4.11.15

Κράτος (ιδεολόγων) μπουκαδόρων…



Ο Σύριζα ως κυβέρνηση (με την ευγενική συνεργασία των ψεκασμένων) δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει… αρνητικά.



Μετά το ηρωικό επτάμηνο, όπου κατά τους συριζαίους η κυβέρνηση δεν είχε χρόνο να εφαρμόσει τις φανφάρες που είχε υποσχεθεί επειδή  «διαπραγματεύονταν», θα νόμιζε κανείς ότι επιτέλους, μετά και την δεύτερη ευκαιρία που της έδωσε ο σοφός λαός, θα ξετύλιγε επιτέλους το όραμά της για μια «λεύτερη και πλούσια» Ελλάδα! Θα έκανε δηλαδή πράξη όλα εκείνα τα όμορφα που χρόνια τώρα προανήγγειλε…



Εσύ είσαι που το λες; Αν και απαλλαγμένη από τα βαρίδια τύπου ζουρλής, παλαβίτσα, βαλαβάναινας, Στρατούλη, και λοιπών ανερμάτιστων δραχμολάγνων φωστήρων, η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά την 20η Σεπτεμβρίου μοιάζει ΚΑΙ αυτή να βυθίζεται στα βουρκωμένα νερά της εγγενούς ανικανότητάς της, και των ιδεοληψιών των στελεχών της.
Με αποτέλεσμα να αποτελεί πεποίθησή μου ότι ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ή θα πέσει και θα αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ή τεχνοκρατών) ή η χώρα μας θα αποπεμφθεί από την ΕΕ και την ευρωζώνη, και θα μείνουμε μόνοι μας να μοιραζόμαστε τα συσσίτια και την ανθρωπιστική βοήθεια που θα μας ρίχνουν από αεροπλάνα οι ξένοι τοκογλύφοι πρώην εταίροι μας.
Μέχρι τότε όμως είναι η μοίρα μας να απολαμβάνουμε τους τσιρκολάνους της κυβέρνησης, που βαδίζουν στα τυφλά, έρμαια της κάθε ανισορροπίας που τους κατεβάζει η κούτρα τους.
Τη μια να λένε το ένα και την άλλη το άλλο. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μέθοδο, χωρίς καμία συγκρότηση… ούτε καν στις σκέψεις τους, πόσο δε μάλλον σε αυτά που εφαρμόζουν.
Γι αυτό και βλέπουμε τον υπουργό (τρομάρα του) της Παιδείας να αμολάει κοτσάνες κατά ριπάς, και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός… που κανονικά θα έπρεπε να του τραβήξει του ίδιου το αυτί ο πρωθυπουργός, αλλά που τέτοια τσίπα; Βέβαια, στο τέλος ο Φίλης θα την βρει από την μοναδική φορά που εκστόμισε κάτι που ίσως να είναι επιστημονικά (όχι πολιτικά ή ουσιαστικά) σωστό, αυτό δηλαδή που αμόλησε (εκτός τόπου και χρόνου) για την γενοκτονία των Ποντίων.
Τέλος πάντων, παρά τις κοτσάνες και τις ασυναρτησίες, παρά το γεγονός ότι άλλα υποσχέθηκαν (στα τέσσερα) στην τρόικα και άλλα κάνουν, πελαγοδρομώντας και προσπαθώντας να περισώσουν το «αριστερό» τους προφίλ, η ουσία είναι ότι οι συριζαίοι αποδεικνύονται πολύ πιο ανάλγητοι από τους κακούς «σαμαροβενιζέλους», που το 1/10  να έλεγαν (που και να έκαναν) από αυτά που ετοιμάζουν οι νυν, τώρα θα ήταν κρεμασμένοι ανάποδα από φανοστάτες στην πλατεία Συντάγματος, με τις περήφανες μπουτούδες να χορεύουν γύρω από τα άψυχα κορμιά τους.
Απ όλες όμως τις συριζέικες σαχλαμάρες που είδαμε αυτό το διάστημα, δυο είναι εκείνες που με έχουν τρελάνει. Όχι επειδή δεν τις περίμενα, αλλά κυρίως επειδή δεν τους είχα για τόσο αναίσθητους. Βέβαια θα μου πείτε γιατί να μην είναι; Αφού ότι και να κάνουν ο λαός τους ψηφίζει…
Anyway αυτό όμως με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών χρήζει ιδιαίτερης «μελέτης».
Έχουμε και λέμε… η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τις «απέλυσε» καθώς εδώ και χρόνια το υπουργείο είχε αναθέσει τον καθαρισμό του σε ιδιωτικές εταιρίες. Σε κάποια φάση, επειδή δικαιώθηκαν δικαστικά, τις πρότεινε να επανέλθουν ως καθαρίστριες σε εφορίες, αλλά αυτές αρνήθηκαν.
Ο Σύριζα τις αγκάλιασε, τις έκανε σημαία, και μόλις έγινε κυβέρνηση τις επανεπροσέλαβε, αν και ουσιαστικά αργόμισθες, ειδικά για το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια, επειδή ΚΑΙ αυτές βρήκαν έναν πολύ συνηθισμένο στο δημόσιο (εκτός ΑΣΕΠ) τρόπο για να κάνουν μετάταξη σε άλλη κατηγορία, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να πιάσουν σφουγγαρόπανο στα χέρια τους (λέμε τώρα) θυμήθηκαν ότι διαθέτουν «πτυχία» από ΤΕΙ κλπ, και έτσι ως (φ)τυχιούχες πλέον μετετάγησαν στα δικαστήρια ως … γραμματείς. Εκεί δηλαδή όπου μελετάται (μπορεί και ήδη να εφαρμόζεται) η ανάθεση της καθαρογραφής των αποφάσεων από ιδιωτικές εταιρίες με ειδικά προγράμματα υπολογιστών.
Άρα δηλαδή και εκεί περιττές! Και να ήταν μόνο αυτό; Την αμέσως επομένη, ο Τσακαλώτος προσλαμβάνει εκατοντάδες νέες καθαρίστριες, πάλι για το υπουργείο Οικονομικών! Την ώρα που και να χρειάζονταν να καθαρίσουν κάποιους χώρους, δεν μπορούν όσο και αν το θέλουν, αφού το κράτος δεν έχει πλέον λεφτά ούτε για ΑΖΑΞ! Τόσο καλά… τόσο μελετημένα.
Βέβαια, αν πιστέψω τον συνωμοσιολόγο φίλο μου τον Μήτσο, συριζαίο (πρώην πασόκο) που έχει άκρες στην Κουμουνδούρου, όλα αυτά εντάσσονται σε ένα μεγαλειώδες σχέδιο των κυβερνώντων, προκειμένου να κατάσχονται τα σπίτια όσων χρωστάνε στις τράπεζες τα στεγαστικά τους, νομότυπα, και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Πως; Μα με την παρουσία των πρώην καθαριστριών νυν δικαστικών επιμελητών επί τόπου, την ώρα που η αστυνομία θα πετάει έξω τους «μπαταχτσήδες», συριζαίους και μη.
Παράλληλα, οι εν λόγω κυρίες στελέχη  της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας θα προσδίδουν νομιμότητα και στις περιπτώσεις εκείνες που προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης, θα είναι παρούσες δηλαδή όταν το ΣΔΟΕ θα κάνει ντου στα σπίτια για να βρει τις κρυμμένες αδήλωτες λίρες, και τα «μαύρα» ευρώ που κρύβει ο κοΖμάκης, για να μη του τα φάει το κράτος (που το ψήφισε δυο φορές και με δυο χέρια) προσλαμβάνοντας καθαρίστριες.
Φαύλος κύκλος δηλαδή, αλλά τουλάχιστον το κράτος μπουκαδόρος θα λειτουργεί νομότυπα. Όλα κι όλα… ο σύριζας είναι πλέρια δημοκρατικό κόμμα, που σέβεται τα κοινοβουλευτικά πλαίσια και τους θεσμούς,  κι αυτό φαίνεται και βγαίνει προς τα έξω…

Strange Attractor

ΥΓ- Ο Τρύφων, που πολλοί περίμεναν πολλά από αυτόν στο φλέγον θέμα της φορολόγησης, αφού είναι βετεράνος της εφορίας και άρα ειδικός, ξεχνούν ότι ναι μεν ήταν εφοριακός, αλλά αφιέρωσε τα χρόνια της υπΕρεσίας του στον συνδικαλισμό. Άρα που να ξέρει από τέτοια ζητήματα;
Όσα ξέρω εγώ για κβαντοφυσική δηλαδή… Όσα ήξερε και η βαλαβάναινα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου