2.8.15

Είμαστε λίγοι, είμαστε εξαρτημένοι, είμαστε γραικύλοι!



Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις συνεχόμενες αποχωρήσεις στελεχών και μελών από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".
Αυτό το κόμμα από την στιγμή που ιδρύθηκε το 2012 μέχρι και σήμερα το 2015 έχει περάσει από 3-4 κύματα αποχωρήσεων.




Αυτό αποτυπώνεται και στο εκλογικό σώμα εάν σκεφτείτε ότι από το 11% του Μαΐου του 2012 έφτασε στο 3,5% στις ευρωεκλογές του 2015.
Όμως, το ότι μια πολιτική παράταξη μειώνεται εκλογικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή η παράταξη έπραξε και αντεθνικά.
Είναι πολλά τα παραδείγματα πολιτικών και κομμάτων όπου έδρασαν υπέρ του έθνους και του λαού, αλλά οι ψηφοφόροι τους έστειλαν στα σπίτια τους αν και δικαιώθηκαν από την ιστορία.
Γι'αυτό πιστεύω πως αξίζει να θυμηθούμε κάποια πράγματα που αφορούν τους ΑΝΕΛ.
Διότι οι Έλληνες έχουμε ένα μεγάλο μειονέκτημα: ξεχνάμε γρήγορα…



Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ιδρύθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου με Πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο με κύριο λόγο ύπαρξης τον αντιμνημονιακό αγώνα. Διασπάστηκαν δηλαδή από την ΝΔ επειδή διαφωνούσαν στην τοποθέτηση του τότε προέδρου Αντώνη Σαμαρά ως προς το Μνημόνιο 2.
Διαφώνησε ο Πάνος Καμμένος επειδή δεν ήθελε αυτό το μνημόνιο αλλά ένα καλύτερο;
Επειδή είχε πολλούς φόρους ενώ εκείνος ήθελε μείωση δαπανών λ.χ. ; ΟΧΙ! Υποστήριζε ο κος Καμμένος ότι το μνημόνιο αυτό εκχωρεί την εθνική κυριαρχία, μας πάει στο αγγλικό δίκαιο, στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. "Αντιμετωπίζουμε την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω των μνημονίων εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια ..." διαβάζουμε στις πρώτες σειρές της ιδρυτικής διακήρυξης των ΑΝΕΛ). Οπότε, το "κίνημα μέσω διαδικτύου" των ΑΝΕΛ ήταν ο μόνος "πατριωτικός" "αντιμνημονιακός" υπερήφανος" πολιτικός φορέας σύμφωνα με αυτούς το 2012.
Εάν κάποιος λογικός άνθρωπος καθόταν ένα απόγευμα να σκεφτεί λίγο αυτά που έλεγαν οι ΑΝΕΛ, εαν καθόταν να δει το πρόγραμμα τους το πιο φυσιολογικό είναι ότι απλώς θα γελούσε. Δεν υπήρχε λογική!
Θα διαγράψουμε το χρέος μας, θα βρούμε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, θα καταργήσουμε την λιτότητα, θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία ήταν μερικές από τις ωραίες φράσεις με τις οποίες δίχασαν τον ελληνικό λαό επί 3 χρόνια!
Οι Έλληνες όμως κουρασμένοι από την κρίση, δεν ενδιαφερόταν και πολύ για την λογική βάση του αντιμνημονίου αλλά πιο πολύ στην ελπίδα που έβλεπαν εκεί σε αντίθεση με το μνημόνιο. Για να πετύχουν λοιπόν τον σκοπό τους οι ΑΝΕΛ δημιούργησαν διάφορους μύθους, ψέματα και δήθεν σκάνδαλα τύπου CDS (η  απάντηση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=pH4bzASPVGQ).
Το αγγλικό δίκαιο (απάντηση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=IYRzDx6iiGk   ) και άλλα πολλά.
Όλα αυτά τα ωραία κατάφεραν να πείσουν ακόμα και σοβαρούς ψηφοφόρους αποσπώντας ποσοστό 10% και μπαίνοντας στην βουλή με μια διαφορά της τάξεως του 8% από την πρώτη ΝΔ.
Η επόμενη ημέρα, έφερε τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση καθώς κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία τον Μαϊο του 2012. Σε αυτή την περίοδο φάνηκε για πρώτη φορά το πραγματικό πρόσωπο του Πάνου Καμμένου.
Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έστειλε non paper στον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια στο οποίο ανέφερε οτι αν ο Π. Καμμένος αναλάμβανε το υπουργείο Άμυνας τότε δεχόταν να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μνημονιακού προσανατολισμού με Σαμαρά και Βενιζέλο.
Το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού το οποίο ήρθε στην δημοσιότητα ενόχλησε τους ψηφοφόρους και στα στελέχη του κόμματος που ήταν ιδεολόγοι με αποτέλεσμα ο Καμμένος να τα διαψεύδει όλα και να κάνει πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ του αυτό το χαρτί, πως είναι προβοκάτσια κοκ
Αυτή η ιστορία του κόστισε τουλάχιστον 3 μονάδες στις επόμενες εκλογές.
Σε εκείνες τις εκλογές λοιπόν πρώτη δύναμη έρχεται η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και σχηματίζει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Η όλη αντιπολιτευτική ρητορική των ΑΝΕΛ εκείνη την εποχή γύριζε γύρω από χαρακτηρισμούς όπως: "δοσίλογοι" "γερμανοτσολιάδες" "προσκυνημένοι" "προδότες" και άλλα πολλά.
Όμως, το έργο της κυβέρνησης που είχε αρχίσει να φαίνεται έκανε σοβαρά στελέχη των ΑΝΕΛ να αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα(βλ. Μαρκόπουλος) .
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους 20 βουλευτές που είχαν στην αρχή οι ΑΝΕΛ, έμειναν με 11 από αυτούς πριν τις εκλογές του 2015. 
Κιόλας σε όλο αυτό το διάστημα η παράταξη αυτή φέρθηκε με έντονο λαϊκισμό καταψηφίζοντας όποιο νομοσχέδιο κι αν έφερνε η κυβέρνηση.
Χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερα και αντιλαϊκά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που κάθε σοβαρός Δεξιός θα ήθελε.
Όλη αυτή η συμπεριφορά τους, είχε ως αποτέλεσμα τον βαθύ διχασμό στην Ελληνική κοινωνία. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ με τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ δεν είχαν καλές σχέσεις. Οι μεν θεωρούσαν τους δε προδότες και οι δε τους μεν ως γελοίους λαϊκιστές.
Δύο χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στις ευρωεκλογές. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ήταν καταστροφική για τον Πάνο Καμμένο: 3,46% και μετα βίας έναν ευρωβουλευτή!
Μιλάμε για πανωλεθρία.
Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται κατά βάση στην συσπείρωση των αντιμνημονιακών γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την μετακίνηση πολλών ακροδεξιών στην ΧΑ (για να μην κοροϊδευόμαστε, ακροδεξιά ρητορική χρησιμοποιεί ο Π. Καμμένος)  καθώς και μετακίνηση σοβαρών ψηφοφόρων προς την ΝΔ. Οι ΑΝΕΛ έχαναν με λίγα λόγια τον λόγο ύπαρξης τους!
Αυτό προκάλεσε βαθιά κρίση στο κόμμα με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς να συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 2%.
Τότε, ο Καμμένος με τον Τσίπρα έριξαν τεράστια λάσπη κατά των βουλευτών που θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οτι δήθεν χρηματίζονταν κάνοντας το αδύνατο για αρκετούς να ψηφίσουν για να μην κατηγορηθούν.
Αν και οι γελοιότητες με τον Χαικάλη και την Ξουλίδου αποκαλύφθηκαν η λάσπη παραμένει.
Και έτσι πήγαμε σε εκλογές. Οι ΑΝΕΛ κατάφεραν να ξαναβρούν τον λόγο ύπαρξης τους: θα μπούμε στην βουλή κόβοντας την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνοντας σε κυβέρνηση μαζί του με σαφή αντιμνημονιακό προσανατολισμό τηρώντας τις κόκκινες γραμμές τους στα εθνικά θέματα (θυμάστε όλοι φαντάζομαι το περίφημο σποτ με τα τρενάκια).
Αυτό ήταν κάτι που φαινόταν όντως λογικό.
Και τα πράγματα ήρθαν γάντι για τους ΑΝΕΛ. Όπως τα σχεδίασαν τους ήρθαν. Μάλιστα και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος πήρε επιτέλους και την αγαπημένη του θέση στο υπουργείο άμυνας. Και ως κυβέρνηση περιμέναμε όλοι να δούμε οτι θα τηρήσουν αυτά που λέγανε.
Καμία σχέση όμως! Μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα υπεγράφη η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου (παράταση του μνημονίου) η οποία φυσικά περιελάμβανε και αγγλικό δίκαιο και δικαστήρια Λουξεμβούργου κι απ'όλα!
Δεν άνοιξε ρουθούνι στους ΑΝΕΛ. 



Το επιχείρημα ήταν ότι η υπερήφανη διαπραγμάτευση συνεχιζόταν.  Αλλά η μεγάλη κοροϊδία, η μεγάλη απάτη δεν ήταν αυτή. Η μεγάλη απάτη ήταν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπλόκαραν τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα εθνικά θέματα.
Αρκέστηκαν στο να τα καταψηφίσουν αν και ήξεραν ότι θα πέρναγαν έτσι κι αλλιώς με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.  Αν πραγματικά αγαπούσαν την πατρίδα και πίστευαν αυτά που έλεγαν, θα απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν απέσυραν αυτά τα νομοσχέδια.
Έτσι πέρασαν νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσαν την ιθαγένεια, το τζαμί και άλλα παρόμοια χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στο Μαξίμου. Δεν θα επεκταθώ στους λόγους της αποτυχίας της διαπραγμάτευσης (αυτό είναι άλλο θέμα).
Φτάσαμε και στο δημοψήφισμα. Ένα κόλπο για να βγάλει η κυβέρνηση από πάνω της την ευθύνη του κόστους της συμφωνίας όπως παραδέχθηκε και ο νυν ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε το θράσος να πει στην βουλή απευθυνόμενος στους βουλευτέςτης ΝΔ "στα τέσσερα εσείς".
Δεν θα ασχοληθώ με την χυδαιότητα της φράσης, αλλά με την ουσία της: έκανε ο Καμμένος υπερήφανη διαπραγμάτευση; Έφερε λιγότερα μέτρα από το 1 δις του e-mail Χαρδούβελη; Και μάλιστα για τα εθνικά θέματα, ποιό νομοσχέδιο μπλόκαρε; Τί τήρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις;
Ακόμα και το βασικό τους σύνθημα να δείτε, το περίφημο: "Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες" δεν τηρείται ούτε αυτό!
Ούτε πολλοί είναι, ούτε ανεξάρτητοι (συνθηκολόγησαν κατα τα λεγόμενά τους) ούτε Έλληνες αξίζεται να λέγεστε. Είστε γραικύλοι!
Διχάσατε τον Ελληνικό λαό 3 χρόνια με αμέτρητα ψέματα και χαρακτηρισμούς.
Με σκοπό να πάρετε τις κυβερνητικές καρέκλες.
Αυτό δεν είναι προδοτικό; Ή είναι μήπως πατριωτικό;
Και από αυτό δεν εξαιρώ αυτούς που αποχωρούν ΤΩΡΑ διότι δεν τους πείραξε όταν περνούσε το καταστροφικό νομοσχεδιο για το μεταναστευτικό, αλλά όταν θα πληρώσουν 5 ευρώ παραπάνω στην καφετέρια. 
Όπως φαίνεται λοιπόν, οι ΑΝΕΛ έχασαν αυτή την φορά οριστικά τον λόγο ύπαρξής τους. Ούτε μνημονιακοι ούτε αντιμνημονιακοί μπορούν να αποκαλούνται, ούτε πατριώτες φυσικά.
Είναι πλέον καταδικασμένοι να διαλυθούν.
Αντίο λοιπόν Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν θα μας λείψετε.

Νικόλας Γιάννου - μέλος ΟΝΝΕΔ

1 σχόλιο:

  1. όντως πολλοί έλεγαν ότι ο Καμμένος θα μπλόκαρε το ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα. αλλά τρίχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή