23.11.15

Το «γαλάζιο» φιάσκο, και η επόμενη μέρα της ΝΔ…



 «Τσουνάμι»... εσωστρέφειας χτυπά πλέον σκληρά τη ΝΔ ύστερα από το φιάσκο, όπως εξελίχθηκε, της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Το μόνο δεδομένο αυτή την στιγμή είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι θα... ξημερώσει για την «γαλάζια» παράταξη ενώ αναμφισβήτητο γεγονός είναι η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει αυτή την στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χρονική περίοδο που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές και «τρέχουν»...




Ταυτόχρονα έχει ανάψει για τα καλά η... σεναριολογία που φέρνει τη ΝΔ ένα βήμα από την διάλυση μέχρι και την σύσταση νέου πολιτικού φορέα που θα προέρχεται από το βάθος της συντηρητικής παράταξης…


Κατά κύματα φτάνουν στην Συγγρού οι φωνές που ζητούν την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αλλά και της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου με την μετάθεση της ημερομηνίας ανάδειξης προέδρου του κόμματος για τις αρχές του 2016.
Είναι τέτοια η ένταση που επικρατεί αυτές τις ώρες και τόσο βαριές οι διχαστικές γραμμές που πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν ανακοινωθεί ημερομηνία εκλογών σε άμεσο χρονικό διάστημα τότε η δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα προέρχεται από την «ραχοκοκαλιά» της ΝΔ πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη εξέλιξη.  
Ήδη πάντως οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας έχουν βγει στο... «ξέφωτο», με τα «στρατόπεδα» τους να ανταλλάσσουν κατηγορίες, ζητώντας εξηγήσεις και παραιτήσεις. Με τους τέσσερις υποψήφιους να συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα: Να καταθέσει άμεσα την παραίτηση του ο γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Βαθιά προβληματισμένοι και ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στη ΝΔ εμφανίζονται να είναι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και κορυφαία στελέχη όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, μπροστά στην εικόνα των «εμφύλιων συγκρούσεων» που μαίνονται το τελευταίο διάστημα στην Συγγρού με αποκορύφωμα το σημερινό, για γέλια και για κλάματα, σκηνικό των εκλογών που τελικά οδήγησαν στην αναβολή της διαδικασίας.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι, από το πρωί της Κυριακής που «κοιτάζουν» προς την... Ραφήνα, περιμένοντας, μάταια μέχρι αυτή την στιγμή, να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα ο Κώστας Καραμανλής.  

1 σχόλιο:

  1. Φοβερός "εκδότης"...

    "Ελένη καλημέρα. Σε παίρνω από τον Παπαδάκη, από την εκπομπή, έχουμε περιστατικό..."

    Θαυμάστε "σχέση" εκδότη με Εισαγγελέα. Σα δεν ντρεπόμαστε λέω γω. Σιγά μην χαραμίσω χρόνο για δαύτον. Ούτε για αναδημοσίευση....

    https://www.youtube.com/watch?v=-zaGVZ4ZLu4

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή