2.8.15

Ο αρχιψευταράς…



Ευτυχώς που πέρασε (όπως είχα προβλέψει από καιρό) η εξάμηνη σχεδόν μπαρουφομανία που κατέκλυσε τον τόπο, με τα ΜΜΕ και εκατομμύρια συμπολιτών μας να έχουν μαγευτεί από τον σέξι Δρα Μπαρουφάκη, και μια ολόκληρη χώρα να κρέμεται από τα χείλη του, ή να ψάχνει εναγωνίως νέα ρεπορτάζ για το πόσο έξυπνος, ετοιμόλογος, δραστήριος, κούλ, και άλλα πολλά τέτοια είναι ο Γιάνης της καρδιάς μας.




Ακόμη και τα διεθνή ΜΜΕ έπεσαν θύματα αυτής της προσωπολατρείας, με αποτέλεσμα σοβαρά κατά τα άλλα σάιτς και εφημερίδες, να αναλώνονται όσον αφορά στη «χαρισματικότητα» του φαλακρού γόη-υπουργού της χειμαζόμενης μπανανίας μας, που θα άλλαζε την Ευρώπη...


Ευτυχώς βέβαια που υπάρχουν και οι Άγγλοι, με την φοβερή αίσθηση του χιούμορ τους, και οι οποίοι πρώτοι συνειδητοποίησαν το ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, και μάλιστα τον καταχέριασαν μια χαρά όταν εμφανίστηκε με το επιμελώς ατημέλητο στυλάκι του στην Downing street, παρομοιάζοντας τον με Πορτορικανό ντίλερ κόκας, ή δευτεροκλασάτο νταβατζή,  της δεκαετίας του ’90…
Αυτά όλα είχαν να κάνουν με την εμφάνιση και το λουκ του πλέιμποι του πνεύματος, και καθόλου με τον χαρακτήρα του. Που με κάθε μέρα που περνούσε φαίνονταν όλο και πιο καθαρά το πόσο ελλιπής και ελλειμματικός είναι.
Και που ο μόνος που δεν το είχε πάρει πρέφα ήταν αυτός που τον έκανε υπουργό, αφήνοντας την τύχη της χώρας στα χέρια του…
Σήμερα βέβαια θα το έχει μετανιώσει πικρά, αλλά δυστυχώς είναι ήδη πολύ αργά για να διορθωθούν τα «εγκλήματα», χώρια το ότι ο Μπαρουφάκης σίγουρα κάπου κρατάει τον Αλέξη, εξ ου και οι όψιμες καλύψεις και φιλοφρονήσεις …
Πάντως, πέρα από τον ναρκισσισμό, την εγωπάθεια, την φιλαρέσκεια, και όλα αυτά τα περίεργα συμπλέγματα που χαρακτηρίζουν τον attention whore Γιάνη, και τα οποία σίγουρα μάλλον οφείλονται σε κάποιο μεγάλο (αμαρτωλό;) μυστικό που κουβαλάει μέσα του, και με το οποίο ζει δεκαετίες τώρα, το χειρότερο στοιχείο του αλλοπρόσαλλου χαρακτήρα του είναι η ευκολία του να λέει ψέματα!
Και του να διαψεύδει τον εαυτό του σε χρόνο ντε τε.
Όπως για παράδειγμα όταν μερικούς μόνο μήνες πριν από τις εκλογές, που ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται να πολιτευθεί ποτέ! 

Ή την άλλη φορά, που είχε πει ότι δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει για ιδιωτική εταιρία… Τρείς μήνες μετά προσλήφθηκε από την Valve Corporation για να εξελίξει κάποιο βιντεοπαιχνίδι!
Τα ψέματα που με μεγάλη ευκολία ξεφουρνίζει ο Μπαρουφάκης θα ήταν όλα ανώδυνα, αν ο άνθρωπος αυτός δεν έπαιζε με τις τύχες  και το μέλλον έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων.
Και για να ευλογήσω και τα γένια μου, ήμουν από τους πρώτους που αντιλήφθηκα τον λάκκο που κρύβει η φάβα του φαλακρού Δόκτορα, γράφοντας πέντε μόλις μέρες μετά τις εκλογές (εδώ ) για τις ανακολουθίες αναφορικά με την επιστημονική καριέρα του, όπως αναφέρονται στο βιογραφικό του.
Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά, με την έννοια ότι σήμερα όλοι σχεδόν (πλην των καθυστερημένων) γνωρίζουν πολύ καλά, πως αν μη τι άλλο ο Γιάνης είναι αρχιψευταράς.
Του αρέσει να λέει μακακίες, όπως είπε και ο σύντροφός του ο Φίλης.
Όπως π.χ. το ότι η μαμά του ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης, που παρακολουθούσε τον αριστερό μπαμπά του, αλλά στο τέλος ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Το ότι η μαμά του ήταν στις ΕΓΕΣ του Πασόκ, παρέα με την Μαργαρίτα Παπανδρέου, και ο μπαμπάς του ο πρόεδρος μιας από τις ισχυρότερες βιομηχανίες της χώρας (και όχι μόνο), της Χαλυβουργικής… δεν μας το λέει.
Τι άλλο λέει; Ότι θυμάται σαν χθες πως επί χούντας, κάτω από τις κουβέρτες, άκουγαν οικογενειακώς την Ντόιτσε Βέλε! Ενώ τα καλοκαίρια πήγαιναν διακοπές στα δάση της Αυστρίας για να ξεφύγουν από την δικτατορική καταπίεση… Μιλάμε για αντιστασιακό … όχι αστεία.
Το 2011, σε τηλεοπτική εμφάνισή του στην εκπομπή του Πετράν Κωστόπουλου, ξεφούρνισε μια ακόμη παπαριά: Ότι στην εφηβεία του ήταν συνιδρυτής της ΠΑΜΚ! Μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα!!!!!!
Μοίραζε μάλιστα στο δρόμο ανατρεπτικά φυλλάδια, ως μαθητής στην (λαϊκή) Σχολή Μωραίτη, με αποτέλεσμα οι έντρομοι γονείς του, που ζούσαν την καταπίεση της … κυβέρνησης Καραμανλή (του κανονικού) στο πετσί τους, αφού μιλάμε για το 1977, τον έπεισαν να φύγει έξω για σπουδές, ώστε να μην τον στείλουν οι αρχές στην … εξορία!!!!!!
Και αυτός συμφώνησε, με αποτέλεσμα ο καθηγητής του Πέτρος Μώραλης, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πασόκ και αργότερα υπουργός, τον έφερε σε επαφή με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος άλλη δουλειά δεν είχε, έκατσε και τον συμβούλευσε τι να σπουδάσει, και του έγραψε μάλιστα και συστατική επιστολή, ώστε να τον δεχτεί το πανεπιστήμιο της Αγγλίας, και να μην καταλήξει εξόριστος  σε κανένα ξερονήσι, και διωκόμενο θύμα της κακιάς κυβέρνησης Καραμανλή.
Ναι, ο ίδιος Ανδρέας, που ο γιος του αργότερα θα πει ότι υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Βιετνάμ!!!!!
Βέβαια, πριν αυτοεξοριστεί ο Γιάνης, προκειμένου να γλιτώσει τις πολιτικές διώξεις, πρόλαβε και έπαιξε σε μουσικό συγκρότημα που δημιούργησε μαζί με τα φιλαράκια του, τους Migithrians, και όχι μόνο διέπρεψε στα πλήκτρα, αλλά το συγκρότημά του ήταν, λέει, και σαπόρτ γκρουπ στους διασημότατους παγκοσμίως τότε Socrates του Σπάθα και του Τουρκογιώργη!
Το γεγονός ότι όταν οι Socrates διαλύθηκαν, ο Γιάνης το πολύ να ήταν 17 χρονών, δεν το αναφέρει… ούτε το πώς πρόλαβε και πόσο χρονών ήταν όταν έπαιζε με τον Σπάθα….
Λεπτομέρειες θα πει κανείς, που εν τέλει ποιος τις ψάχνει; Μόνο κάποιοι κακότροποι που ζηλεύουν τους ολοκληρωμένους ανθρώπους όπως είναι ο Δρ. Μπαρουφάκης.
Και τέλος, να μη ξεχάσουμε να μιλήσουμε και για το στρατιωτικό του Γιάνη, αφού με την περίπτωση του Κορωνάκη, γίνεται κι αυτό επίκαιρο.
Στο δημόσιο για να διοριστείς χρειάζεται να έχεις πάει φαντάρος ή να έχεις απαλλαγεί νομίμως. Για να γίνεις όμως υπουργός, κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.
Διότι όπως αποδείχθηκε, όταν χρειάστηκε να προσκομίσει πιστοποιητικό στράτευσης για να γίνει καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ο Γιάνης ΔΕΝ υπηρέτησε ποτέ!
Άσχετα αν σε ερώτηση του Αυτιά το 2011, απαντούσε με στόμφο ότι υπηρέτησε στα σαράντα του (!) τρεις ολόκληρους μήνες, και μάλιστα σε τάγμα ανεπιθύμητων στη Σύρο!!!!
Ναι, κατά τον Γιάνη υπήρχαν τάγματα ανεπιθύμητων εν έτει 2000, και μάλιστα μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης Πασόκ… με πλέρια δημοκρατία δηλαδή.
Βέβαια το πότε κατατάχθηκε, το πότε πέρασε βασική εκπαίδευση, και το πότε πρόλαβε να «εκτοπιστεί»- μετατεθεί  στη Σύρο (επί υπουργίας Παπαντωνίου παρακαλώ) δεν μας το λέει, αφού όλα αυτά δεν προλαβαίνουν να γίνουν μέσα σε τρεις μήνες (χώρια οι άδειες). Ένα ακόμη ψέμα δηλαδή στη σωρεία της ψευδολογίας που χαρακτηρίζει τον εγωπαθή δόκτορα.



Εν κατακλείδι, ο Γιάνης είναι ένας παθολογικός ψεύτης, που είχε στα χέρια του την τύχη όλων μας επί 6 μήνες.
Με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
Ας τον χαίρονται αυτοί που τον έκαναν διάσημο, αυτοί που τον ψήφισαν, αυτοί που τον λάτρεψαν, και τέλος αυτοί που τον διόρισαν υπουργό…
Και ας πρόσεχαν.

Strange Attractor

Δείτε και αυτό: http://orthografos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_865.html

5 σχόλια:

  1. Ορθογράφε, το καλύτερο ήταν εκείνο που πάλι εδώ είχαμε διαβάσει (αν και νομίζω από αναδημοσίευση) το αποσπασμα από βιβλίο του με τη Γαλλική Επανάσταση που έγινε το 1770 και πέντε χρόνια μετά πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και επηρέασε και την αμερικανική επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθα εδώ για να διαβάσω μια άποψη και να μάθω κάποια ίσως καινούρια γεγονότα και πληροφορίες για το πρόσωπο του Βαρουφάκη και τις πράξεις του, και αντί για αυτό αντίκρισα μια, σε επίπεδο ψυχοπάθειας, προσωπική επίθεση προς το πρόσωπο του. Πίστεψα και εγώ στο πρόσωπο του Βαρουφακη όπως και πολλοι Έλληνες για πολλούς λόγους κάποιοι απο τους οποίους είναι ότι μου φαίνεται ποιο λογικό να πέσει το βάρος τις χώρας αντί σε κάποιον με μόνο προσόν να ασκεί πολίτικη σε κάποιον που έχει αποδιξει ότι έχει τα προσόντα και τις ικανότητες να προσφέρει εναλακτικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Και ακόμη πιστεύω οτι η λογική μου είναι σωστή οτι αν υπήρχαν και αλλα ατομά με αυτα τα προσόντα στην εξουσία τα πράγματα θα ήταν καλήτερα τώρα και δε θα είχαμε την κατα τη γνόμη μου άκρος καταστροφική Διαχειρηση του προβληματος της κρίσης ποθ συναντούμε σήμερα. Το άρθρο αυτό είναι προσβολή για κάθε μορφωμένο άνθρωπο που δεν παίρνει μέρος σε πολιτικές παρατάξεις. Δε θα κρίνω αν έχεις δίκιο η όχι αλλά κρίνω από τον τρόπο που γράφεις ότι η ποιότητα πληροφορίας αυτού τού άρθρου είναι πολύ χαμηλή. Αν έχεις κάτι να πεις η κάποιες πληροφορίες που έχεις συγκεντρώσει να τις μεταφέρεις στον κόσμο τότε θα σε παρακαλέσω να το κάνεις χωρίς να προσθέσεις τα δικά σου σχόλια σε κάθε πρόταση. Αλλιώς όπως και τώρα χάνεις το δίκιο σου και την εμπιστοσύνη των αναγνωστών σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αρθρογραφε,τον παρακολουθούσα απο το 2013 οταν έβγαινε ως guest καλεσμένος σε παράθυρο του Ευαγγελάτου στον Σκαι.Θυμαμαι ακομη ποσά ηρεμιστικά ήπια ακούγοντας τον!Εφασκε και αντιφάσκετε!Αλλα ελεγε τη μια μερα και αλλα την επόμενη.Τοτε βέβαια είχαμε κυβερνηση Σαμαροβενιζελων και κανείς μας παρακολουθώντας τον δεν πίστευε πως ο τύπος αυτος θα γινοταν κάποτε υπουργος.Δεν μας εντυπωσίασε κακώς οτι ο τύπος αυτος εξέδωσε ενα βιβλίο με τίτλο:"Η θεωρία των παιγνίων" και κυριολεκτικά ξεπούλησε.Επρεπε να μας προβληματίσει τοτε.Χαιρομαι ομως τωρα που η ιστορια εκδικείται.Εκδικειται εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν,τον έκαναν υπουργό στο πιο κρίσιμο υπουργείο,εκστασιαστηκαν με τα "Ουαου" του και τον έκριναν ως ασετ.Η ιστορια παντα εκδικείται τους αλλαζονες.Πως θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση τωρα αυτος που τωρα κατουρημένες φοβάται να βγει να τον διαψεύσει;Που μετατράπηκε ο λαοπρόβλητος αυτος ηγέτης σε κατρουλη που φοβόταν το Γουδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή