31.5.16

Δεν είναι ανόητοι, θρασείς είναι…



Ανοίγουν το στόμα τους και βγαίνουν βατράχια. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Από τον πιο διάσημο ως τον πιο άσημο. Από τον πιο σοβαροφανή και σοβαρό, ως τον πιο ανόητο και αστείο. Από τους ευρωβουλευτές μέχρι τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη.

Ο μπαρμπα Αλέκος ο φραπεδιάρης μας εξηγεί το όραμα του Αλέξη!


Τρανά τα πρόσφατα παραδείγματα του Καμένου ότι βγήκαμε από τα μνημόνια ή ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την οποία ο ίδιος ψήφισε, είναι «εγκληματική» και «αντισυνταγματική», του Βούτση, Προέδρου της Βουλής, που προσπάθησε να το μετριάσει λέγοντας ότι βρίσκεται στα όρια της αντισυνταγματικότητας, του Παπαχριστόπουλου ότι όπου νάναι θα βρέξει δισεκατομμύρια, της Βαγενά που συνέκρινε τα 400 χρόνια της δουλείας υπό τους Οθωμανούς με τα … μόλις 99 του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, τα τουήτς του διάσημου πλέον Καρανίκα, τις ομολογίες του τύπου «είμαστε και φαινόμαστε» του ειλικρινούς Κυρίτση, του Τσακαλώτου, του Σταθάκη, του Κατρούγκαλου…



Για να μη πάμε σε προηγούμενα του Τσίπρα, του Παπαδημούλη, πάλι του Κατρούγκαλου, πάλι του Καμένου, του Βαρουφάκη και τόσων άλλων επιφανών των Συρανέλ.
Μα, θα ρωτήσει κανείς, είναι τόσο ανόητοι, δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή μας θεωρούν τόσο βλάκες και λένε συνεχώς τέτοια απερίγραπτα; Η απάντηση είναι λίγο πολύπλοκη.
Γενικά άσχετοι σίγουρα είναι, ανόητοι είναι αρκετοί από αυτούς, αλλά το κοινό βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το απύθμενο θράσος σε συνδυασμό με το ότι έχουν διαβάσει καλά την ελληνική κοινωνία και την εκπροσωπούν γνήσια και επάξια.
Έχουν καταλάβει ότι μπορούν να πουλάνε ό,τι γουστάρουν από αυταπάτες, όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες και ψέματα και να βρίσκουν αγοραστές στην εσωτερική αγορά, αφού ο μέσος έλληνας τρελαίνεται για μπούρδα, ίντριγκα, δοξασίες, αποπροσανατολισμό, απαλλαγή από ευθύνες, τυχοδιωκτισμό εκ του ασφαλούς, επαιτεία, ισοπέδωση, φθόνο και λεηλασία. Δεν τους βγαίνει όταν πάνε να πουλήσουν τα ίδια στο εξωτερικό, αλλά αυτό δεν τους νοιάζει.
Επομένως θα συνεχίσουν στην ίδια γραμμή, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, προσφέροντας ροζ συννεφάκια σαν «το μαλλί της γριάς» για να γλυκαίνεται ο κοσμάκης και να θέλει να φάει λάχανο τους «μένουμε Ευρώπη» γιατί είναι … εύποροι και του τα παίρνουν χοντρά.
Ενώ οι Τσίπρας, Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος αρκούνται στα ψιλά. Εδώ παρουσίασαν για μεγάλο γεγονός τη στάση που έκανε ο Πούτιν στην Αθήνα πηγαίνοντας στο Άγιο Όρος (αυτός πάλι πουλάει Ορθοδοξία στους δικούς του), σε άλλα θα κολλήσουν, με πρώτο και καλύτερο τον Καμένο που πήγε στην υποδοχή; Αφήστε που παίζουν με τους Παυλοκαραμανλικούς εναντίον του Μητσοτάκη για να διχάσουν την ανόητη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Άγγελος Στάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου