14.9.16

Τι έκανες σύντροφε στη Θεσσαλονίκη;Ολόκληρο το Μέγαρο Μαξίμου μετακόμισε για ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη, ως συνοδεία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Μπορεί οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού να φρόντιζαν να μη φαίνονται στις τηλεοπτικές κάμερες (της ΕΡΤ), αλλά η παρουσία τους ήταν έντονη, τόση που θύμιζε παλαιές καλές π.Μ. (προ Μνημονίου) εποχές.Αλλά ας αρχίσω με κάτι που δεν έδειξαν οι τηλεοράσεις. Γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού (με συναγρίδες και φαγγρί) στην ταβέρνα (πάνω στο κύμα) «Μαϊάμι», στη Νέα Κρήνη. Θα πείτε ίσως τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το γεύμα. Και όμως έχει. Οχι τόσο για τη σύνθεσή του (Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη, Κόλια, Κουρουμπλής, Μπουτάρης αλλά και Τζιτζικώστας) όσο για την... ασφάλειά του. Ποτέ ίσως κανένας πρωθυπουργός (και οι υπουργοί του) δεν πήγαν να φάνε σε κάποιο εστιατόριο και να πετά από πάνω τους κοτζάμ ελικόπτερο της Αστυνομίας. Και ακόμα μια κλούβα των ΜΑΤ να είχε αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο... Μαϊάμι.


Ο Πρωθυπουργός «ανέβηκε» στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ωσάν να ήταν η τελευταία φορά που «ανέβαινε» ως πρωθυπουργός. Ισως γι' αυτό κουβάλησε ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, την προσωπική του γραμματέα Ελένη Σταυρακάκη, την επί των δημοσίων σχέσεών του Δανάη Μπαδογιάννη, τον (απαραίτητο) Νίκο Καρανίκα. Θα σταθώ λιγάκι στον πρωθυπουργικό σύμβουλο επί θεμάτων στρατηγικής για να σημειώσω ότι στη Θεσσαλονίκη ήταν στα μέσα και στα έξω. Κανόνιζε πού θα καθίσουν οι υπουργοί, έδινε το πρόσταγμα για το πότε θα φύγουν, έβγαζε selfies με υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς, στελέχη της Νεολαίας καθώς και το alter ego του κ. Τσίπρα, υπουργό-καναλάρχη Νίκο Παππά.
Τα είχε όλα η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και σχεδόν τίποτα δεν βγήκε προς τα έξω. Το κόκκινο χαλί που στρώθηκε προς τιμήν του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, τα τσιμπούσια των υπουργών στα Λαδάδικα, τα english breakfast άλλων υπουργών στο ξενοδοχείο, κλειστές συσκέψεις που έγιναν στο Μακεδονίας-Θράκης, συναντήσεις του Ν. Παππά με επιχειρηματίες (και με τον Ιβάν Σαββίδη), ατελείωτες ώρες αναμονής του Πρωθυπουργού από τους υπουργούς του (ορισμένοι μάλιστα, όπως ο Νίκος Ξυδάκης, έως ότου έρθει ο Πρωθυπουργός έπαιζε... Tetris στο κινητό του), ποδόσφαιρο ανάμεσα σε υπουργούς και Ρώσους που διοργάνωσε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Πρωθυπουργό να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, τα φαντεζί φορέματα της κυρίας Τζάκρη και τα πηγαδάκια ανάμεσα στους Καμμένο και Φλαμπουράρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου