1.11.15

Γκλαμουριά και μπίζνες…



Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα χρησιμοποιούσε την επίσκεψη Ολάντ για να κάνει το προσωπικό του σόου. Πού να δείτε τι έχει να γίνει άμα κανονίσει να έρθει η Μέρκελ.



Από τότε που υπάρχει ελληνική αστική πολιτική, οι εκπρόσωποί της συμπεριφέρονται σαν «Σουσούδες» κάθε φορά που επισκέπτονται ή τους επισκέπτεται ο ηγέτης κάποιας ιμπεριαλιστικής χώρας.
Είναι κι αυτό σημάδι της βαθιάς εξάρτησης του ελληνικού καπιταλισμού και του επαρχιωτισμού του πολιτικού του προσωπικού.
Και ο Τσίπρας δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τους προκατόχους του...



Η προπαγάνδα του Μαξίμου κλείνει το μάτι στον ελληνικό λαό: ο Ολάντ δε θα μας βοηθήσει μόνο με το χρέος, αλλά θα μας βοηθήσει και στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό κουβαλάει μαζί του ολόκληρη κουστωδία από επιχειρηματίες.
Η «βοήθεια» στο ζήτημα του χρέους θα είναι ίδια με τη «βοήθεια» στη διαπραγμάτευση των προηγούμενων μηνών, αποτέλεσμα των οποίων ήταν το Μνημόνιο-3 που ήδη ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να το γεύεται.
Οσο για την ανάπτυξη, αρκεί να θυμίσουμε πως δυο φορές ήρθε η Μέρκελ επί Σαμαρά, δυο φορές κουβάλησε κουστωδία επιχειρηματιών, δυο φορές έκανε ομιλίες σε επιχειρηματικά φόρουμ στο «Χίλτον», οπότε μπορεί κανείς να κάνει τις συγκρίσεις και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Κάθε ηγέτης ιμπεριαλιστικής χώρας κουβαλάει μαζί του καπιταλιστές, όταν πραγματοποιεί ταξίδι στο εξωτερικό. Αυτό έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου αυτών των επισκέψεων. Αν κάποιοι απ’ αυτούς θέλουν να κλείσουν κάποια δουλειά, ο πρόεδρος ασκεί την επιρροή του για να τους βοηθήσει. Αλλοι θέλουν απλώς να πάρουν «μυρωδιά» της αγοράς που επισκέπτεται ο πρόεδρός τους.
Δεν είναι, πάντως, ο πρόεδρος που πιέζει τους καπιταλιστές να επενδύσουν, αλλά οι καπιταλιστές που ζητούν από τον πρόεδρο να τους βοηθήσει να πετύχουν τους καλύτερους δυνατούς όρους, όταν έχουν έτοιμη μια δουλειά.
Η Vinci κάνει εδώ και χρόνια μπίζνες στην Ελλάδα, δεν την έφερε τώρα ο Ολάντ. Εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και είναι σε κοινοπραξίες για την εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων. Αν έχει «εκκρεμότητες» με το ελληνικό κράτος, ο Ολάντ θα τη βοηθήσει να τις ρυθμίσει προς όφελός της, όπως ακριβώς η Μέρκελ βοήθησε να «καθαρίσει» η Siemens και να πληρωθούν αμέσως κάποιες γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες.
Υπάρχουν, όμως, και τα μονοπωλιακά σχήματα που συμμετέχει και το γαλλικό κράτος. Πρόκειται για παραγωγή και εμπόριο πολεμικού υλικού. Ο Ολάντ, σεβόμενος την παράδοση του γαλλικού ιμπεριαλισμού, ήρθε να κλείσει συμφωνίες για πώληση οπλικών συστημάτων. Τα γαλλικά ναυπηγεία περιμένουν πώς και πώς μια παραγγελία για φρεγάτες.



ΥΓ: Η άφιξη του Ολάντ, πάντως, ήταν… χάρμα ειδέσθαι. Για κάνα μισάωρο παραβιάστηκε το πρωτόκολλο, ώστε η υποδοχή στο αεροδρόμιο να γίνει από τον Τσίπρα (ομόλογος του Ολάντ είναι ο Παυλόπουλος, ως γνωστόν).
Και μετά έγινε το εθνικιστικό πατιρντί στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρει ρόλο και ο κυβερνητικός εταίρος Καμμένος. Κι επειδή Καμμένος είν’ αυτός, το ρεζιλίκι έφτασε στα πέρατα του κόσμου, με το άγημα να «γκαρίζει» τα λόγια του ελληνικού εθνικού ύμνου, σε μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας εθνικιστική εκδήλωση. Πάλι καλά που δεν κουβάλησε κορίτσια με χλαμύδες και αγόρια με περικεφαλαίες και ασπίδες.
Είπαμε, αυτή η συγκυβέρνηση είναι με ροζ και μαύρους κόκκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου