14.9.16

Πολάκης: Ο μέσος Ελληναράς στην εξουσία…



Eιλικρινά δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς την οργή και τον κουρνιαχτό που έχει σηκωθεί για την αντίδραση του Πολάκη και την επίθεσή του στην Ευαγγελία Τσικρίκα. Ο Πολάκης δεν είναι παρά ο καθρέφτης του μέσου Ελληνα, του τζάμπα μάγκα, του ψαροντουφεκά, του αούα, του κυνηγού ανυπεράσπιστων ζώων και πουλιών.




Είναι το λαϊκό παιδί-πρότυπο με την μαλμποριά στην κωλότσεπη, ο μάγκας που παραδέχθηκε ότι κρατούσε διπλά και τρίδιπλα βιβλία, ο τσαμπουκάς του καφενείου, ο ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;



Ο Πολάκης είναι ο μέσος Ελληνας που καθώς ρουφούσε τη φραπεδιά στο καφενείο έλεγε μέσα στο αούα ξεσπασμά του: “Ρε αν γινόμουνα πρωθυπουργός θα σας έδειχνα εγώ…Κάντε με μια μέρα πρωθυπουργό και θα τους δείξω εγώ…”
Πράγματι ο τεμπέλης Θεός των απανταχού φραπεδιάρηδων εισάκουσε τον Πολάκη και αντί πρωθυπουργό τον έκανε υπουργό. Ο μέσος Ελληνας, ο αούα, ο καραμπουζοκλής, ο μέσα σ΄όλα, ο θα σε θάψω 3 μέτρα κάτω από τη γη, έγινε υπουργός.
Ο Πολάκης είναι το εξαγώγιμο προιόν, ο άνδρας-πρότυπο της μεταπολίτευσης.
Ο συνεχιστής του οράματος του Ακη Τσοχατζόπουλου- ο σοσιαλισμός είναι τρόπος ζωής, για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι.
Σαν τον γίγαντα Πολάκη είναι πολλοί-όλοι αυτοί που βγήκαν στον αφρό χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου που μοίραζε με ευκολία τα δανεικά. Την ώρα που  ο Ανδρέας χρέωνε την Ελλάδα μοίραζε λεφτά στους απανταχού καφενόβιους κηφήνες-“Τη βλέπεις αυτή;-Αυτή τη πηδάω από το κώλο…”
Με αυτή τη λογική ο Ανδρέας Παπανδρέου και όσοι τον διαδέχθηκαν ανέδειξαν την τάξη των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που νομίζουν ότι είναι Ελληνες Ζούκεμπεργκ τη στιγμή που δεν είναι τίποτε άλλο από κρατικοδίαιτοι και άχρηστοι μανατζαρέοι που φεσώνουν τις τράπεζες και το κράτος και στην συνέχεια γλείφουν τον εκάστοτε πρωθυπουργό για να μην τους ζητήσει πίσω τα θαλασσοδάνεια.
Αυτή είναι η επιχειρηματική ελίτ της χώρας. Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες-γλείφτες του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Το τρίγωνο των υποστηρικτών της εξουσίας συμπληρώνει ο πνευματικός κόσμος της χώρας, δηλαδή ο Γιώργος Κουρής και ο Λάκης Λαζόπουλος. Η εγχώρια διανόηση που στηρίζει τον Τσίπρα και την εκάστοτε Τσίπρα αρκεί να τους προσέχει και άμα λάχει να τους καλεί στα δείπνα με τον Ολάντ-τον Γάλλο αποτυχημένο κρατιστή.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: Kαφενόβιοι κηφήνες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, πνευματική ελίτ (Κουρής-Λαζόπουλος) και δημόσιοι υπάλληλοι (ο στρατός του πελατειακού κράτους), αποτελούν το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα. Αυτοί είναι που στηρίζουν τους λαδιάρηδες πολιτικούς όλου του  φάσματος που εναλλάσονται στην διακυβέρνηση της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Ο Πολάκης είναι ο καθρέφτης σου, κι αν δεν είναι ο δικός σου, είναι ο καθρέφτης του μέσου Ελληνάρα τέλος πάντων, ο οποίος δεν μπορούσε να έχει παρά αυτή την τύχη. Του χρεοκοπημένου μαλάκα που καλείται να πληρώσει πλέον ακόμη και για τον εμετό του. Και δυστυχώς καθυστέρησε πολύ η τιμωρία των ηλιθίων….

Killbill

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου