18.12.15

Είδαν στον Αλέξη το φως το αληθινό. Αλληλούια!Αν έκανε κάτι πραγματικά έξυπνο ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις αντιπαραθέσεις του επιχειρηματικού κόσμου, προσεταιρίστηκε συγκεκριμένα επιχειρηματικά λόμπι και κτύπησε τη Νέα Δημοκρατία και τον αστικό χώρο από μέσα.Αυτό που βλέπουμε σήμερα με τις Οικουμενικές και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις πρώην δεξιών και νυν συνδαιτυμόνων του Αλέξη Τσίπρα είναι η εξέλιξη ενός πολέμου συμφερόντων…


Την ώρα που οι πεφωτισμένοι του ΣΕΒ περιέφεραν τον κ. Τσίπρα σε διάφορες εκδηλώσεις, προσπαθώντας δήθεν να «σπάσουν τον πάγο» και να πείσουν τους «διστακτικούς γόνους» ότι οι κομμουνιστές θα είναι περισσότερο… φιλελεύθεροι από όσο αποδείχτηκαν τα μέλη της τότε συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, έβαζαν στην πράξη τις βάσεις του σημερινού deal! Άντε! Τσιμέντο να γίνει! Πίστεψαν οι αφελείς ότι θα συνεχίσουν την παράδοση των παππούδων τους και έσκαψαν λαγούμια για να παίξουν πολιτικά παιγνίδια μακριά από το φως της ημέρας.
Η συμφωνία δεν είναι μεταξύ εκπροσώπων της λαϊκής δεξιάς και της αριστεράς. Δεν μιλάμε για τη «μεγάλη συμφιλίωση», αλλά για μία προσπάθεια αναδιανομής της επιχειρηματικής πίτας στην ενέργεια, στις εκμετάλλευση των σκουπιδιών, στα media και στο τραπεζικό τομέα. Οι επιχειρηματίες στηρίζουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα με όσες δυνάμεις διαθέτουν και η κυβέρνηση ικανοποιεί σταδιακά τα αιτήματά τους!
Ο Αλέξης Τσίπρας πολέμησε φραστικά τη διαπλοκή, αλλά στην πράξη την στηρίζει όσο κανένας άλλος στο παρελθόν. Κοιτάξτε, χαρακτηριστικά, τι συμβαίνει στον χώρο της ενέργειας. Η αριστερή κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ στην κατάρρευση, αφήνοντας ως μόνη επιλογή στην κοινωνία την εξαγορά των εργοστασίων της από τους ολιγάρχες. Αλλιώς δεν θα έχουμε ρεύμα! Λίγο πριν καταρρεύσουν τα πάντα θα μας το παρουσιάσουν κι αυτό ως αναπόφευκτο. Και μάλιστα η πώληση των εργοστασίων θα γίνει σε χαμηλές τιμές, καθώς η αξία τους στα βιβλία της ΔΕΗ είναι πλέον χαμηλή λόγω των αποσβέσεων.
Όσοι ανακάλυψαν σήμερα το φως το αληθινό και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος είδαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα έναν νέο ηγέτη εξυπηρετούν ένα ευρύτερο σχέδιο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιχείρησαν να ναρκοθετήσουν σε κάθε φάση του το σχέδιο για την ενιαία πολιτική έκφραση του «ναι».
Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει ως αντικείμενο πολιτικής σκέψης, αλλά την θεωρούν και εχθρική προς τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Η αναδιανομή της επιχειρηματικής πίτας που επιχειρούν δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκμεταλλευτεί με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο τις… αντιθέσεις του ίδιου του καπιταλισμού και τις χρησιμοποιεί για να ισχυροποιήσει τη θέση του στην εξουσία. Από την πλευρά του πράττει άριστα. Με λίγη τύχη και στάζοντας τις ευχές σταγόνα - σταγόνα, κρατώντας έτσι τους ολιγάρχες σε μια κατάσταση διαρκούς και ελεγχόμενης προσδοκίας, μπορεί πράγματι να ξεπεράσει ακόμη και τον εαυτό του. Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να γίνει ο νέος εθνάρχης που οραματίστηκαν οι οπαδοί του παλαιού και πραγματικού Εθνάρχη, σύμφωνα με τη μυθολογία της δεξιάς, αλλά μπορεί να παραμείνει για αρκετά χρόνια στην εξουσία. Αρκεί να μην χάσουν οι σύμμαχοί του Αλέξη στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής. Σε αυτήν τη φάση αυτό είναι το μόνο ζητούμενο!

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου