6.9.15

Μιλάμε σοβαρά ότι θέλει να ξαναπαίξει τον πρωθυπουργό;



Σε κανονική χώρα θα ήταν ήδη υπό περιορισμό ως ύποπτος να προκαλέσει κι άλλο κακό. Η πολιτικά εγκληματική φυσιογνωμία του «καθεστώτος» Τσίπρα, και του ίδιου προσωπικά, αναδεικνύεται πλήρως απ’ το ότι έκανε μέχρι και διάγγελμα για το Μεταναστευτικό μόλις παραιτήθηκε!




Αφού με την Τασία γέμισε την Ελλάδα απέραντη δυστυχία, βγήκε ως υπερασπιστής των θυμάτων της ανεκδιήγητης πολιτικής του! Που δεν τη θεωρώ απλά τυχαία, από συριζαϊκή ασχετίλα: πιστεύω ακράδαντα ότι στην αρχή τουλάχιστον κάποιοι απ’ αυτούς απολάμβαναν το ότι τόσοι «λαθραίοι» θα προκαλούσαν τρόμο στους συντηρητικούς «νοικοκυραίους»!
Για τόση ΔΙΑ­ΣΤΡΟΦΗ μιλάμε.
Αλλά και τα εγκλήματά τους στην οικονομία έγιναν με συνειδητή αμέλεια: Σύμφωνα με τις θεωρίες τους, όσο πιο πολύ φτωχοποιείται ο πληθυσμός, τόσο πιο ευάλωτος είναι σε δημαγωγία, διορισμούς και δήθεν «αριστερούς»...


Το κακό που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι σήμερα δεν το δείχνουν ούτε εν μέρει ορισμένα νούμερα.
Η ύφεση που προκλήθηκε, η ανεργία που εκτινάχθηκε, το ότι η χώρα φορτώθηκε άλλα 50-90 (εξαρτάται πώς το υπολογίζεις) δισ. δάνεια.
Ακόμη χειρότερα, το ότι εξευτελίστηκε το όνομα «Ελλάδα» διεθνώς, το ότι απαγορεύεται να πεις ότι είσαι Ελληνας αν θες να κάνεις εισαγωγές-εξαγωγές ή ακόμη και να κρατήσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο, το ότι είμαστε σε capital controls, το ότι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στην αγορά, το ότι οι περισσότεροι δυσκολεύονται ακόμη και στα βασικά, παρότι ΠΟΝΗΡΑ έχουν μετατεθεί γι’ αργότερα οι φορολογικές υποχρεώσεις.
Μετά απ’ όλα αυτά, αφού έφερε δηλαδή τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά που προκάλεσε ποτέ ευρωπαϊκή κυβέρνηση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, θα περίμενες ότι δεν θα είχε μούτρα να εμφανιστεί ξανά για να κάνει τον πρωθυπουργό.
Ο Τσίπρας παραδίδει ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΗ γη, ακολουθώντας τις πιο «μαύρες» παραδόσεις όλων των πολιτικών άκρων που όχι μόνο πίστευαν ότι μετά απ’ αυτούς είναι το χάος, αλλά το προκαλούσαν κιόλας εξεπίτηδες!
Οι φόροι που περιμένουν τον κοσμάκη είναι το γνωστό -και ίσως το πιο αντιμετωπίσιμο- κακό για όποια κυβέρνηση αναλάβει. Με τολμηρές παρεμβάσεις και εσωτερικές μεταρρυθμίσεις τύπου δόσεις πρέπει να διευκολυνθεί για δεύτερη φορά ο πολίτης -ιδιώτης, συνταξιούχος ή ελεύθερος επαγγελματίας- για να ξεπληρώσει ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΑ.
Τόσο ύπουλα και ανέντιμα, ώστε ακόμη και από φιλικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ να αποκαλύπτεται ότι έχουν προαποφασίσει ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 600-700 ευρώ για όλους στο μέλλον, αλλά το κρύβουν!
Τι άλλα αλήθεια έχει υπογράψει ο Τσίπρας νύχτα και στα τυφλά προκειμένου να σωθεί προσωπικά;
Το γεγονός ότι χρειάστηκε να δοθεί μάχη για να πειστεί ο αρμόδιος υπουργός, ο Τσακαλώτος, να μπει στο ψηφοδέλτιο βάζοντας προκαταβολικά όρο το «ναι αλλά μακριά απ’ το υπουργείο Οικονομικών» δείχνει ότι αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη Τσίπρα έχουν γίνει αποδεκτά σημεία και τέρατα. Φυσικά θα τα εμφανίσουν όλα αμέσως μόλις υποκλέψουν ξανά τη λαϊκή ψήφο και θα κάνουν και τους κατάπληκτους.
Αρα όποιος και αν αναλάβει μετά Τσίπρα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πληγές που εκείνος άνοιξε και τις αφήνει να κακοφορμίζουν.
Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το δράμα έχει και συνέχεια: Ως αποτέλεσμα των capital controls, των έξι μηνών αβεβαιότητας για το αν θα μείνουμε στο ευρώ, καθώς ο τέως πρωθυπουργός χάζευε καθ’ ομολογίαν του το πουλέν που τον μάγεψε, τον Βαρουφάκη, να παίζει 50%-50% το μέλλον της χώρας, ένα βουνό επιταγών είναι έτοιμο να ΣΚΑΣΕΙ.
Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων βρίσκεται μισό βήμα από τη χρεοκοπία ελλείψει ρευστού. Ηταν που ήταν όλα στεγνά, η προκήρυξη του δημοψηφίσματος σε στυλ Γιωργάκη που έφερε ΑΜΕΣΑ τα capital controls (κι άλλη ομολογία του ανεκδιήγητου Τσίπρα: «Δεν πίστευα ότι θα μας το κάνουν!») έβαλε ό,τι είχε απομείνει από την ελληνική οικονομία ΣΤΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ.
Βλέπετε, τη ρευστότητα εύκολα τη σταματάς, αλλά πολύ δύσκολα την ξαναρχίζεις. Οι εγχώριες ιδιορρυθμίες, όπου ο ένας έσπρωχνε στον άλλον μεταχρονολογημένες επιταγές και τα δάνεια ανανεώνονταν κυλιόμενα για να συνεχίσει να λειτουργεί η αγορά και να υπάρχουν τράπεζες, έχουν σχηματίσει έναν θανάσιμο ΓΟΡΔΙΟ ΒΡΟΧΟ που θα μας στραγγαλίσει τέλη του μηνός, 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή όταν θα αρχίσουν να σφραγίζονται χιλιάδες επί χιλιάδων επιταγές.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει ΝΤΟΜΙΝΟ λουκέτων και κατεβασμένων ρολών και φυσικά νέα έκρηξη στα ποσοστά της ανεργίας. Δεν είναι τυχαίο το ότι η «Monde» γράφει για προβλεπόμενη ΥΦΕΣΗ άνω του 5% την επόμενη χρονιά αν συνεχίσουμε με τη «μνημονιακή αριστερά».
Ξέρει κανείς άραγε τι σημαίνει κι άλλο 5% ΚΑΤΩ στις σημερινές συνθήκες; Πάει να πει τρεις φορές χειρότερα απ’ όσα πέρναγε ο κόσμος επί της επάρατης συγκυβέρνησης Σαμαρά, που τώρα αρχίζει να αποτελεί -για τους εχέφρονες- γλυκιά ανάμνηση.
Ακόμη κι αν γίνει σχήμα με άξονα τη Ν.Δ. του Μεϊμαράκη, πρέπει να εφαρμόσει σχέδιο ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ για να μη γίνει κραχ, καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουμε, έχει αφήσει ΥΠΟΥΛΑ και ΑΝΕΝΤΙΜΑ ναρκοθετημένη γη πίσω του. Κάθε πυλώνας του οικονομικού συστήματος είναι παγιδευμένος με εκρηκτικά και ο χρονοδιακόπτης ήδη λειτουργεί προς το χρονικό σημείο μηδέν.
Εδώ προκύπτει εκ των πραγμάτων ότι μοναδική λύση ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ θα είναι ένα σχήμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο να αποναρκοθετήσει την Ελλάδα. Ούτε ΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ δεν θα έφταναν για να τιμωρηθεί το παρανοϊκό πολιτικό προσωπικό που μας κυβερνούσε, το οποίο και στην ελληνική οικονομία συμπεριφέρθηκε όπως ακριβώς στο Μεταναστευτικό: ανεύθυνα, δημαγωγικά, ερασιτεχνικά και πρωτίστως ΑΝΕΝΤΙΜΑ! Και μου λες μετά στα σοβαρά ότι θέλει να παραστήσει ξανά τον πρωθυπουργό;
Σε κανονική χώρα θα ήταν ήδη... σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οχι για τιμωρία, αλλά για να μην κάνει κι άλλο κακό.
Η Ιστορία θα γράψει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε να εξελιχθεί εν γνώσει της τέτοια οικονομική και κοινωνική γενοκτονία του ελληνικού λαού, για την οποία δεν έχει προβλεφθεί δυστυχώς αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο.
Δεν γίνεται να διαλύεις ολόκληρη χώρα, να «τρελαίνεις» τη μισή Ε.Ε. και τις αγορές ανιδιοτελώς...) και να φεύγεις σφυρίζοντας κλέφτικα.
Γίνεται;

Θέμος Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου