22.7.15

Προσοχή το μαλλί!



Πληροφορούμαι ότι ο αειθαλής Τάσος Κουράκης, της ατίθασης αλογοουράς και της φαλλοκεντρικής ποιήσεως, είναι πολύ στενοχωρημένος με όσα δημοσιεύονται στον Τύπο ―και ειδικά στην «Καθημερινή»― όσον αφορά τις κάκιστες σχέσεις του με τον προϊστάμενό του υπουργό.



Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όσους στενοχωρούν τον ποιητή-υπουργό (ξέρεις εσύ, Απόστολε...) να παύσουν, διότι όσο συνεχίζουν αυτό το βιολί τίθεται σε κίνδυνο ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει ο υπουργός: το χρώμα της κόμης του...


Διότι είναι γνωστό από σωρεία επιστημονικών δημοσιεύσεων ότι το χρόνιο στρες στους άνδρες είναι ο βασικός παράγων που εμποδίζει τη σωστή εφαρμογή της βαφής των μαλλιών, καθώς και το επιθυμητό αποτέλεσμα στην απόχρωση.
Λίγο μέτρο, λοιπόν, για να μην τον δούμε καμιά μέρα με κομοδινί...
Η μπαρούφα της χρονιάς
Ολον αυτό τον καιρό που η χώρα παρέπαιε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, εγώ, απτόητος, σημείωνα στο μπλοκάκι μου τις απίθανες μπαρούφες που εκτοξεύονταν πανταχόθεν.
Τώρα, που κάπως ηρεμήσαμε, έφθασε η ώρα του απολογισμού.
Μετά από σχολαστική εξέταση των υποψηφιοτήτων κατά το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εμένα, κατέληξε ότι το βραβείο για την μπαρούφα της χρονιάς απονέμεται στον σοφολογιότατο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος, λίγο πριν από την κρίσιμη 13η Ιουλίου, ερωτηθείς αν είχε προβλέψει τη ρήξη, εκστόμισε το ανεπανάληπτο: «Την είχα προβλέψει στο βιβλίο που γράφω τώρα».
Το επίζηλο βραβείο του είναι ένα γεύμα μαζί μου, στο Abreuvoir.
Τον λογαριασμό θα τον πληρώσει εκείνος και, βεβαίως, θα καθόμαστε σε διαφορετικά τραπέζια, για να μη γίνω ρεζίλι...

Στέφανος Κασιμάτης

2 σχόλια:

  1. "...φαλλοκεντρικής ποιήσεως," χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με
    Θήτα κεφαλαίο"
    Θεωρούσα τόν εαυτό μου σχετικά έξυπνο άτομο, κύριε Κασιμάτη. Από τήν στιγμή πού διάβασα τό άνωθεν, αναθεώρησα. Αδυνατώ νά αντιληφθώ γιατί η γυναίκα γράφεται πλέον μέ Θήτα κεφαλαίο.
    Εκτός εάν η σύζυγος -ή ό,τι τέλος πάντων- τού κ. Κουράκη ονομάζεται Θεοδωρούλα, Θεοπίστη ή Θεοπούλα.... χεχε
    (Ου μήν, γιά νά μήν θεωρηθώ κακίστρω, Θηρεσία, Θέκλα ή Θελξιώπη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή