24.6.15

Που να μην είχαμε και ανθρωπιστική κρίση… θα μας ξέσκιζε ο Αλέξης!



Τα αμερικανάκια είθισται να λένε I hate to say I told you so, but I told you so… όταν έχουν δίκιο σε κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει.
Και αυτή η φράση είναι που με εκφράζει πλήρως αυτό το τελευταίο διήμερο της αποκάλυψης του πραγματικού Αλέξη,  και όχι μόνο.

 
Αποκλειστική φωτό από τις διαπραγματεύσεις!

Χρόνια ολόκληρα τώρα γράφω για την πολιτική «απάτη» που λέγεται Σύριζα, και για τη φούσκα που λέγεται Αλέξης (και για τον Μπαρουφάκη), αλλά μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω, και μάλλον μόνος μου τα καταλαβαίνω.
Στη κοινωνία, στον επαγγελματικό μου περίγυρο, ακόμη και στην ευρύτερη οικογένειά μου, κανείς δεν έδωσε ποτέ σημασία σε αυτά που εγώ πίστευα ακράδαντα για τον Σύριζα…


Αντιθέτως, δεν πα να τους λες διάφορα… αυτοί εκεί… χρόνια τώρα.
Ότι δηλαδή οι σαμαροβενιζέλοι ήθελαν το κακό μας, και ο φρέσκος και άφθαρτος Αλέξης θα μας σώσει.
Πως; Έχει σχέδιο…
Πάρε να’ χεις τώρα σχέδιο!
Μόνο που πλέον είναι αργά. Η ζημιά που το τσίρκο που μας κυβερνάει προκάλεσε στη χώρα πέντε μήνες τώρα είναι ανεπανόρθωτη.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και σε αυτά των διεθνών σχέσεων, αλλά και της διάρρηξης το κοινωνικού μας ιστού.
Οικονομικά πήγαμε πίσω μερικές δεκαετίες, σε επίπεδο διεθνών σχέσεων θεωρούμαστε παρίες, κάτι σαν τη Β. Κορέα χωρίς πυρηνικά,  και στα καθ ημάς ο ένας κοιτάει τον άλλο με μισό μάτι, είτε γιατί είναι δραχμολάγνος, είτε γιατί είναι δημόσιος υπάλληλος, είτε γιατί μπόρεσε και πήγε διακοπές, είτε γιατί έχει ακόμη δουλειά, και πάει λέγοντας.
Αυτά κατάφερε η Πρώτη Φορά Αριστερά… εκτός από το να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες, να ανοίξει την ΕΡΤ, και να διορίσει εκατοντάδες τενεκέδες ξεγάνωτους, πλην όμως αφισοκολλητές, σε θέσεις συμβούλων(!) σε υπουργεία και οργανισμούς.
Με την συμπαράσταση του συγκαμένου, που χάρη σ αυτόν, το δεκανίκι της Τασίας και των υπόλοιπων ιδεοληπτικών, τα νησιά μας γέμισαν από λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα σε μερικούς μήνες από σήμερα να μη πατάει σ’ αυτά τουρίστας ούτε για αστείο, και οι ντόπιοι να αποτελούν την πληθυσμιακή μειοψηφία.
Ναι αλλά κοιτάξαμε στα μάτια τους ξένους τοκογλύφους και διαπραγματευτήκαμε αντρίκια για πρώτη φορά!
Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που έβριζαν τον Σαμαρά απ το πρωί μέχρι το βράδυ για τον ΕΝΦΙΑ (που παραμένει), και για το περιβόητο e mail Χαρδούβελη, που σε σχέση με αυτά που προτείνει σήμερα ο Αλέξης, ήταν βάλσαμο για την οικονομία μας…
Άσχετα αν οι σκουρλέτηδες και οι χαϊκάληδες μιλάνε για συμφωνία ανάσα!!!!!!!
Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και το ΔΝΤ που  βάζει πλάτη στον ελληνικό λαό, απορρίπτοντας ως υφεσιακά ανάλγητες  τις προτάσεις του Αλέξη, διότι αν δεν ήταν κι αυτό…  θα μας είχαν ξεσκίσει στους φόρους και στα χαράτσια οι συριζαίοι σωτήρες μας.
Που τους ψηφίσαμε για να καταργήσουν τους φόρους, τα διόδια, το μνημόνιο, κλπ και για να δώσουν αυξήσεις!!!!!! αλλά αυτοί προχώρησαν σε προτάσεις μέτρων που μόνο κατοχικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν.
Που να μην είχαμε και ανθρωπιστική κρίση δηλαδή… Θα μας ξέσκιζαν κανονικά οι συριζανέλ.
Εν πάση περιπτώσει, από τη μία αισθάνομαι δικαιωμένος, που αν και άσχετος είχα προβλέψει όλα τα δεινά που θα επέφερε ο Σύριζα ό μη γένοιτο έπαιρνε ποτέ την εξουσία, και από την άλλη αισθάνομαι χάλια, αφού τελικά είναι πολύ χειρότερος απ ότι περίμενα.
Και διπλά χάλια που από πουθενά δεν ακούω κανένα συγνώμη…
Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του Αλέξη, ή κάνουν μούγκα στη στρούγκα, ή δηλώνουν Ποτάμι, κλπ, ή πουλάνε τρέλα ρίχνοντας ακόμη και σήμερα όλο το φταίξιμο στους προηγούμενους.
Για τέτοια ανθρωπάκια μιλάμε… που χάρη στην αφέλειά τους, ή στην υστεροβουλία (αρκετοί), δώσανε φτερά στον καταληψία, με αποτέλεσμα αυτός και η τρελοπαρέα του να διαλύσουν σε χρόνο ρεκόρ  κυριολεκτικά το μέλλον των παιδιών μας, αφού ότι και να γίνει από αύριο, θα χρειαστούμε τουλάχιστον δυο τρεις δεκαετίες για να συνέλθουμε.
Κρεμασμένοι  στο ενδιάμεσο από τα τέτοια του Δραχμαζάνη και του Μηλιού, για το αν θα ψηφίσουν ή  μη την νέα πολύ χειρότερη μνημονιακή μας καταδίκη, ή αν ο συγκαμένος βάλει κόκκινες γραμμές στο ΦΠΑ στα αλλαντικά.
Ας τους χαιρόμαστε λοιπόν κι αυτούς, όπως χαιρόμαστε τον Τσε Παπάρα μας…
Και σε άλλα με υγεία.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου