11.2.16

Είχαν δίκιο σοφέ μου ψηφοφόρε…



Ψηφοφόρε μου. Αγαπημένε μου ψηφοφόρε. Εσύ που στήριξες την εθνοσωτήριο Α’ για αξιοπρέπεια, για περηφάνεια, για πόλεμο στη διαπλοκή, για λήξη της λιτότητας, για αλλαγές στην υγεία και την παιδεία.
Εσύ που στήριξες την εθνοσωτήριο Α’ για να τελειώνεις με το παλιό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τους προδότες των εθνικών (βλ. συντεχνιακών) σου συμφερόντων.




Ένα προς ένα, τα έπραξε η εθνοσωτήριος Α’. Τελείωσε την τρόικα (της άλλαξε όνομα), χάρη στο asset της, το Γιάνη. Το ίδιο asset σου έκλεισε τις τράπεζες και σου έφερε capital controls. Όταν τρομοκρατήθηκες, τα παπαγαλάκια της εθνοσωτηρίου Α’ (λέγε με και Δελαστίκ) σε είπαν προσκυνημένο και Γερμανοτσολιά. Έσφιξες τα δόντια και στήριξες, πιστός στο διαμορφωθέν εθνικό δόγμα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας, ΌΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου...


Μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός το έκανε ΝΑΙ και σε επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Στο μεταξύ μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις άρχισαν να εγκαταλείπουν τη χώρα, επενδύσεις δεν έρχονταν, ο στενός κύκλος του πολιτικού προσωπικού έβγαζε λεφτά στο εξωτερικό (λέγε με και μαμά Βαλαβάνη) αποδεικνύοντας το αριστερό ηθικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τους προηγούμενους. Δεν σε ένοιαζε, χαιρόσουν που έφυγαν αυτοί και ένιωθες απαλλαγμένος από το φαύλο παρελθόν (το οποίο, όταν οι αγελάδες ήσαν ακόμη παχιές, το στήριζες χωρίς να σκέφτεσαι το πώς, το γιατί, το μετά. Τώρα που ζόρισε το πράγμα πολιτικοποιήθηκες).
Ενόσω γίνονταν αυτά, οι καθαρίστριες, οι επίορκοι, οι κάτοχοι πλαστών πτυχίων και λοιποί άξιοι επαναπροσλήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες, ως μέρος των προσυμφωνηθέντων εκλογικών γραμματίων. Νομοσχέδια με διαδικασίες κατεπείγοντος και ΠΝΠ στην ημερήσια διάταξη, κυβέρνηση εξπρές, δημοκρατία τηλεγραφείου. Αδιαφόρησες με το εμβριθές αντεπιχείρημα «ότι και οι προηγούμενοι έκαναν τα ίδια». Φωστήρα μου.
Και μέσα στην καλοκαιρινή δίνη του Αυγούστου, με το φόβο να σε (μας) σουτάρουν έξω από το ευρώ, όλοι έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα πολυνομοσχέδια που ο πρωθυπουργός, μαζί με τον αντρειωμένο συγκυβερνήτη (έκανε διάλειμμα από την επιμνημόσυνη δέηση των Σαλαμινομάχων, αφού πρώτα απείλησε τους εταίρους ότι θα γεμίσει την Ευρώπη τζιχαντιστές -αλλοίμονο, η πραγματικότητα λίγους μήνες μετά λειτούργησε αποστομωτικά) υπέγραψαν.
Εκεί ενδεχομένως να άρχισες (προτού έρθει ο ΕΝΦΙΑ, η αλήθεια είναι) να το σκέφτεσαι κάπως. Παρόλα αυτά, τρίτη φορά μέσα σε οχτώ μήνες, έδωσες ψήφο στην εθνοσωτήριο Β’. Και το πανηγύρι συνεχίστηκε.
Οι διορισμοί ημετέρων σαν να μην υπάρχει αύριο τρέχουν ακόμη και τώρα που μιλάμε. Αν μιλήσεις θα σε πουν και ρουφιάνο γιατί αυτοί έχουν αγωνιστικά ένσημα μάχιμης πολιτικής δράσης σε καταλήψεις και λοιπές δραστηριότητες. Είδες κόσμο που στήριξες να βγάζει φωτογραφίες τη νεκρή μητέρα του στην κηδεία της και να τις ανεβάζει στο ίντερνετ.
Είδες υπουργούς να «ξεχνάνε» να συμπληρώσουν κουτάκια της φορολογικής τους δήλωσης.
Είδες υπουργούς να δηλώνουν κυνικά ότι δεν είχαν μάθει να πληρώνουν εφορία. 
Είδες υπουργούς χωρίς καν πτυχίο πανεπιστημίου να σου κάνουν μάθημα ιστορίας.
Είδες να απαξιώνουν μερίδα του κόσμου που δεν τους ψήφισε, θαρρείς και μια κυβέρνηση δουλεύει μόνο για την εκλογική της βάση.
Δεν είπες τίποτα. 
Είδες να προτείνουν δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο. Μέχρι που άρχισε να κατεβαίνει στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Και είδες ότι πλέον τα ψέματα που σου αράδιασαν προεκλογικά, για αύξηση κατώτατου μισθού, για «Ρωσίδες» και λοιπές αηδίες, τελείωσαν και ήρθε η ώρα να πας ταμείο (το βάφτισαν πατριωτικό καθήκον, γιατί οι προηγούμενοι ήταν προδότες και σου ρούφηξαν το αίμα).
Και βγήκες στο δρόμο. Και τώρα, που κοντεύουμε να γυρίσουμε στα Ιουλιανά του 2015, μετά από όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα, αρχίζουν να διαχέουν πληροφορίες για νέες εκλογές. Και το καλύτερο από όλα; Θα τους ψηφίσεις και πάλι. Διότι, όλα τα παραπάνω είναι η δική σου αντανάκλαση ψηφοφόρε μου. Και στο είπαν ποικιλοτρόπως: ήξερες πολύ καλά τι ψήφιζες.
Και είχαν δίκιο.

Ο Παλαιοπασόκος

Υ.Γ  Θα σωθείς τώρα που θα περάσει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα ενημερώνεσαι από το ελληνικό BBC, την εξίσου αντικειμενική και μάχιμη ΕΡΤ που ανήγαγε το Κουλούρι σε έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου