18.9.15

Είναι βαριά η "καλογερική"

Διαβάζω συνεχώς από ανθρώπους πως δεν τους καλεί κάποιο κόμμα να σώσουν τη χώρα. Γιατί όμως; Το ζητήσατε; Και με ποιο πολιτικό background;
Τι θέλω να πω... ΔΕΝ σε βάζουν διευθυντή κλινικής επειδή πήρες πτυχίο ιατρικής. ΟΥΤΕ με ένα Ph.D σε κάνουν πρύτανη. 



Δεν μπορείς επί δεκαετίες να απαξιώνεις την πολιτική ζωή, να βρίζεις όποιον ασχολείται με αυτήν σε οποιοδήποτε πόστο (από επί σειρά ετών αποτυχημένους πολιτευτές και διαδρομιστές πολιτικών γραφείων, στην αρνητική πλευρά, μέχρι ανθρώπους που χτίσανε σιγά σιγά ένα πολιτικό προφίλ με μακροχρόνιες παρεμβάσεις και ενασχόληση με τα πολιτικά), να κάνεις υψηλή κριτική από τον καναπέ, να ψηφίζεις, εάν δεν απέχεις, συναισθηματικά και νισεδιάρικα, και ξαφνικά μια μέρα να ξυπνάς και να συνειδητοποιείς πως σε διοικούν οι συμμαθητές σου (Kurt Vonnegut).
Και μάλιστα οι χειρότεροι εξ αυτών…



Αυτό πάει ειδικά σε νέα παιδιά… άνθρωποι που στην κλιμακτήριο ανακάλυψαν την πολιτική μόλις έσκασε η φούσκα της Ελληνικής οικονομίας και δηλώνουν αλλεργικοί στην πολιτική που γίνεται από πολιτικούς (προφανώς για εγχείριση θα πηγαίνανε σε χασάπη) δεν με πολυνοιάζουν, ας σώσουν πρώτα εαυτούς.
Όσοι νέοι όμως έχουν βαρεθεί να βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους, να ακούνε ξύλινη γλώσσα από γερασμένους συνομηλίκους τους, ας κινηθούν.
Ας ξεκινήσουν με ένα πολιτικό γραφείο ως εθελοντές.
Ας κατέβουν στους δήμους τους την επόμενη φορά.
Ας δοκιμάσουν να γράψουν κάτι ώστε  να ακουστούν (στον Ορθογράφο ας πούμε πάντα είμαστε ανοικτοί σε νέες πένες).
Ας ετοιμάσουν ένα δικό τους μπλογκ, βρε αδελφέ…
Γιατί όσο κάποιοι νέοι παραπονιούνται, κάποιοι άλλοι δραστηριοποιούνται. Όχι απαραίτητα για το καλό όλων μας, ας μην έχουμε αυταπάτες.
Κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία και χτίζουν πάνω μας καριέρες (ας δει κάποιος ας πούμε την ιστορία του Καμμένου).
Όσοι πιστεύουν ότι αξίζουν και έχουν το στομάχι ας αρχίσουν ΧΘΕΣ να ασχολούνται!
Ναι, κάποιοι θα έχουν βύσματα, κάποιοι θα έχουν χρήματα, κάποιοι θα έχουνε φίλους. Θα ανεβούνε ίσως πιο γρήγορα. Πιο ψηλά. Πιο εύκολα. Αυτό δε σημαίνει πως εσείς πρέπει να μείνετε εκεί, κάτω. Σημαίνει πως πρέπει να πεισμώσετε.
Και όσοι αξίζετε, τότε  μια μέρα αξίζει να αποκαταστήσετε την εικόνα της πολιτικής.
Εσείς οι ίδιοι… οι νέοι.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου