24.6.15

Ως εδώ και μη παρέκει… λέει ο Καμμένος!



«Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει και θεωρούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες, η κυβέρνηση τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η φήμη για αύξηση του ΦΠΑ στα αλλαντικά», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.



«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται απλώς η κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα είναι θετική για τον ελληνικό λαό, που του αρέσει η μορταδέλα και το σαλάμι αέρος», υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Οι προϋποθέσεις που έχουν μπει και από την κυβέρνηση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι οποιαδήποτε συμφωνία να συνδέεται με χαμηλούς δείκτες ΦΠΑ στα αρμένικα σουτζούκια, στον καπλαμά, στη λούζα,  και στον καβουρμά Ροδόπολης».



«Η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει, μόνο όταν φθηνύνει το σαλάμι» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματός του για τα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ που έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Αθήνα προκειμένου να υπάρξει αίσιο τέλος στις πεντάμηνες διαπραγματεύσεις.
«Σταθήκαμε όρθιοι», είπε, «αν και μας θέλανε στα τέσσερα…».
Στην κορυφή της ατζέντας των ΑΝΕΛ  πάντως παραμένει το θέμα του ΦΠΑ στα σαλάμια με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει τη Δευτέρα ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση της έκπτωσης για τα αλλαντικά «ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».
Κορυφαίο θέμα παραμένει, επίσης, το ζήτημα του ΦΠΑ στο γιδοτύρι Γρεβενών, με ενδεικτική τη δήλωση του βουλευτή Νίκο Μαυραγάνη να δηλώνει την Τρίτη ότι «για να ψηφίσω τη συμφωνία πρέπει να υπάρχει νομική δέσμευση για μείωση της φορολόγησης των τυριών προέλευσης».
Τέλος, ο κ. Χαϊκάλης ζήτησε από τη συγκυβέρνηση «να σοβαρευτεί επιτέλους», αναφέροντας την απαράδεκτη ολιγωρία της αστυνομίας να περιφρουρήσει το ελληνικό κοινοβούλιο από τους «ευρωλιγούρηδες», όπως είπε.
Τέλος, χαιρετισμό στους Αν Ελ απηύθυνε ο Θ. Κατσανέβας, χαρακτηρίζοντας το κόμμα τους ως τη μοναδική ελπίδα για τον τόπο, υπογραμμίζοντας ότι «η δραχμούλα ήταν ευλογία»…

ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου