14.11.15

O υπουργός που απειλούσε με τους τζιχαντιστές τους ευρωπαίους εταίρους…



Ο υπουργός Άμυνας που απειλούσε να ανοίξει τα σύνορα για να γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές θα συζητήσει, από αύριο, με τους ευρωπαίους ομολόγους του τον συντονισμό των κρατών για κοινή δράση κατά του ισλαμοφασισμού;




O Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ένα μηνα μετά τη δολοφονική επίθεση τζιχαντιστών κατά του CharlieHebdoκαι ίγο μετά την υπουργοποίησή του, στις 8 Μαρτίου 2015, και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών (και τότε), Νίκος Κοτζιάς, αλληθώριζε προς τη Ρωσία, ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε στους ευρωπαίους εταίρους, από το βήμα του εθνικού συμβουλίου του κόμματός του, των ΑΝΕΛ, την εξής απειλή: αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, είπε, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος «στο Βερολίνο».


Τόνισε μάλιστα πως θα είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της Ευρώπης, «η οποία θα έχει χτυπήσει την Ελλάδα», αν ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν στην Ε.Ε. υπάρχουν και άτομα που «βρίσκονται στο πλευρό» του Ισλαμικού Κράτους[1].
Την ίδια προειδοποίηση, με παραπλήσια λόγια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τους Timesτου Λονδίνου (στην Ανθή Καρασάββα και στον Philip Aldrick), η οποία δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου 2015.[2]
Στη συνέντευξη εκείνη, ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο λέγοντας ότι οι «συνεχείς προσπάθειες» από ευρωπαίους αξιωματούχους να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη.
«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατηρώντας την Ελλάδα σταθερή, το μέτωπο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ασφαλές. Αλλά αν εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. «Αν αυτά τα κύματα μεταναστών αυξηθούν, τότε η απειλή των εισερχόμενων εξτρεμιστικών στοιχείων δεν θα αυξηθεί μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Δύσης», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.
Και όλα αυτά τα είπε ο υπουργός Άμυνας μιας χώρας που στην ουσία είχε παραιτηθεί του στοιχειώδους δικαιώματος ασφαλείας της: να περιπολεί τα θαλάσσια σύνορά της και να μπορεί να ελέγχει και να ταυτοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εισέρχονταν.
Οι δηλώσεις εκείνες του Πάνου Καμμένου δεν είχαν περάσει ασχολίαστες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε ότι «ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας. Όταν οι τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή. Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες. Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;».
«Όχι μόνο ανεύθυνες» αλλά πλέον και «ιδιαίτερα επικίνδυνες», χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ, από τη δική του πλευρά, τις «συνεχείς επιδεικτικές» δηλώσεις –όπως τις χαρακτήριζε– του κ. Καμμένου «ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση». Μάλιστα, σε εκείνη την ανακοίνωση, χαρακτήριζε τον Πάνο Καμμένο πολιτικό καθοδηγητή του  Αλέξη Τσίπρα.
Nα δώσει απάντηση η κυβέρνηση για τις νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ζητούσε με έμφαση και το Ποτάμι. «O κ. Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με τζιχαντιστές», έλεγε η ανακοίνωση του κόμματος. «Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την 'Άνγκελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση;»[3]
Ο άνθρωπος αυτός, άραγε, σήμερα, θα στείλει συλλυπητήρια στους γάλλους πολίτες και στην κυβένησή τους σαν να μη συμβαίνει τίοτα. Και αύριο, θα καθίσει στα ίδια τραπέζια, για να συμβάλει στον συντονισμό της νόμιμης άμυνας του δυτικού κόσμου, μαζί με τους ευρωπαίους ομολόγους του και μαζί με τους επιτελείς του ΝΑΤΟ;
Η χώρα μας δεν είναι υπεράνω του ισλαμοφασιστικού κινδύνου, κάθε άλλο. Αντιμετωπίζει και η ίδια άμεσο πρόβλημα και ασφάλειας. Και για αυτό φταίνε οι ανεύθυνες πολιτικές ανεύθυνων πολιτικών.

Ηλίας Κανέλλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου