23.12.15

Οι γυναίκες που γεννάνε στα 30 τους κάνουν πιο έξυπνα παιδιά!



Αν νομίζετε ότι η ηλικία της γυναίκας που γεννάει δεν παίζει κανένα ρόλο στην «εξυπνάδα» του μωρού, μάλλον κάνετε λάθος.
Σύμφωνα με στοιχεία παιδιών στη Βρετανία, παίζει μεγάλο ρόλο.



Χρησιμοποιώντας πληροφορίες 18.000 μικρών παιδιών, που συλλέχτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιστήμονες του London School of Economics κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρωτότοκα παιδιά από μαμάδες στα 30 και κάτι τους, σημειώνουν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης, και συμπεριφοράς, απ ότι τα αντίστοιχα που οι μαμάδες τους όταν τα γέννησαν ήταν ηλικίας 23-29 ετών…


Οι μαμάδες που τεκνοποιούν για πρώτη φορά στα 30 και μετά, τείνουν να είναι πιο μορφωμένες, με υψηλότερο εισόδημα, και συνήθως σε πιο σταθερές σχέσεις, ενώ ζουν πιο υγιεινά, έχουν καλύτερη περίθαλψη και φροντίδα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, και συνήθως έχουν σχεδιάσει εκ των προτέρων την εν λόγω εγκυμοσύνη.
Η επιστημονική αυτή εργασία που δημοσιεύτηκε στο Biodemography and Social Biology, αποκαλύπτει επίσης ότι παιδιά που οι μητέρες τους ήταν άνω των 40 όταν γεννήθηκαν, συνήθως είναι πιο παχύσαρκα επειδή αυτές δεν παίζουν μαζί τους όσο οι πιο νέες. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι μαμάδες άνω των 40 καπνίζουν λιγότερο και θηλάζουν τα παιδιά τους.
Οι ερευνητές όμως σημειώνουν πως άντλησαν στοιχεία για μαμάδες άνω των 40, μόνο από 53 περιπτώσεις.
Παράλληλα, υπάρχει το ερώτημα του πως ακριβώς ορίζεται η νοημοσύνη. Όπως λένε οι επιστήμονες, τα παιδιά που έχουν πιο εύπορους γονείς (καλό σχολείο, φροντιστήριο, ιδιαίτερα, καλή διατροφή, κλπ) σίγουρα τα πάνε καλύτερα στο σχολείο.
Είναι όμως η μάθηση το ίδιο πράγμα με την νοημοσύνη;

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου