28.9.15

Ποιος Αλέξης και … βούρτσες μπλε;



Πριν από δυο περίπου χρόνια είχα ασχοληθεί με τα «εγγλέζικα» του Αλέξη, γράφοντας αρθράκια στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ, και σχόλια στο φέισμπουκ, σε βαθμό που πολλοί (πάλι) να με κατηγορήσουν ως εμμονικό, κακότροπο, ποταπό, κλπ, που αγνοώ την ουσία, δηλαδή την επαναστατική ελπίδα που πρόσφερε ο Αλέξης στον υπόδουλο λαό μας, και  επικεντρώνομαι σε ένα τριτεύον (κατ’ αυτούς) ζήτημα, όπως είναι η γνώση της αγγλικής.



Μέχρι και ο ίδιος ο Αλέξης δεν άντεξε, και βγήκε στην αντεπίθεση, με αφορμή τα γέλια και τις λοιδορίες που δέχονταν για τα φρόζεν γουόρ, κλπ, λέγοντας με το γνωστό του στραβοστομιασμένο ύφος ότι ναι, δεν ξέρει καλά αγγλικά διότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αυτός ως λαϊκό παιδί που ήταν πήγε σε δημόσια σχολεία, και άρα δικαιολογείται.
Αγνοώντας (λογικό, αφού πάντα απουσίαζε λόγω καταλήψεων) ότι τα αγγλικά διδάσκονται στα ελληνικά δημόσια και δωρεάν σχολεία από τότε που ο ίδιος δεν ήταν ούτε καν  μια λάμψη στα μάτια του μπαμπά του…



Αγνοώντας επίσης ότι ακόμη και για μια θέση κλητήρα στο δημόσιο, ή αποθηκάριου στα ΤΖΑΜΠΟ, τα καλά αγγλικά είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Εν πάση περιπτώσει, από τότε που κατάλαβε ότι θα γίνει θέλει δεν θέλει πρωθυπουργός, και ότι τέρμα τα αστεία με τις αγγλικούρες, έστρωσε (λένε) τον κώλο του κάτω, και έμαθε αγγλικά. Με πάρα πολλούς να τον συγχαίρουν, που στα 40 του το μπόρεσε.
Το αποτέλεσμα το είδαμε αυτές τις μέρες στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, και κυρίως στη συνάντηση-συνομιλία με τον Κλίντον, όπου ανάθεμά με αν ο Αλέξης, αυτή η ελπίδα των λαών, κατάλαβε έστω και κάτι από αυτά που τον ρωτούσε ο γερόλυκος Μπιλ, ξεκαρδιζόμενος στα γέλια από την αμηχανία, και την εμφανή ανεπάρκεια του πρωθυπουργού μας… ο οποίος πρωθυπουργός μας κυριολεκτικά έχασε την μπάλα, περιοριζόμενος σε κάποια χαχανητά.
Προσωπικά αισθάνθηκα ιδιαίτερα ταπεινωμένος από όλο αυτό το φιάσκο, άσχετα αν τον Αλέξη εγώ τον έχω καταλάβει από καιρό. Και αισθάνθηκα χάλια διότι εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης δεν εκπροσωπούσε ούτε τον εαυτό του, ούτε τον Σύριζα, ούτε καν την κυβέρνηση… εκπροσωπούσε εμένα, και μαζί ολόκληρη την Ελλάδα.
Εκπροσωπούσε έναν λαό, που αν μη τι άλλο, σε όλα τα επίπεδα, ανέκαθεν μπορούσε και κοιτούσε στα μάτια τον κάθε ξένο, διότι ο  Έλληνας, είτε με την εργατικότητά του, είτε με τις γνώσεις του, είτε με την καπατσοσύνη του, πάντα τα κατάφερνε, ειδικά στην Αμερική, όπου δεν χρειάζεται να είσαι κομματόσκυλο ή γόνος για να πας μπροστά, απλά χρειάζεται προσπάθεια και μαγκιά (με την καλή έννοια του όρου).
Ο Αλέξης όμως πήγε εκεί με την κακή μαγκιά, αυτήν που την έχει σπουδάσει, κι αυτήν με την οποία κάνει καριέρα δεκαετίες τώρα, όντας ξύλο απελέκητο.
Θυμίζοντας εκείνον τον εξίσου μάγκα ηγέτη του θεοκρατικού οπισθοδρομικού Ιράν… μέχρι και το ίδιο ντύσιμο έχουν (ο Μαδούρο παρεμπιπτόντως φόρεσε κοστούμι με γραβάτα).
Νομίζοντας ότι με το χαλαρό επιτηδευμένο στυλάκι του θα τα βγάλει πέρα, και θα γοητεύσει τους χαχόλους γιάνκηδες όπως γοητεύει τις εγχώριες κυράτσες σε κλιμακτήριο που τον ψηφίζουν επειδή είναι … σέξι και έχει ωραίο χαμόγελο!
Νομίζοντας δηλαδή ότι οι Αμερικάνοι είναι αμερικανάκια.




Και μας έκανε ρεζίλι και πάλι, αυτή τη φορά σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα ακόμη και ο τελευταίος Αμερικάνος (απ όσους τέλος πάντων ασχολούνται με αυτά) να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, και να γελάει με τον βασιλιά μας που είναι γυμνός.
Ναι, ο Αλέξης ο τενεκές ο ξεγάνωτος, μας εκπροσώπησε χθες σε μια χώρα που άσχετα με την ισχύ της ακόμη βαράει προσοχές σε αυτά που νομίζει ότι είναι η Ελλάδα (Σωκράτης, Πλάτωνας, κλπ). Και που μάλλον θα πάψει να το κάνει, αν πάρει στα σοβαρά την χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού, και δεν θεωρήσει ότι ήταν κάποιο στημένο σκετς στα πλαίσια του Saturday Night Live ή κάτι παρόμοιου…
Μέχρι και ο φίλος μου ο Τζίμης, που έχει χαμπουργκεράδικο στο Κάλγκαρι του Καναδά, με πήρε το πρωί τηλέφωνο σκασμένος στα γέλια, λέγοντάς μου ότι αυτόν τον φιόγκο που κάναμε πρωθυπουργό, ο ίδιος δεν θα τον προσλάμβανε ούτε για να του φτιάχνει τα «σαμπμαρίνια» στο πίσω μέρος της κουζίνας του…
Και όσο για τον Ανδρέα, που στα πάντα μιμείται ο Αλέξης, να θυμίσω ότι όποτε εμφανίζονταν σε ξένα ΜΜΕ, οι πάντες βαρούσαν προσοχές, τόσο για την υψηλή πολιτική που «δίδασκε», όσο και για τα τέλεια αγγλικά του…
Ποιος Αλέξης και βούρτσες μπλε;

Strange Attractor

ΥΓ- Φήμες θέλουν τον Αλέξη να επιδίδει στο διάλειμμα της συνάντησης στον Κλίντον το κλητήριο θέσπισμα για να παραστεί ως κατηγορούμενος στο λαϊκό δικαστήριο που είχε στήσει ο Καζάκος στην πλατεία Συντάγματος.
Και αν τυχόν δεν παραστεί αυτοβούλως, για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που τον βαραίνουν, ίσως επέμβει η Ζωζώ και τον φέρει πακέτο μαζί με τον Στουρνάρα, δεμένο χειροπόδαρα.

4 σχόλια:

  1. Καμία σχέση καθώς ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κάτοχος διδακτορικού από το Harvard, διετέλεσε καθηγητής σε κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια και συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων (αλλά και εκλαϊκευμένων).
    Αλλά και οι (ζώντες) Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς καθώς είχαν σπουδάσει σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια μιλούν απαταίστως την Αγγλική.
    Ο κ Τσίπρας θα μπορούσε ΧΩΡΙΣ κανένα πρόβλημα να απαντά στα Ελληνικά και να έχει επίσημη μετάφραση από επαγγελματία μεταφραστή...
    Να σου θυμήσω ότι ο Κώστας Καραμνλής που καταλαβαίνει Αγγλικά ΔΕΝ είχε καταλάβει τις αναφορές της κ Μέρκελ στο Κράτος της...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (εάν με απατά η μνημη μου διόρθωσέ μς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάχνω νά βρώ, εάν άλλη φορά στήν πολιτική ιστορία της Ελλάδος, φανερώθηκε τόσο μά τόσο γρήγορα, ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός!
    Δυσκολεύομαι!
    Ονειρεύομαι, νά τούς γυρίσει μπούμεραγκ τό δικό τους: Ένα γέλιο θά σάς θάψει.......
    Ε, ελπίζω νά τούς θάψουμε ΚΑΙ βαθειά ΚΑΙ τάχιστα. Τό σχόλιό σας, αγαπητέ Strange Attractor, είναι μιά εξαιρετική αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...and from here my wife Pigeon

    (Από τις συστάσεις με το προεδρικό ζεύγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή