19.4.16

Εγώ ο γερμανοτσολιάς!



Εγώ λοιπόν ο απαισιότατος. Επειδή πιστεύω στα αυτονόητα και στην απλή κοινή λογική. Επειδή όσα δίνεις τόσα θα παίρνεις σε αυτή τη ζωή. Και επειδή σε αυτό το σύστημα που τόσο επιθυμείς μόνο έτσι θα καταφέρεις να επιβιώσεις!
Τα αυτονόητα λοιπόν. Οπως τα κόκκινα δάνεια. Που αν δεν πουληθούν, η οικονομία θα τραμπαλίζεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εσαεί!



Τα αυτονόητα λοιπόν. Οπως το σημερινό, το χαμηλό επίπεδο ζωής. Χωρίς τα λεφτά των δανειστών, τότε ακόμα πιο χαμηλά, ακόμα περισσότερο τριτοκοσμικά!
Τα αυτονόητα λοιπόν. Οπως με τα στεγαστικά, τα δανεικά και αγύριστα. Εχεις και δεν πληρώνεις; Τότε το σπίτι βγαίνει στο σφυρί! Γιατί, αγαπητέ, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών τις πληρώνει ο λαός. Και γιατί ακόμα αρκετοί εξ ημών και υμών εξακολουθούμε να ζούμε σε νοικιασμένα διαμερίσματα που πληρώνουμε από τον κουρεμένο μας μισθό!



Τα αυτονόητα λοιπόν. Οπως με το Συνταξιοδοτικό, το Ασφαλιστικό, το εφάπαξ και τις επικουρικές. Πρώτα οι κυβερνήσεις εξαφάνισαν τα μισά αποθεματικά. Προηγουμένως, με την οργανωμένη απάτη στο Χρηματιστήριο, χάθηκαν πολλά μα πάρα πολλά λεφτά. Η ανεργία και η εισφοροδιαφυγή «κούρεψαν» και τα άλλα μισά των Ταμείων. Και, τέλος, η αναλογία και η αριθμητική είναι εφιαλτικές. Ενας εργαζόμενος για έναν συνταξιούχο. Ούτε στην Τανγκανίκα. Επομένως και οι συντάξεις τροφοδοτούνται από δανεικά και αγύριστα. Επομένως οι μειώσεις είναι μέτρο που είτε τώρα είτε αργότερα θα καθιερωθεί και θα σκοτώσει χωρίς ίχνος οίκτου και ενοχής!
Τα αυτονόητα λοιπόν. Οπως, λόγου χάρη, η κρατική περιουσία. Αεροδρόμια, λιμάνια, βραχονησίδες, παραλίες, μαρίνες, οικοδομικά συγκροτήματα και πολλά άλλα φιλέτα που δεν τα δίνουμε γιατί δεν θέλουμε να τα ξεπουλήσουμε στα ξένα ή στα ντόπια κοράκια. Αυτή η εθνικά υπερήφανη τακτική καταντάει σκέτη μπαρούφα για να χαϊδεύει κάθε κορόιδου το αυτί. Αφού είσαι καταχρεωμένος. Αφού είσαι κατεστραμμένος. Αφού είσαι ευτελισμένος. Ε, τότε πώς είναι ποτέ δυνατόν οι αξίες να μην έχουν κι αυτές κατρακυλήσει στον γκρεμό;
Αν θέλαμε να πουλήσουμε πιο ακριβά, με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα σοβαρά, τότε εδώ και καιρό θα φροντίζαμε να είχαμε οχυρώσει την οικονομία μας ώστε το φιλότιμο το ελληνικό να είχε αντίκρισμα προς κάθε κεφάλαιο επενδυτικό. Τώρα το «ξεπούλημα» είναι το πεπρωμένο όλων των «ακέφαλων», απρόσεκτων και ενίοτε ανεγκέφαλων λαών. Οπως στρώσαμε έτσι θα κοιμηθούμε!
Τα αυτονόητα λοιπόν. Οπως με τις κόνξες, τα είπα-ξείπα και τις θεατρικές παραστάσεις των δικών μας κυβερνητικών διαπραγματευτών.
Ποιο το πραγματικό αφεντικό; Μα φυσικά το Βερολίνο το γερμανικό.
Ποιος ο πραγματικός πρωθυπουργός; Η καγκελάριος η Ανγκελα Μέρκελ, δηλαδή ο εκπρόσωπος των πιο δυνατών ευρωπαϊκών οικονομιών.
Ποιος μας ταΐζει με δανεικά ώστε ακόμα και τώρα να ζούμε κάπως υποφερτά; Μα φυσικά οι «ανθέλληνες» και «συνωμότες» των εύπορων ευρωπαϊκών χωρών. Επομένως είτε αριστερά είτε δεξιά, είτε κεντροαριστερά, όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι οι υπουργοί καταλήγουν απλοί διαχειριστές και εντολοδόχοι αυτών των άθλιων «συνωμοτών»!
Τα αυτονόητα λοιπόν. Το σύστημα είναι γνωστό. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Πιστεύουμε, όμως, ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτό εδώ. Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε τον δρόμο τον κανονικό. Χωρίς παραγωγή, χωρίς εξαγωγές, χωρίς λειτουργική και αξιόπιστη κρατική μηχανή και με άφθονη, ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, η Ψωροκώσταινα θα καταλήξει αποικία τριτοκοσμική!
Αυτές οι απλές σκέψεις ενός «γερμανοτσολιά», ενός «απαισιότατου» που πιστεύει ότι ο Νεοέλληνας έχει πέσει πολύ χαμηλά. Και που ονειρεύεται μια Ελλάδα χωρίς δανεικά, με περηφάνια και αληθινή μαγκιά!

Δημήτρης Δανίκας


Σημ. Ο- Τον θυμάμαι τον Δανίκα που ήταν φουλ συριζαίος και αγαναΧτιστής επί Σαμαρά... Τώρα έβαλε μυαλό κι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου