5.9.15

Δεν σώζεται η πατρίδα…



Κάθε Έλληνας που πατάει στη γη και δεν βρίσκεται μεταξύ Εκάλης και Μυκόνου γνωρίζει ότι η χώρα τον τελευταίο χρόνο έχει καταστραφεί. Ουσιαστικά από το 2010 και μετά έχει πάρει καθοδική πορεία προς την κόλαση, απλά τη διετία 2012-2014 έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια και ανακόπηκε η πορεία στο χάος.




Ήρθαν οι επόμενοι 7 καταστροφικοί μήνες του ΣΥΡΙΖΑ που μας κοστίζει καμιά 60αριά δις. Ουσιαστικά πληρώνουμε την επιλογή του ψεύτη.
Ο κόσμος παραπλανήθηκε από τον λαοπλάνο Αλέξη, αυτός «παραπλανήθηκε» από τον σούπερ ουάου Γιάνη, η Ελλάδα… αποπλανήθηκε χωρίς αντίσταση από τους δανειστές.
Και όσοι σοβαροί Έλληνες έχουν μείνει σ’ αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι ακόμη δεν πιάσαμε πάτο…


Ο πάτος είναι η δραχμή, η έξοδος από το ευρώ, η πλήρης διάλυση των οικονομικών και κοινωνικών δομών.
Όμως, έχουμε την εντύπωση ότι παρά τα δεινά οι Έλληνες και κυρίως οι πολιτικοί δεν μαθαίνουν από τα παθήματά τους. Κάτι σαν μη αποδοχή της πραγματικότητας ή για να ακριβολογούμε, όλοι ξέρουν τι συμβαίνει αλλά κανείς δεν έχει τα κότσια να το παραδεχθεί.
Ακόμη και σε μια προεκλογική εκστρατεία έπειτα από την υπογραφή του χειρότερου μνημονίου στην ιστορία, βλέπουμε τα γνωστά φαινόμενα των Μαυρογυαλούρων αλλά και των χαχόλων ψηφοφόρων που ακούνε και δεν σκέφτονται.
Για παράδειγμα ο Τσίπρας υπόσχεται στον κόσμο ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο που μόλις υπέγραψε. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονται ότι θα διαπραγματευτούν σκληρά μέτρα και οι δανειστές ούτε να ακούσουν δε θέλουν.
Για σκεφτείτε καλά. Ο Τσιπρογυαλούρος λέει ότι δεν του αρέσει η συμφωνία, τον έχει πιάσει μια αριστερή μελαγχολία αλλά μόλις ξαναγίνει πρωθυπουργός θα φέρει το χαμόγελο στα χείλια των πολιτών. Πώς; Καταργώντας το τρίτο μνημόνιο. Κι όμως, ο κόσμος κάθεται και τον ακούει αλλά δεν τους πετάει ντομάτες.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Οι Συριζαίοι και λοιποί ψεκασμένοι τον πρότειναν (πιεζόμενοι από Γαλλία και Ολλανδία να μην φορολογηθούν τα μοσχάρια τους) και τώρα ζητούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να τον καταργήσει ενώ υπόσχονται οριστική λύση μόλις επανέλθουν στο Μαξίμου. Είναι παράνοια.
Από την άλλη, ο Μεϊμαράκης και η ΝΔ πάει στους αγρότες και πριν στεγνώσει το μελάνι για την αύξηση των φόρων λέει ότι θα καταργήσει όσα υπέγραψαν όταν γίνουν κυβέρνηση.
Με απλά λόγια ποντάρουν στο ότι η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα των Λωτοφάγων που ξεχνά ακόμη και τι έγινε πριν από 20 ημέρες όταν οι βουλευτές σήκωναν τα χέρια και ψήφιζαν το αναγκαστικό μνημόνιο για να σωθεί η χώρα.
Από τη μια έχουμε λοιπόν τους πολιτικούς που λένε ψέματα και παραμυθιάζουν τον κόσμο και από την άλλη του πολίτες να τους αρέσει η παραμύθα και να την ακούνε με ευχαρίστηση. Και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη να βρίζουν και να πετούν πέτρες γιατί τους ξεγέλασαν. Και βεβαίως να μουντζώνουν τη Βουλή γιατί δήθεν είναι κακοί και άθλιοι οι εκπρόσωποι που οι ίδιοι επέλεξαν.
Μια φορά σ’ αυτή τη χώρα να πει κάποιος τη δραματική αλήθεια και να την ακούσει ο κόσμος χωρίς να περιμένει έναν ψεύτικο παράδεισο μπορεί να υπάρξει;
Να βγει ένας πολιτικός και να πει: Κυρίες και κύριοι χρεοκοπήσαμε. Θα πρέπει να πάρουμε πολύ σκληρά μέτρα, θα πονέσετε, θα ματώσετε αλλά έχουμε μια ελπίδα να μη διαλυθούμε εντελώς. Να μη γίνουμε Ουγκάντα, να μην μας πετάξουν έξω από το ευρώ με πολύ χειρότερες συνέπειες για όλους.
Να βγει και να πει ότι στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά ένας απίστευτος Γολγοθάς.
Ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρωθούν πάνω από 12 δις σε φόρους.
Ότι θα μειωθούν κι άλλοι οι συντάξεις.
Ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις από το δημόσιο κι όχι προσλήψεις που κάνει ο Παππάς και η παρέα του.
Ότι πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά και συγκεκριμένοι κλάδοι να ξεβολευτούν. Πιθανότατα και να χάσουν κεκτημένα δεκαετιών.
Ότι είμαστε απόλυτα εξαρτώμενοι από τους δανειστές και αυτό δυστυχώς είναι επί της ουσίας εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Ότι θα μας κάνουν κουμάντο μέχρι να πάρουν και την τελευταία δεκάρα από τα χρωστούμενα.
Να τα πει βρε αδερφέ ένας σοβαρός πολιτικός υπάρχει; Και να τα ακούσει ένα σοβαρό ακροατήριο μπορεί; Γ
ιατί αν κάθε φορά τρώμε το κουτόχορτο και στη συνέχεια απογοητευόμαστε αλλά ταυτόχρονα η χώρα βουλιάζει ακόμη περισσότερο, τότε δεν υπάρχει ελπίς που έλεγε και ο Σαμαράκης.
Το ψέμα είναι ανανδρία έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης για να συμπληρώσει ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης: Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.
Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε όλοι το ψέμα και να φτιάξουμε καμιά αλήθεια; Ίσως έτσι σωθεί και η πατρίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου