετε δικαίωμα να μας κάνετε εχθρούς με την Ευρώπη.
Θα το επιχειρήσετε σίγουρα, αλλά να ξέρετε ότι εμείς εσάς ψηφίσαμε.
Και σας είπαμε, «πρόσεξε! κάνε ότι θες αλλά εγώ θέλω Ευρώ και Ευρώπη». 
Δέστε λοιπόν πώς αυτό θα μείνει μεταξύ μας σαν μία υπόσχεση που όποιος δεν την τηρήσει, θα τιμωρηθεί σκληρά.
Εμείς, ως τώρα, την τηρούμε. Τώρα, σειρά σας. 
Μαζέψτε τους όλους σε ένα μεγάλο Υπουργικό Συμβούλιο, στην Αίγινα αν σας αρέσει. Ζητήστε από όλους να βάλουν μπρος,  χθες αν γίνεται, ότι υπάρχει στο Χαρτοφυλάκιο τους που σημαίνει δύο πράγματα, τώρα, άμεσα.
Επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις, ιδίως όσες φέρνουν δουλειές και λεφτά τώρα, αμέσως. Τα Λιμάνια, τον ΟΛΠ  και τον ΟΛΘ, το Ελληνικό, τα Αεροδρόμια στους Γερμανούς, το Χρυσό,  τους αγωγούς και τους δύο, τα Ξενόγλωσσα Πανεπιστήμια, τους δρόμους και το αεροδρόμιο των Χανίων για να μη σταματήσουν, τα Υδατοδρόμια, οτιδήποτε υπάρχει ως ώριμη πρόταση από Έλληνες και Ξένους που είναι με «το μυστρί στο χέρι».
Όλα να έχουν υπογραφεί και ξεκινήσει ως τον Αύγουστο.
Αν καταφέρετε τους Σταθάκη, Δρίτσα, Βαλαβάνη, Λαφαζάνη, Μπαλτά, Σπίρτζη, (ελπίζω να έχετε αύριο μεθαύριο ξεφορτωθεί το Βαρουφάκη) να εργασθούν (επί τέλους, μερικοί) και να συνεργασθούν, αν πείσετε τους Σκουρλέτη, Στρατούλη, Κατρούγκαλο και Βούτση να πάψουν να γκρινιάζουν και να σας υπονομεύουν, μαζί με τη χώρα, σε ένα μήνα θα έχετε «γυρίσει» το παιχνίδι.
Οι εταίροι θα σας κάνουν μία άλλη «πρόταση» όχι του μαφιόζικου τύπου που «δεν μπορείτε να αρνηθείτε» όπως τη χθεσινή, αλλά μία που όλοι θα βλέπαμε στα όνειρά μας.
Μία πρόταση που ίσως να σας έκαναν χθες, αν δεν τους είχατε πείσει με το γράμμα στην Le Monde, ότι έχουν απέναντί τους μία επικίνδυνη αντί-ευρωπαϊκή Νέο-Κομμουνιστική Κυβέρνηση που όχι μόνο σε αυτούς δεν αρέσει, αλλά και δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο.
Προσωπικά, δεν έχω ελπίδα. Αλλά, εγώ δεν έχω πολύ σημασία.
Εκπλήξτε με και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.
Εσείς είσαστε πολύ νέος και η Χώρα πολύ κουρασμένη για νοιώσουμε, όλοι μαζί, μία τέτοια απογοήτευση και καταστροφή.

Λυκούργος Λιαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου