29.1.16

Αυτά ζούμε…



Μέσα σε ένα μόλις χρόνο η κυβέρνηση τσίρκουλο που εκλέξαμε χορεύοντας, κατάφερε να μας καταντήσει πραγματική μπανανία, παρία όλου του πολιτισμένου κόσμου. Οι μόνοι που συνεχίζουν να μας «προτιμούν» είναι όλοι εκείνοι οι «δυστυχισμένοι» της Μέσης Ανατολής και του Μάγκρεμπ, που κάνουν μέχρι και τον γύρο της Β. Αφρικής, ή διασχίζουν την Σαχάρα,  προκειμένου να έρθουν στην χώρα του Πλάτωνα, προσκεκλημένοι της κυρά Τασίας, για να ζήσουν το όνειρό τους, και να λιαστούν σαν άνθρωποι στις πλατείες…




Ο υπόλοιπος κόσμος μας έχει φτύσει προ πολλού, και γελάει μαζί μας (όσοι δεν μας λυπούνται πραγματικά για την κατάντια μας). Πολλοί δε, μας θεωρούν επικίνδυνους για την Δύση, και  θέλουν να μας αποπέμψουν οριστικά από την ζώνη Σένγκεν, την ευρωζώνη, την ΕΕ, ακόμη και από τον ΟΗΕ! Μέχρι και τα Σκόπια φαντάζουν συντεταγμένο κράτος σε σχέση με μας…


Και όλα αυτά επειδή, όπως αποδείχθηκε δυο φορές, η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας είναι επιεικώς «πνευματικά ανεπαρκής». Δεν έχει στοιχειώδη αντίληψη. Και αν προσθέσουμε στην εγγενή αυτή ανεπάρκεια τις συνέπειες της πολύχρονης  οικονομικής κρίσης, τότε έχουμε ένα εκρηκτικό μίγμα, που στις κάλπες τουλάχιστον γίνεται επικίνδυνα αυτοκαταστροφικό.
Το τελευταίο δίμηνο, μέχρι και οι άλλοτε πυλώνες του συριζέικου οράματος κάνουν πίσω και ζητούν συγνώμη επειδή παρέσυραν τον λαό στο να στηρίξει τον Τσε Παπάρα. Και δεν αναφέρομαι στους δραχμολάγνους του Λαφαζάνη, όπως ο Παλαβίτσας, η Ραχήλ, και άλλοι ανισόρροποι που την έκαναν για αλλού, αλλά στην άλλοτε σιδηρά πρόεδρο της Βουλής Ζωζώ, στον «εθνικό ήρωα» Μανώλη Γλέζο, στον «εγκληματολόγο» και «σοβαρό» Πανούση, και κάποιους ακόμη, που σήμερα ακούνε Αλέξη και φτύνουν στον κόρφο τους. Μέχρι και ο Dr Doom, ο Μπαρουφάκης ντε, τον λοιδορεί από το εξωτερικό όπου βρίσκεται (και όπως είχα προβλέψει) πουλάει τρέλα εις βάρος μας.
Διαβάζοντας όσα είχα γράψει εδώ και χρόνια, αρχίζω να πιστεύω ότι είμαι κάτι σαν τον Νοστράδαμο και τον γέροντα Παίσιο τυλιγμένους σε έναν. Ότι κακό μας βρήκε το είχα δει, και είχα προειδοποιήσει. Και όποιος αμφιβάλλει ας το ψάξει, εξάλλου scripta manent. Στο μόνο που έπεσα πανηγυρικά έξω ήταν στο μέγεθος της καταστροφής, το οποίο δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο μεγάλο, αφού για να επιτευχθεί θέλει συνειδητή προσπάθεια, και σχέδιο, κάτι για το οποίο θεωρούσα τους συριζαίους ανίκανους. Και όμως… με διέψευσαν.
Κάτι άλλο στο οποίο έπεσα έξω ήταν το μέγεθος της βλακείας, ή όπως είπα της έλλειψης στοιχειώδους αντιληπτικής ικανότητας του λαού μας. Δεν χρειάζεται να είσαι διδάκτωρ της πολιτικής επιστήμης, της ανθρωπολογίας, ή της ψυχιατρικής, ούτε καν να έχεις πτυχίο τραπεζικής από ΙΕΚ (βλ. Ραχήλ) , για να καταλάβεις ότι πρόκειται περί σούργελων. Απλός φυσιογνωμιστής να είσαι, αρκεί για να προλάβεις το κακό και να τους φτύσεις. Φάτσες του στυλ Λεουτσάκου, Φίλη, Μηλιού,  Κυρίτση, και άλλων πολλών (τελειωμό δεν έχουν) κάνουν μπαμ από μακριά. Δηλαδή είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι θα σε σώσει ένα κόμμα που έχει στις τάξεις του ως ιερό  τοτέμ τον Πάντζα, ή την κατάντια βαλαβάναινα; Ήμαρτον δηλαδή. 



Και όμως … ο κοΖμάκης εκεί. Να λατρεύει σαν μικρούς θεούς κάποια σαλεμένα άτομα που στα νορμάλ τα χρόνια έπιαναν δεν έπιαναν το 2-3% των ψήφων, πουλώντας ιδεοληπτικά φούμαρα σε κάποιους αντίστοιχα ιδεοληπτικούς, συμπλεγματικούς συνοδοιπόρους τους, που ονειρεύονται καταστάσεις Αλβανίας του Ενβέρ και Βόρειας Κορέας. Αυτοί όμως γίνανε κυβέρνηση και τώρα πάρε να’ χεις. Τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περισσότεροι απ αυτούς που συντάχθηκαν με τον σύριζα, εκτοξεύοντάς τον στο 36%, βρίζοντας αυτούς που μας κατέστρεψαν τόσα χρόνια, είναι οι ίδιοι που … μας κατέστρεψαν. Απλά πρόλαβαν και άλλαξαν προβιά. Είναι δηλαδή το κομμάτι εκείνο του βρώμικου Πασόκ, που αφού ήπιαν, έφαγαν, και βυσσοδόμησαν εις βάρος της χώρας, με την πρώτη δυσκολία το παράτησαν και εν μία νυκτί έγιναν άμωμες παρθένες, άνευ αμαρτιών, και μάλιστα σκληροπυρηνικοί αριστεροί συριζαίοι! Μιλάμε για γνήσιους «ιδεολόγους»! Αυτά ζούμε.
Να μας κουνάνε το δάκτυλο άτομα, που με αφισοκολλήσεις, επιδοτήσεις, κομματικά κονέ, γλειψίματα, διαδρομισμούς,  και άλλα τέτοια τερτίπια, επί δεκαετίες ζούσαν στην πούδρα, και μόλις αυτή εξανεμίστηκε, άντε πάλι ξανά μανά από την αρχή, αυτή τη φορά μέσα από τις τάξεις του περήφανου σύριζα!
Διότι όπως έχω πει, η πραγματική κρίση υπήρχε όταν δεν ξέραμε ότι έχουμε κρίση. Τώρα απλά ζούμε τα απόνερά της…
Παρόλη όμως την καταστροφή που επέφεραν οι τσιπροκαμένοι, υπάρχουν ακόμη ουκ ολίγοι, που χειροκροτούν. Βλέπετε, υπάρχουν ακόμη διορισμοί να γίνουν… υπάρχει ακόμη λίπος να φαγωθεί απ τους επιτήδειους.
Τελευταία, με αφορμή την πιθανή αποπομπή μας από την Σένγκεν, πολλοί σαμποτέρ της Ελλάδας αναθάρρησαν, και άρχισαν να διαδίδουν ότι αυτό θα είναι για το καλό μας! Όπως πιο πριν επέμεναν να φύγουμε από το ευρώ, να επαναφέρουμε την δραχμή, για να μεγαλουργήσουμε και πάλι! Όπως τότε δηλαδή, που ένα Ζάσταβα σαπάκι 20ετίας κόστιζε δυο χρονιάτικα, με γραμμάτια με 30% επιτόκιο.
Πρόκειται για όλους αυτούς που βγάλανε το χρήμα έξω, και περιμένουν πως και πώς να κάνει ο Αλέξης το θαύμα του, και να μας πάει στο εθνικό νόμισμα, για  να πλουτίσουν μέσα σε μια νύχτα. Είναι δηλαδή όλοι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους το βράδυ του δημοψηφίσματος και χόρευαν σαν τρελοί, μέχρι που ο μεγάλος ηγέτης τρομοκρατήθηκε, τα έκανε επάνω του, και ανέκρουσε πρύμνα κυριολεκτικά στην παράταση… στα πέναλτι. Και αυτοί που θέλουν την δραχμή για κερδοσκοπικούς λόγους, έχουν συμμάχους τους όλους εκείνους που χρωστάνε σε κάθε έναν που μιλάει ελληνικά, και που μέσα στην παραζάλη τους νομίζουν ότι αν χρεοκοπήσουμε και επίσημα, θα ακυρωθούν τα χρέη τους. Κούνια που τους κούναγε.
Ακόμη θυμάμαι τον μισάνθρωπο Παλαβίτσα, πριν την κάνει, που μέσα σε ένα σύνηθες παραλήρημά του (νομίζω στον Ενικό) είχε το θάρρος να πει ότι τα προσωπικά και άλλα χρέη ΔΕΝ πρόκειται να διαγραφούν αν φύγουμε από το ευρώ, τουναντίον θα μεγεθυνθούν αφού το δικό μας νόμισμα θα είναι πλέον εκατοντάδες φορές πιο αδύναμο σε σχέση με το ευρωπαϊκό. Ίσως είχε φοβηθεί μην τον κρεμάσουν ανάποδα αν τυχόν και επιτευχθεί το όνειρό του, και γι αυτό έβαλε δημόσια αυτή την υποσημείωση-διευκρίνιση... εκτός και αν που και που έχει εκλάμψεις, και τον πιάνουν κρίσεις ειλικρίνειας… ποιος ξέρει; 
Κερδάμε!
Εν πάση περιπτώσει, η κατάσταση συνεχίζεται ως έχει, τα πάντα όλα γύρω μας καταρρέουν, η ανεργία έπιασε το 50%, οι φόροι και τα χαράτσια πολλαπλασιάστηκαν, οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, η Ελλάδα γέμισε από λαθρομετανάστες, οι αγρότες είναι στους δρόμους, και οι μπουτούδες συνεχίζουν να χορεύουν με τον Αλέξη να διοργανώνει φιέστες σε κλειστά γυμναστήρια, κοκορευόμενος στο ακροατήριο (πρώην πασόκοι όλοι τους) το πώς κατάφερε να αλλάξει την χώρα με το ανάστημά του… με το ηθικό αριστερό του πλεονέκτημα… κλπ κλπ
Και από κάτω οι χάνοι να χειροκροτάνε…
Τελικά ο μόνος που είχε δίκιο ήταν ο σπινθηροβόλος Στρατούλης, όταν είχε πει κάποτε, ότι ναι, με τον σύριζα στο Μαξίμου μπορεί να πεινάσουμε… αλλά θα είναι μια πείνα με επίκεντρο τον άνθρωπο!
Πάει όμως κι αυτός… τον φάγανε τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, πριν προλάβει να ξεδιπλώσει το όραμά του… Τέτοιοι ανθρωποφάγοι είμαστε ως λαός… ανέκαθεν. Δεν αναγνωρίζουμε τις αξίες!

Strange Attractor

ΥΓ- Να σημειώσω εδώ, ότι η συγνώμη του Γλέζου και των άλλων τυχάρπαστων δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι μας κατσικώσανε τον Αλέξη που είναι υποκριτής κλπ, αλλά επειδή ο Αλέξης τους πρόδωσε, και δεν μας μετέτρεψε σε Σομαλία, όπως αυτοί ήθελαν.

ΥΓ2-  Ενδεικτικό της «περήφανης» Αριστεράς που μας κυβερνά είναι πρώτον η παραδοχή του (πασόκου συνδικαλιστή) υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι δεν μπορεί να φορολογήσει τους εφοπλιστές διότι θα μας φύγουν… και δεύτερον ότι με ένα μόνο τηλεφώνημα από έναν πέμπτο ανθυπογραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας, για πότε κατέβηκε από το Εθνικό η παράσταση για τον Ξηρό, ούτε ο Κεντέρης δεν θα προλάβαινε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου