25.5.16

Ακαδημαϊκοί μαϊντανοί (καθηγητές του κώλου)!



Θυμόσαστε πριν από μερικά χρόνια που ένα πανεπιστήμιο της Κύπρου προσέλαβε ( δείτε εδώ ) ως καθηγήτρια (υποκριτικής) την … Μιμή Ντενίση; Ε λοιπόν, υπάρχουν και χειρότερα. Και μάλιστα όχι στην ευρύτερη μπανανία μας, αλλά στην Αμερική. Εκεί που τα μεγέθη είναι σαφώς μεγαλύτερα, άρα μεγαλύτερα είναι και τα αντίστοιχα ρεζιλίκια.





Μαθαίνω λοιπόν ότι υπάρχει ένα ιδιωτικό «πανεπιστήμιο» στη Νέα Υόρκη, το Legacy Business School, που εδρεύει στον ουρανοξύστη Trump Tower, με παράρτημα στο Ντουμπάι, και τα ετήσια δίδακτρα του οποίου είναι $106.000 !!!!! Και μάλιστα όχι για απόκτηση πτυχίου, αλλά για ένα απλό πιστοποιητικό. Και ποιος ή ποια είναι πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου (μπορεί και πρύτανης); Η Kris Jenner, η μαμά δηλαδή του ριάλιτι Keeping Up with the Kardashians. Η σύζυγος εκείνου του πρώην ολυμπιονίκη (που στα 70 του είδε το φως, και που εγχειρίστηκε για να γίνει γυναίκα), και μητέρα της Κιμ, εκείνης της μπίμπο που καθημερινά βγάζει δεκάδες φωτογραφίες τον πισινό της, αποκομίζοντας εκατομμύρια…



Τα δίδακτρα λοιπόν της εν λόγω σοβαρής σχολής μπορεί να είναι τσουχτερά, όμως εκτός από την πιστοποίηση, οι «φοιτητές» θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά, σε δείπνο, τόσο την Kris Jenner, όσο και τον CEO Alessandro Nomellini.

Πρόκειται για μια περίεργη περίπτωση ανώτατου ακαδημαϊκού ιδρύματος, αφού σύμφωνα με την αρμόδια αρχή New York State Education Department (NYSED), η  εν λόγω σχολή είναι η διάδοχος της European School of Economics (ESE), μιας κερδοσκοπικής επιχείρησης που έχει μηνυθεί δεκάδες φορές για χρέη, και η οποία δεν απέκτησε ποτέ την απαραίτητη άδεια για να λειτουργεί ως νόμιμο εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ.
Η ESE ιδρύθηκε το 1994 στην Ιταλία από τον πρώην τραγουδιστή της ποπ Elio DAnna, και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε καταφέρει να εξαπλωθεί σε διάφορες  χώρες της Ευρώπης, προσφέροντας «σοβαρή» μάθηση. Το 2005 άρχισε να χορηγεί βρετανικά πτυχία Μπάτσελορ και Μάστερ χάρη στη συνεργασία του με το University of Buckingham, μια συνεργασία που διακόπηκε αιφνιδιαστικά το 2014. Παρόλα αυτά, το εν λόγω «πανεπιστήμιο» ουδέποτε πήρε άδεια για να λειτουργήσει στις ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν το εμπόδισε από το να διαφημίζει την πραμάτεια του στην Αμερική, και να μοιράζει (κρυφά) πτυχία του University of Buckingham σε Αμερικανούς «φοιτητές».
Όσον αφορά στο παράρτημά του «πανεπιστημίου» στο Ντουμπάι, ο ακαδημαϊκός του σταρ εκεί είναι η Carla DiBello, παραγωγός του ριάλιτι της Κιμ Καρντάσιαν! Μόνο ο Δρ. Μπαρουφάκης λείπει δηλαδή, για να δέσει για τα καλά το γλυκό…
Τέλος πάντων, παντού τα πάντα. Όμως μιας και πήραν φόρα οι μαϊντανοί, αλώνοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η βασίλισσα των απανταχού μαϊντανών, η Αντζελίνα Τζολί. Αυτή που έκανε μια περαντζάδα κι από τα δικά μας χοτ σποτς, είπε τις σαχλαμάρες της στους λαθρομετανάστες, φωτογραφήθηκε με τον Αλέξη (μπορεί και με τον Καρανίκα) στο Μαξίμου, και συνέχισε τις περιοδείες της στις υπόλοιπες τριτοκοσμικές χώρες, στο κλαμπ των οποίων είμαστε πλέον επίτιμα μέλη χάρη στον Σύριζα και τον συγκαμένο.
Η εν λόγω ανθρωπίστρια λοιπόν, εκτός από πρέσβειρα «καλής θελήσεως» του ΟΗΕ, είναι πλέον και επισκέπτρια καθηγήτρια(!). Και μάλιστα όχι σε κανένα κολέγιο «μαϊμού», όπως η μαμά Καρντάσιαν, αλλά στο London School of Economics, όπου θα διδάσκει, λένε, κανονικά! Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Τζολί θα διδάσκει μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε πρόγραμμα Μάστερ, για τις «συνέπειες του πολέμου στις γυναίκες του κόσμου»! Μιλάμε για βαριά διανόηση.



Δεν ξέρουμε ακόμη λεπτομέρειες για τα ακριβή διδακτικά της καθήκοντα, σύμφωνα όμως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι επισκέπτες καθηγητές του LSE οφείλουν να κάνουν διαλέξεις, να συμμετέχουν σε εργαστήρια, και να δημοσιεύουν εργασίες (μπορεί αν χρειάζεται να διορθώνουν και γραπτά).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το διάσημο αυτό αγγλικό πανεπιστήμιο, η ηθοποιός φέρεται να λέει ότι «ανυπομονεί να διδάξει, αλλά και να διδαχθεί από τους φοιτητές της, και να μοιραστεί μαζί τους την πλούσια εμπειρία που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια πλάι σε κυβερνήσεις, εκ μέρους του ΟΗΕ»! Ταρατατζούμ….
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, ο τίτλος του «επισκέπτη καθηγητή» απονέμεται συνήθως σε άτομα που «διακρίνονται ιδιαίτερα στον (μη ακαδημαϊκό) χώρο τους».
Το πώς και γιατί της δόθηκε ο τίτλος αυτός από το πανεπιστήμιο ίσως να εξηγείται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα Μάστερ οργανώθηκε από το Κέντρο Γυναικών, για την Ειρήνη και την Ασφάλεια, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 από τον Lord Hague (επίσης επισκέπτη καθηγητή) και την Αντζελίνα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του κέντρου Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative, του οποίου και οι δυο είναι επίσης (συμπτωματικά)  συνιδρυτές. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή.
Άμα ακούσω ότι θα αρχίσει να διδάσκει εκεί και ο Καρανίκας θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, ή για τις ωφέλειες του χασίς στην ψυχική και σωματική μας υγεία, δεν θα εκπλαγώ καθόλου… εδώ ο ΓΑΠ δίδασκε «διαχείριση πολιτικών και οικονομικών κρίσεων»… στο γίδι απ τον Γιδά θα κολλήσουμε;

Strange Attractor

ΥΓ- Κάτι ακούγεται , αλλά δεν είναι διασταυρωμένο, ότι η Αντζελίνα θα ανακηρυχθεί και Αγία της καθολικής εκκλησίας, στα πρότυπα της Μητέρας Τερέζας. Μάλιστα συνηγορεί και ο Αλέξης με τον Καρανίκα! Μόλις μάθω νεότερα θα σας πω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου