3.5.16

Σε αυτό τον δρόμο είναι μόνοι τους!



Η κυβέρνηση συνεχίζει να αναζητά δράκους, προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανό το αφήγημα της Αριστερά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας πολεμιέται από ισχυρά συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας. Ψάχνουν τρόπο να φορτώσουν σε τρίτους την παταγώδη αποτυχία τους. Φοβούνται την οργή του λαού, αλλά ελπίζουν ότι θα τον χειραγωγήσουν μέσω της πόλωσης.





Η αντιπολίτευση καλείται κάθε φορά να απαντήσει σε διαφορετικά ερωτήματα. Αρχικά κατηγορείται ότι συμφωνεί με τα μέτρα των δανειστών και στην συνέχεια εγκαλείται γιατί δεν τα ψηφίσει μαζί με την κυβέρνηση! Είναι προφανές ότι βρίσκονται σε σύγχυση...




Τους είναι δύσκολο πλέον να εξηγήσουν στον κόσμο τους γιατί δεν είχαν στα χέρια τους μία εναλλακτική πρόταση και για ποιον ακριβώς λόγο υπονόμευσαν στο παρελθόν οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Αριστερά ξεγυμνώνεται! Δεν είχε κάποια συνταγή εξόδου από την κρίση. Δεν είχε το παραμικρό σχέδιο. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να κατακτήσει την εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να την κρατήσει.
Το κοινό της σημείο με τις κυβερνήσεις του παρελθόντος είναι τα μνημόνια. Η μεγάλη τους διαφορά είναι το μείγμα πολιτικής. Οι κυβερνήσεις των τρισκατάρατων μας οδήγησαν μία ανάσα από την έξοδο από τα μνημόνια.
Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας οδηγεί στην δραχμή!
Αν η Αριστερά είχε συναινέσει το 2010 και δεν είχε δημιουργήσει βαθιά ρήγματα στην κοινωνία με τους αγανακτισμένους στις πλατείες και τους «δεν πληρώνω», σήμερα η Ελλάδα θα ήταν έξω από τα μνημόνια και σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Αντί γι αυτό είμαστε η μόνη χώρα που εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στα μνημόνια.
Το σχέδιο Σόιμπλε είναι υπαρκτό. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση εκείνη που εμείς αποφασίσουμε να αυτοκτονήσουμε. Κι απ’ ότι φαίνεται βαδίζουμε ολοταχώς προς εκείνη την κατεύθυνση. Όχι γιατί η Αριστερά του Τσίπρα δεν θα ψηφίσει  τα μέτρα, αλλά διότι η αλλοπρόσαλλη πολιτική τους είναι εκείνη που μας οδηγεί στην δραχμή. Δυστυχώς για εμάς το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο ίδιος το έχει ομολογήσει σε συνεντεύξεις του, να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Βενεζουέλας, είναι κοντά στην υλοποίησή του…
Οι άνθρωποι που έφτιαξαν τους λαϊκούς ψεκασμένους μύθους, ότι μας χρεοκόπησαν επίτηδες για να μας αγοράσουν φθηνά τα σπίτια μας και τα πετρέλαιά μας, σήμερα κυβερνούν. Η Ελλάδα, κατ' αυτούς, δεν χρεοκόπησε από τους διορισμούς του Πάκη, αλλά από... ένα σκοτεινό σχέδιο συνωμοτών! Σήμερα είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν τον επόμενο μύθο: Οι δανειστές με τους εγχώριους συνεργάτες τους θα ρίξουν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Αλέξη για να μην την  αφήσουν να δείξει σε όλη την Ευρώπη την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της. Όχι Αλέξη! Δεν θα σε ρίξει κάποιος. Θα μείνεις εδώ και θα πιούμε όλοι μαζί το πικρό ποτήρι. Μέχρι την τελευταία σταγόνα!  
Μπορεί να είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, αλλά είναι ικανότατοι στο να μπερδεύουν την πραγματικότητα με το φαντασιακό πεδίο. Δεν τους ενδιαφέρει πόσα ψέματα έχουν πει στο παρελθόν και πόσα ακόμη θα πουν στο μέλλον. Δεν τους νοιάζει ποια μέσα θα χρησιμοποιήσουν. Αν θα θάψουν τους αντιπάλους τους τρία μέτρα κάτω από την γη ή αν θα διορίζουν απευθείας με υπουργικές αποφάσεις τους ψηφοφόρους τους στο δημόσιο. Τους ενδιαφέρει μόνο να παραμείνουν στην εξουσία. Κι αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο! Προκειμένου να το καταφέρουν δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα…
Αυτό το μνημόνιο είναι το δικό τους μνημόνιο. Είναι η δική τους πρόταση για την κοινωνία. Φέρνουν φόρους και μόνο φόρους και κυρίως ένα τρομακτικό αδιέξοδο για το μέλλον. Αυτή την πρόταση δεν μπορεί να την ψηφίσει κάποιος άλλος. Διότι δεν την πιστεύει κάποιος άλλος.
Σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει είναι μόνοι τους.

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου