15.3.16

"Κινήματα" ρεμούλας και ληστείας…"Από τα κινήματα προέρχομαι και εγώ..." κοκορεύτηκε στους  αγρότες ο Τσίπρας. Αλλά δεν λιποθύμησαν από θαυμασμό. Προφανώς γιατί ξέρουν πως είναι άλλο πράγμα οι, πραγματικές, κινητοποιήσεις για το μεροκάματο. Και άλλο τα "κινήματα" της ρεμούλας με τους μισούς στη Βουλή και στην Εκάλη... Και τους άλλους μισούς τρωκτικά στο κράτος ή στις φυλακές για διακεκριμένες ληστείες...
Αλλά "Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις…" όπως είπε ο αλησμόνητος δάσκαλος της τέχνης Γιάννης Τσαρούχης. 
Και το είπε (θυμίζω στους νεότερους) την εποχή του ΠΑΣΟΚ με το μούσι και το ζιβάγκο... Όταν το σοσιαλιστικό κίνημα του Ανδρέα δήλωνε πως έφερνε την "Αλλαγή" στην Ελλάδα… Το ΠΑΣΟΚ, ως "κίνημα" μπήκε σύσσωμο στη Βουλή, στην Εκάλη, στην Κηφισιά, στην Πολιτεία και στη Βουλιαγμένη. Αλλά την Αλλαγή... την πληρώσαμε και την πληρώνουμε όλοι μέχρι σήμερα που από 48% έφθασε στο 4% αλλά δεν αλλάζει. Παραμένει "κίνημα"...Με τούτα και με τα άλλα, όμως, το πεδίο των "κινηματιών" έμεινε ελεύθερο σε μια νέα εποχή "κινημάτων" με την "πράσινη σκυτάλη" να "ροζίζει" και να περνάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στους  "Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς...".
Ομάδες κλακαδόρων, αργόσχολών και καφενόβιων που προσκολλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και παρέσυραν, με εντολή του κόμματος, αφελείς προσφερόμενους για χαβαλέ και μπάχαλο προκειμένου να οργανώσουν, δήθεν, "κοινωνικές αντιστάσεις" (όπως του γνωστού και γελοίου "Δεν πληρώνω") είναι αυτές που διαδέχθηκαν τους "κινηματίες" ΠΑΣΟΚ.
Τα αποτελέσματα ίδια και επαναλαμβανόμενα με ακρίβεια. Όπως τότε οι "πρασινοφρουροί" σήμερα οι κλακαδόροι και οι καφενόβιοι (τύπου Καρανίκα) βολεύτηκαν στο επιτελείο του Τσίπρα και ανέλαβαν... υψηλή στρατηγική σωτηρίας της Ελλάδας.
Αυτοί που την πάτησαν είναι μόνο οι αφελείς χαβαλετζήδες και μπαχαλάκηδες... που σήκωναν τις μπάρες στις Εθνικές οδούς και έκαναν τράκες στα διόδια... σε βάρος των "ξενέρωτων αστών" που πληρώνουν πάντα και κανονικά. 
΄Όμως οι "πονηροί" που καβάλησαν την εξουσία, όπως για παράδειγμα ο Σπίρτζης, και ξέχασαν τους χαβαλετζήδες, κατάλαβαν τις πονηρές αυτές ημέρες (με ασφαλιστικό και φορολογικό) ό,τι τους έχουν ανάγκη όπως έχουν ανάγκη μέχρι και αριστερές παντόφλες...
Και επειδή στο ελληνικό κράτος-πατερούλη (που είναι 40 χρόνια στα χέρια των αριστερών) "Γιάννης κερνάει... Γιάννης πίνει..."έβγαλαν ένα χαρτί (το αποκάλυψε χθες στο Capital gr. ο συνάδελφος Δημήτρης Δελεβέγκος) και είπαν χαρίζουμε πρόστιμα και τόκους από τα διόδια στους σύντροφους μπαταχτσήδες και τρακαδόρους που παριστάνουν τους "κινηματίες"...
Να ποιος είσαι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα του είσαι ό,τι δηλώσεις… Ακόμη και πρωθυπουργός...
Γιατί αν το "κίνημα" του ΣΥΡΙΖΑ "Δεν πληρώνω" θέλει να προβάλλει πραγματικές αξίες και κοινωνικές ευαισθησίες οφείλει να αρνηθεί την απαλλαγή από τα πρόστιμα και ή να τα πληρώσει ή να αγωνιστεί δικαστικά για την νόμιμη κατάργησή τους.
Έτσι κάνουν και στα άλλα Βαλκάνια, τα "κινήματα". Δεν καταφεύγουν στα καραγκιοζιλίκια που μας σερβίρουν οι κλακαδόροι "τσάμπα μάγκες" που διαμαρτύρονται μέχρι να χωθούν στο κράτος να τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι. 
Αλλά στην Ελλάδα των ανύπαρκτων αξιών, κοντά στους επαγγελματίες τρακαδόρους, έρχονται και ταιριάζουν και τα λεγόμενα "επαναστατικά" και "αγωνιστικά κινήματα" (είπαμε είσαι ό,τι δηλώσεις).
Όπως το "κίνημα" της λησταρχίνας Πόλα Ρούπα που κοτσάρισε την "μαρκίζα"... το "πυρήνες της φωτιάς" και μαζί με τον λήσταρχο Μαζιώτη δεν έχουν αφήσει ταμείο για ταμείο Τράπεζας...
Όπως το "κίνημα" του βουτυρόπαιδου-ληστή Ρωμανού που "σώζει την κοινωνία" ληστεύοντας και  εξευτελίζοντας ολόκληρη την Βουλή μαζί με τον (τότε) "πονόψυχο" πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Και αν κάποιοι θεωρούν τα "κινήματα" αυτά "λάiτ" και φρενοβλαβών ας μην ξεχνάμε το "ογκώδες κίνημα" της 17 Νοέμβρη με συγκεκριμένες δολοφονίες και απόπειρες από τους επαγγελματίες δολοφόνους που λίγο έλειψε να φέρει και στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τις δολοφονίες Αγγελόπουλου (Χαλυβουργική) Αθανασιάδη (Λιπάσματα- Μεταλλεία) και την απόπειρα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη που "εντελώς συμπτωματικά" συνέπεσαν... σε περίοδο μεγάλης λύσσας των Ευρωπαίων ανταγωνιστών (Ιταλών, Γάλλων, Άγγλων) προς την, τότε,  (ιδιαιτέρως υπολογίσιμη) παραγωγική και εξαγωγική θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία χάλυβα, μεταλλευτικών προϊόντων και πετρελαίου. "Κίνημα" δεν λέγεται και η 17 Νοέμβρη ή κάνω λάθος;  

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου