2.6.16

Η Νέα Δεξιά του Φαήλου…



Το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος “Νέα Δεξιά” παρουσίασε, σήμερα (σημ. χθες) στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης.




Στην ομιλία του ο  Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, τονίζοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται στη δεξιά παράταξη, είναι σήμερα πολιτικά άστεγοι έχοντας «πάει συνειδητά σπίτι τους»…



Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δημιουργήθηκε για να διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα και όχι ως διαπραγματευτικό χαρτί επανάκαμψης στη ΝΔ. Η Νέα Δεξιά αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση της αυθεντικής Δεξιάς στη χώρα.
«Η Δεξιά στην Ελλάδα έχει ιστορία, αρχές και αξίες που είναι αυτονόητα δημοκρατικές και δεν έχουν καμία σχέση με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» ήταν μία από τις πολλές και χαρακτηριστικές ατάκες του, ενώ τόνισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο συγκροτείται από πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά. «Πρέπει να ανήκεις στον κόσμο της εργασίας, ή της ανεργίας. Σε εμάς υπάρχει αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορείς να πουλάς πατριωτισμό και να είσαι τσιλιαδόρος της αριστερής επέλασης» τόνισε ο κ. Κρανιδιώτης, σημειώνοντας: «Ανήκουμε στο μεγάλο πλήθος των Ελλήνων που ανήκουν στον πραγματικό κόσμο και γι’ αυτό γνωρίζουμε και τα προβλήματά του».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ο κ. Κρανιδιώτης ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ θα υπήρχε μια τεράστια καταστροφή για τη χώρα.
Σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τα σενάρια μείωσης ή αύξησης του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή, τονίστηκε ότι «οι στόχοι της Νέας Δεξιάς υπερβαίνουν κάθε εκλογικό μέτρο».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών ο κ. Κρανιδιώτης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η ανάλυση του κόμματος της Νέας Δεξιάς δεν προβλέπει εκλογές, τουλάχιστον όχι στο ορατό πολιτικό μέλλον.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα το κόμμα της Νέας Δεξιάς θα «επικοινωνήσει» εκτενώς τις απόψεις του σε όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής
Στην «προφανή» ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία με τη ΝΔ τόνισε πως θα υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα βασίζονται σε θέσεις και προτάσεις του κόμματος για σειρά ζητημάτων που αφορούν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει με πολλές από αυτές τις θέσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για κεντροδεξιά. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν γίνεται. Πρόκειται για σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Ο κ. Μητσοτάκης διώχνει τους δεξιούς» είπε τονίζοντας: «δεν ανήκουμε σε μια πολιτική συντεχνία που επαγγελματικά διαχειρίζονται τη χώρα».
Ο κ. Κρανιδιώτης τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας με ένα σοβαρό εποπτικό ρόλο του κράτους που θα διασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν στρεβλώσεις.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δούμας, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Χριστίδης, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Φαράντος, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο απαρτίζεται από ακόμη δεκατέσσερα άτομα: Γιώργος Βλαχος, Χρήστος Βλάχος, Ανδρέας Γεωργίου, Σοφία Ζαχαριουδάκη, Ελευθέριος Καλλινικίδης, Γεώργιος Καραποστόλου, Κωσταντίνος Καρουκανίδης- Κατάκης, Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Απόστολος Κρητικόπουλος, Ανδρέας Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Μακρής, Νικόλαος Μαστρονικολής, Σοφία Μαξούρη και Γεώργιος Οικονόμου. Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δεξιάς είναι ο Δημήτρης Γερογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου