14.11.15

Τρόμος πάνω απ την Ευρώπη…



Η ISIS ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την χθεσινοβραδινή σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι με μια ανακοίνωση, η οποία σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές μοιάζει γνήσια.




Η ανακοίνωσε ανέβηκε στο διαδίκτυο στα αραβικά και στα γαλλικά, και χαιρετίζει τα «θαύματα» που έφεραν σε πέρας «οκτώ αδέρφια μας φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα» στο Παρίσι, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «η πρωτεύουσα της αποστροφής» και «βδέλυγμα», σύμφωνα με το BBC.



Ο ειδικός αναλυτής σε θέματα ασφάλειας Charlie Winter ανέφερε στην εφημερίδα Guardian, ότι αν και η ανακοίνωση εκδόθηκε βιαστικά και μοιάζει πρόχειρη, εν τούτοις δείχνει γνήσια, χωρίς να είναι σίγουρος αν οι 130 νεκροί ήταν θύματα της ίδιας της ISIS, ή κάποιας ομάδας που εμπνεύσθηκε από αυτήν.
Η ανακοίνωση προειδοποιεί την Γαλλία και τα άλλα κράτη που συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ISIS, ότι θα παραμείνουν στόχοι της οργάνωσης και ότι «το άρωμα θανάτου δεν θα φύγει απ τα ρουθούνια τους όσο συνεχίζουν την σταυροφορία».
Παράλληλα, η ISIS δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ένας τζιχαντιστής προειδοποιεί ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να ζήσει εν ειρήνη όσο συνδράμει την Αμερική σε επιχειρήσεις και επιδρομές εναντίον της οργάνωσης στη Μ. Ανατολή.
Σύμφωνα με το SITE Intelligence Group, οι διαδικτυακοί πανηγυρισμοί των οπαδών της ISIS αφήνουν να εννοηθεί ότι η οργάνωση γνώριζε από πριν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ο τρόπος που «αγκαλιάστηκαν» οι επιθέσεις δείχνει πιο συντονισμένος και πιο οργανωμένος απ ότι σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, λένε οι αναλυτές του SITE.
Όπως ανέφερε το CNN, ένας από τους νεκρούς τζιχαντιστές ταυτοποιήθηκε ως Γάλλος υπήκοος, γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Η γαλλική αστυνομία επίσης ανακοίνωσε πως δίπλα στο πτώμα ενός άλλου νεκρού τρομοκράτη βρέθηκε συριακό διαβατήριο.
Την ώρα που πολλοί πολιτικοί ηγέτες εκφράζουν την συμπαράστασή τους στα θύματα και στην Γαλλία, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ κατηγορεί την ίδια την Γαλλία επειδή στηρίζει την αντιπολίτευση στην χώρα του. Όπως είπε «οι λάθος πολιτικές που υιοθετούν οι χώρες της Δύσης, και ειδικά η Γαλλία, που αγνοεί ότι στηρίζει συμμάχους των τρομοκρατών, όσον αφορά στο τι συμβαίνει στην περιοχή μας,  είναι οι λόγοι της επέκτασης της τρομοκρατίας»!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου