7.1.16

Σπάει κάθε ρεκόρ η ταινία Star Wars: The Force Awakens!



Η καινούργια κινηματογραφική ταινία   Star Wars: The Force Awakens, που θέλει να τη δει κάθε οκτάχρονος (και όχι μόνο) συνεχίζει να σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισιτηρίων, και ήδη θεωρείται η πιο πετυχημένη εισπρακτικά αμερικανική ταινία όλων των εποχών!



Σύμφωνα με την εταιρία Disney, την Τετάρτη που μας πέρασε, 20 μόλις μέρες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων ($761 εκατ.) που είχε κάνει η ταινία Avatar, η οποία επίσης είχε σπάσει το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ της ταινίας Titanic το 2010…



Το επόμενο ρεκόρ που αναμένεται να γίνει παρελθόν είναι αυτό των $2.78 δισεκατομμυρίων σε εισπράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο που είχε πετύχει το φιλμ Avatar. Προς το παρόν, το Force Awakens έχει ήδη βγάλει περίπου $1.6 δις σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς όμως να έχει παιχτεί ακόμη στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, την Κίνα.
Ήδη τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από την ταινία είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά, αλλά χωρίς να ληφθεί υπόψη ο παράγοντας πληθωρισμός.
Αν τον λάβουμε υπόψη, τότε η κινηματογραφική ταινία Gone With the Wind, που προβλήθηκε το 1939, τότε που το εισιτήριο στον κινηματογράφο κόστιζε μόλις 25 σεντς, παραμένει ως η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών με συνολικές εισπράξεις ύψους $1.7 δισεκατομμυρίων.
Η πρώτη ταινία της σειράς Star Wars, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον σχετικό πίνακα με τις προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό εισπράξεις, έχοντας πετύχει να φτάσει το $1.5 δις σε συνολικές εισπράξεις.
Το φιλμ The Force Awakens, παρά την μέχρι τώρα επιτυχία του, δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει στον πίνακα αυτόν, ούτε καν στην πρώτη 20άδα, αν και όπως όλα δείχνουν σίγουρα πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει την άλλη διάσημη ταινία Raiders of the Lost Ark, που σήμερα καταλαμβάνει την 20η θέση.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου