1.8.16

Η Ελλάδα του Σύριζα συνεχίζει να μεγαλουργεί….



Μέσα στο γενικό αλαλούμ που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις της Πρώτη Φορά Αριστερής κυβέρνησης να μας έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει, με αποτέλεσμα να περπατάμε και να παραμιλάμε, συνέβησαν πρόσφατα και δυο τρία περιστατικά, που συμβολίζουν χαρακτηριστικά το μπάχαλο στο οποίο μας έφεραν οι περήφανοι (συγ)κυβερνώντες μας.




Ένα από αυτά είναι η δίκη που έγινε πρόσφατα όσον αφορά στα περίφημα 600 δισεκατομμύρια του Αρτέμη του Σώρρα, μετά από μήνυση (νομίζω) του Άδωνι Γεωργιάδη, και η οποία κατέληξε σε απόφαση ότι «τα εν λόγω χρήματα μπορεί και να υπάρχουν»! Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τώρα ο Άδωνις να κατηγορηθεί για «ψευδή καταμήνυση»!
Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως μαθαίνω, χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας, ο σοφός λαός που λέμε, που αντί να πληρώσουν τα διάφορα χρέη τους προς τις τράπεζες και την εφορία, καταθέτουν εξώδικα με τα οποία εξουσιοδοτούν τους δανειστές τους και το κράτος να τα εισπράξουν από τον λογαριασμό των 600 δις του Αρτέμη, ο οποίος τα έχει, λένε, διαθέσιμα και μάλιστα σε ζεστό μετρητό…



Ένα άλλο κουφό που συνέβη, είναι η περίπτωση εκείνου  του τυπά από την Αθήνα, που είχε νοικιάσει το διαμέρισμά του σε κάτι Πολωνούς (ή Γεωργιανούς), οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις προτροπές του παλιού καλού Σύριζα και της πάλαι ποτέ πρωθιέρειας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κατάντιας Βαλαβάναινας, και έτσι του άφησαν φέσι πολλών μηνών στα νοίκια. Τι έκανε λοιπόν ο μελανιασμένος ιδιοκτήτης; Κανόνισε την έξωσή τους, και πήγε στο διαμέρισμα για να αλλάξει κλειδαριές (λες κι αυτό θα τους πτοούσε). Οι εν λόγω «δυστυχισμένοι» όμως συνάνθρωποί μας την είχαν κάνει από κει, αφήνοντας στο μπαλκόνι έναν ταλαίπωρο σκυλάκο, ο οποίος μέσα στην πείνα, την δίψα και την μοναξιά, είχε τώρα να αντιμετωπίσει και τον  αγαναΧτισμένο ιδιοκτήτη, ο οποίος μη μπορώντας να βγάλει το άχτι του στους μπαταχτσήδες νοικάρηδες, το έβγαλε στο σκυλάκι, πετώντας το παρακαλώ από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου!
Βεβαίως, οι γείτονες και οι περαστικοί που είδαν το όλο θέαμα εξοργίστηκαν, κάλεσαν την αστυνομία, και ο μάγκας συνελήφθη. Μόνο που αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, διότι δεν υπήρχαν, λέει, οπτικές μαρτυρίες ότι όντως το πέταξε ο ίδιος από το μπαλκόνι, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του το σκυλάκι πήδηξε από μόνο του!!!!!! Και οι δικαστές τον πίστεψαν. Θα μου πείτε εδώ πίστεψαν ότι υπάρχουν τα 600 δις του Αρτέμη, στο ιπτάμενο σκυλάκι αυτόχειρα θα κολλούσαν;
Και τέλος να αναφέρω το ντου που έκαναν δεκάδες «αντιεξουσιαστές» αλληλέγγυοι στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή το πρωί και εν ώρα θείας λειτουργίας, βρίζοντας, απειλώντας, και μοιράζοντας φυλλάδια υπέρ των καταλήψεων! Και γιατί να μη το κάνουν; Αφού εδώ και καιρό, ντόπιοι και Έλληνες μπαχαλάκηδες είχαν καταλάβει το ΑΠΘ και διάφορα άλλα κτίρια, και όταν ξύπνησε ο Τόσκας και επέτρεψε στην αστυνομία να τους μαγκώσει, τα δικαστήρια αθώωσαν τους περισσότερους λόγω «έλλειψης δόλου». Δεν ήξεραν, είπαν, οι κατηγορούμενοι, ότι απαγορεύονται οι καταλήψεις δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Χώρια που πολλοί απαλλάχθηκαν, αφού ως αλλοδαποί, το δικαστήριο δεν είχε διαθέσιμους διερμηνείς (υπήρχαν και συλληφθέντες από την Γουϊνέα!).
Εδώ, ως ποταπός, έχω μια απορία και την διατυπώνω: Στα πολιτισμένα κράτη της Δύσης, όταν συλληφθεί κάποιος αλλοδαπός, τουρίστας, κλπ. χρειάζεται το δικαστήριο να διαθέτει διερμηνέα στη γλώσσα του; Ή απλά του αναγγέλλουν το κατηγορητήριο και την ποινή στην επίσημη γλώσσα του κράτους, και μετά τον στέλνουν σούμπιτο να μοιραστεί κελί με τον Tyson από το Σικάγο, που του αρέσει τα βράδια να φοράει κομπινεζόν, και  να τον φωνάζουν Ντεζιρέ; Ας μας απαντήσει κάποιος νομικός…
Εν ολίγοις, ήμασταν που ήμασταν η απόλυτη μπανανία, ήρθε και η κρίση, και ήρθε και ο Σύριζας, και μας αποτελείωσαν για τα καλά.
Τίποτα μα τίποτα ΔΕΝ λειτουργεί. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τα σχολεία, ούτε τα δικαστήρια, ούτε καν τα φανάρια στους δρόμους.
Το μόνο που συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα είναι η μισανθρωπία των κυβερνώντων μας, οι φόροι επί παντός επιστητού, και οι περικοπές μισθών και συντάξεων… και βεβαίως και η βλακεία μεγάλου μέρους του σοφού λαού, που ακόμη και σήμερα, μετά από τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες και τα συνεχή χαστούκια της συγκυβέρνησης, υπάρχουν ουκ ολίγοι που συνεχίζουν να στηρίζουν δημοσκοπικά τα σούργελα στο Μαξίμου. Διότι ότι και να τους κάνει ο Αλέξης, αυτοί έχουν μνήμη, λένε,  και δεν ξεχνούν τον Παπασταύρου και τις πομπές του …

Strange Attractor

ΥΓ- Ο ζυμαρούλης υπουργός Παιδείας έκανε τα μπάνια του, έφαγε τους πατσάδες του στις παραλίες, και επανήλθε φρέσκος κι ορεξάτος, συνεχίζοντας ακάθεκτος τον ιερό πόλεμο που έχει κηρύξει εναντίον των ιδιωτικών σχολείων. Μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους σε σύγκρουση. Με τις ιδεοληψίες όμως να κυριαρχούν, αφού ιδεοληπτικούς ψηφίσαμε για να μας κυβερνούν.
Εξάλλου το είχαν πει από καιρό οι συριζαίοι, ότι αφού δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της δημόσιας παιδείας, θα κατεβάσουμε αυτό της ιδιωτικής για λόγους κοινωνικής ισότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου