28.2.16

Κάτω τα χέρια από το τσίπουρο…Εκλαμβάνω ως κακιάς ποιότητας χιούμορ την ατάκα του πρωθυπουργού στον αγροτοσυνδικαλιστή -πρώην βουλευτή- Μπούτα που μετείχε στην ομάδα εκπροσώπων των προσκείμενων στο ΚΚΕ μπλόκων, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν χθες στο Μαξίμου, και του πρόσφερε ένα μπουκάλι τσίπουρο, παραγωγής του: “Μόνο το τσίπουρο και τον ήλιο δεν μπορούν να μας πάρουν” είπε χαμογελώντας με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.Τα ίδια και τα ίδια λοιπόν.
Οι κακοί οι ξένοι που μας τα παίρνουν όλα και ο καλός πρωθυπουργός που αντιστέκεται κι αγωνίζεται να τα κρατήσει για το λαό του…Τα ίδια έλεγε και για το “προσφυγικό” με τους κακούς ξένους που μας ζητούν να κλείσουμε τα σύνορά μας και εμάς τους φιλεύσπλαχνους κι ουμανιστές που τα θέλουμε ανοιχτά, ενώ τώρα που βλέπουμε να γίνεται η χώρα μας “αποθήκη ψυχών”, κλαψουρίζουμε για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ζητούμε από τη Μέρκελ να επιβάλει στις χώρες της μέσης Ευρώπης να δέχονται τους πρόσφυγες που τους στέλνουμε…
Οι κακοί οι ξένοι λοιπόν που θέλουν να επιβάλλεται ΦΠΑ και στο τσίπουρο, όπως δηλαδή ισχύει στο κρασί, στο ουίσκι, στο ούζο κι ο καλός πρωθυπουργός που θέλει τα δικά μας να είναι αφορολόγητα, ενώ των άλλων όχι…
Τα πράγματα είναι απλά. Τόσο απλά ώστε να μην υπάρχει κανείς που δεν τα καταλαβαίνει. Και όσοι παριστάνουν τους χαζούς, το κάνουν έχοντας συνείδηση ότι ψεύδονται και επιχειρούν να υπεκφύγουν.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Δεν θέλεις καμιά εξάρτηση από τους ξένους;
Καλώς. Μην ανήκεις σε διακρατικές ενώσεις, μη συνάπτεις διεθνείς συμφωνίες και μη ζητάς δανεικά...
Για να μη ζητάς δανεικά, ισοσκέλισε το δημόσιο προϋπολογισμό της χώρας σου. Ζήσε δηλαδή με αυτά που μαζεύεις από φόρους και κάθε είδους έσοδο.
Δεν σου φτάνουν αυτά που μαζεύεις, αύξησε τη φορολογία ή μείωσε τις δαπάνες σου.
Θέλεις να διορίσεις στο δημόσιο κι άλλους, βρες ποιοι θα πληρώσουν τη δαπάνη και πόσο θα επιβαρυνθούν.
Θέλεις να μειώσεις τη φορολογία κάποιων κοινωνικών ομάδων, βρες ποιους θα επιβαρύνεις, για να ισοσκελίσεις τα έσοδά σου.
Ένα κι ένα κάνουν δύο και δύο μείον ένα, ένα.
Πάντα έτσι ήταν κι έτσι θα είναι.
Είτε λιάζεσαι είτε πίνεις τσίπουρα αφορολόγητα…

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου