25.5.16

Το MEGA δεν έχει καθαρίστριες;



Κλείνει το MEGA, ένα κανάλι που μας συντρόφευσε  με τα καλά και τα κακά του για είκοσι και κάτι χρόνια. 900 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στο δρόμο, τεχνίτες, καθαρίστριες, γραμματείς, καμεραμεν, τεχνικοί, τηλεφωνήτριες, μακιγιέζ, και πολλές άλλες ειδικότητες. Άνθρωποι χαμηλόμισθοι, πιθανώς πολλοί με πτυχία, αλλά χωρίς Βο(υ)λευτή να τους προσλάβει στην ΕΡΤ.



Πολλοί λένε "δεν θα κλάψω για την Τρέμη ή τον Πρετεντέρη", και κανείς δεν σκέφτεται να κλάψει για τους 900 που δεν είναι Τρέμηδες και Πρετεντέρηδες και θα προστεθούν στους άνεργους…


Και δεν βγήκε και καμία αοιδός ή κανένας που θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Αριστοφάνη (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε),  να ανακοινώσει ότι συμπαρίσταται στις καθαρίστριες έστω του MEGA. Βλέπεις αυτές είναι παιδιά άλλου Θεού, μόνο του Δημοσίου τις καθαρίστριες υπερασπίζονται οι ευαίσθητοι αριστεροί α(η)δοι(ες). 
Αλλά ξεχνούν όλοι αυτοί οι αριστεροί α(η)δοι(ες), ότι αυτοί ήταν πρώτη μούρη στα πρωινά ή στα βραδινά του MEGA, ότι πολλοί εξ αυτών έγιναν γνωστοί γιατί υπήρχαν αυτά τα κανάλια και υπήρχαν και οι μ...κες που έβλεπαν αυτά τα κανάλια και αγόραζαν τα σιντιά τους και έτσι οι α(η)δοι(ες) απέκτησαν βίλες και κότερα και τα υπόλοιπα τα έβγαλαν στο εξωτερικό. 
Ότι αν δεν υπήρχε το MEGA, πολλοί εξ αυτών, αν πήγαιναν στα κρατικά κανάλια, εκ της κρατικής τηλεθεάσεως του 2%, θα τους γνώριζαν μόνο στην Άνω πέρα Ραχούλα και στην Δώθε Παναγιά (και πολύ λέμε).
900 οικογένειες θα προστεθούν στο δράμα του 27% της ανεργίας, αλλά γι αυτούς δεν θρηνεί κανείς, ήταν άλλωστε του Μπόμπολα. Το πεντακοσάρικο μισθός του Μπόμπολα είναι πολύ, ενώ το 1.000 του Δημοσίου είναι λίγο,  και πρέπει να θρηνούμε, άρα τον επαναπροσλαμβάνουμε και τον διορίζουμε γραμματέα δικαστηρίων, μπορεί και ειρημοδίκη!
Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι; Όχι βέβαια, αλλά φταίνε όσοι εξ αυτών έχουν μια θέση που την κατέλαβαν χωρίς προσόντα και την κατέχουν, εις βάρος άλλων με προσόντα που έμειναν ή θα μείνουν άνεργοι. Πόσοι είναι αυτοί; Πιστεύω ότι σύμφωνα με την αξιολόγησή τους που θα γίνει από άλλους Δημοσίους λειτουργούς όπως προανήγγειλαν, όλοι θα είναι αριστούχοι, μορφωμένοι, έξυπνοι, αψηλοί, ευάεροι και ευήλιοι..
Σήμερα το 27% ανέργων  + 900 είναι ΜΟΝΟ εκ του ιδιωτικού τομέα.
Λυπάμαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως λυπόμουν για κάθε έναν που έχανε τη δουλειά του, κυρίως γιατί στον ιδιωτικό τομέα σου βγαίνει το λάδι, γιατί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει με πονά η μέση μου και παίρνω 3 ημέρες αναρρωτική (να πάω για ψάρεμα με την κοπελιά ντε), γιατί δεν γνωρίζουν τι θα πει 8ωρο, γιατί παίρνουν και δουλειά στο σπίτι χωρίς να αμείβονται και και και...
Απλά αν κάποια στιγμή το 27% + 900 και οι οικογένειές τους ξεσηκωθούν, κάποιοι θα φύγουν με ελικόπτερα, γιατί αν βρουν τρύπα να κρυφτούν θα τους βρουν.
Μακάρι να γίνει κάτι και να έχετε τις δουλειές σας πίσω, εσείς και όλοι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου