10.12.15

Ο επόμενος Τσίπρας…



Όσο το grexit και η έξοδός από την Schengen πηγαινοέρχονται στο τραπέζι (γιατί θα πηγαινοέρχονται), το "αριστερό" μοντέλο Τσίπρα, ως πιστό αντίγραφο του τριτοκοσμικού του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα αντικατασταθεί στην Ελλάδα η οποία βγαίνει και από τον ευρωπαϊκό χάρτη ιδεολογιών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις θα θυμίζουν, ιδεολογικά, κάτι... άλλα τίποτε συγκεκριμένο. Σημασία θα έχουν τα πρόσωπα. 




Η (μέχρι χθες τουλάχιστον) σιγή Σόιμπλε και στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία δεν είναι καθόλου άμοιρη της συγκυρίας. 
Γιατί το σχέδιο grexit  δεν ανακινείται όσο η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας αποτελούν την σταθερή γέφυρα εξόδου της Ελλάδας εφόσον τους χρειαστεί... 



Οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Αμερικανοί ξέρουν πολύ καλά ότι αν ο Τσίπρας (αποδεχόμενος το σχέδιο Σόϊμπλε) σήκωνε την σημαία της επανάστασης στην καπιταλιστική Ευρώπη και έβγαζε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση οι χορευτές του Συντάγματος θα κατέβαιναν και πάλι. 
Αρκεί να το εξαγγείλει ο Τσίπρας και οι αριστεροί του που σημαίνει ότι είναι καλό πράγμα για την Ελλάδα...
Ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν ήλθε στην Αθήνα για να εξασφαλίσει στέκι να λιάζεται... όταν πάρει σύνταξη.
Εάν μάλιστα χρειαστεί, πριν από το grexit, έξοδος από την ζώνη Schengen πάλι θα το καταφέρει ο Τσίπρας με χορούς, βιολιά και νταούλια. 
Όταν ο Τσίπρας καταφέρνει να οργανώνει απεργίες και διαδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!!! για την πολιτική της κυβέρνησής του και τρελαίνει τους κουμανταδόρους της Ελλάδας, Αμερικανούς, Γερμανούς, ΔΝΤ και Ευρωπαίους δανειστές ποιος από αυτούς είναι τόσο βλάξ να μην στηρίξει, με όσα δανεικά, θέλει την κυβέρνηση Τσίπρα.
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και ιδιοκτήτες κατοικιών και χωραφιών να είναι καλά που θα τα εξοφλήσουν. 
Το τρίτο μνημόνιο θα φέρει με απόλυτη βεβαιότητα το τέταρτο. Και η σημερινή θηλιά του χρέους δεν πρόκειται να ξεσφίξει πριν το 2030. 
Μέχρι τότε όμως θα έχουν μοιραστεί και οι δουλειές, στην ενέργεια, στα πετρέλαια, στις έρευνες, στο υπέδαφος, στις υποδομές και στις αποκρατικοποιήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες και δεν γυρίζουν πίσω. 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Προσθέστε στις μπίζνες (που μόνο το κράτος μπορεί να μοιράσει)  και το πακέτο διανομής των πετρελαϊκών οικοπέδων και των οικοπέδων φυσικού αερίου της Μεσογείου (από τα οποία θα αντληθούν γερά αποθέματα μέχρι το 2025) για να αντιληφθείτε (και ας μην είναι κατανοητό από όλους μας) τι σημαίνει το αριστερό μοντέλο Τσίπρα κατά πως ήταν και το σοσιαλιστικό μοντέλο Ανδρέα την περίοδο των αναγκών της Αμερικής στις γεωπολιτικές αλλαγές στην Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με τις αμερικανικές βάσεις.  
Γιατί λοιπόν να αποσυνδέεται η διάλυση του ΠΑΣΟΚ με μεταφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ από τις κινήσεις στην σκακιέρα ( τόσες δουλειές θα μοιραστούν μέχρι το 2030) αλλά και η προφανής διάλυση αυτού που σήμερα ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. 
Όλα τα άλλα είναι εύκολα με τα κομματικά ρετάλια ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή και τους λεβέντες του Λεβέντη στον "πάγκο" της πολιτικής που στερεώνει τις αναγκαίες κινήσεις. 
Οι δε Λαφαζάνηδες, Λαπαβίτσες, Κωνσταντοπούλου και όλοι οι άλλοι από την ομάδα του ριφιφί του Νομισματοκοπείου δοκιμάσθηκαν μεν (μέχρι και από τους Ρώσους) αλλά οι πάντες κατάλαβαν ότι πρόκειται για μπουλούκι όταν ζητούμενο είναι θίασος με πρωταγωνιστές που θα γδέρνουν τον λαό και αυτός θα χορεύει στο Σύνταγμα!!!. 
Με άλλα λόγια παραμένουμε για τα καλά στην "ιδεολογία" του τσοπάνη με το μαντρί συνεχίζοντας μετά τον Καραμανλή την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου όταν και πάλι ήταν πιεστικές οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ανάγκες.
Και αυτό θα σημαίνει πάρα πολλά και για τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία όσο οι υποψήφιοι επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται με ιδεολογικά σχήματα περιμένοντας να συλλέξουν ψηφοφόρους που αποκλείεται να φθάσουν για να τους κάνουν κυβέρνηση. 
Τα επόμενα 15 χρόνια και ίσως λίγο πιο πέρα από το 2030, όπου το άλφα και το ωμέγα της οικονομίας θα παραμένει η ρύθμιση του χρέους, το αριστερό μοντέλο Τσίπρας θα αποτελεί "εγγύηση" για τους δανειστές.
Το θέμα είναι αν ο επόμενος Τσίπρας θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από την τότε αντιπολίτευση. Το εξευτελιστικό αυτό σενάριο μόνο το σχέδιο Σόιμπλε θα το ανατρέψει (μετατρέποντας βέβαια την Ελλάδα σε Αλβανία Χότζα) ή οι Έλληνες ιθαγενείς αν όμως έχουν κάτι να πουν όταν κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και όχι μόνο για να χορεύουν...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου