3.9.16

Όταν η Εθνοσωτήριος κλείνει κανάλια…



Έχουμε και λέμε λοιπόν… Σεμινάριο ολοκληρωτισμού σε μια φράση από έναν περίεργο άνθρωπο (από τους πολλούς) που παθαίνει επιληψία στο άκουσμα της λέξης «επένδυση». «Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε επίσης ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι στο χώρο των καναλιών, γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε σταθμό.»




Εδώ βλέπουμε ότι η τακτική του «άλλα λόγια βρε παιδιά» έχει αναχθεί σε τέχνη που αψηφά τους κανόνες της λογικής, απευθύνεται όχι απλά στο θυμικό αλλά στους καθαρά πρωτόγονους μηχανισμούς εννοιολογικής αντίληψης. Αν αναλύσει κάποιος την παραπάνω πρόταση θα βρει είκοσι αντιφάσεις ανάμεσα στις επιμέρους φράσεις της, την νομική και οικονομική πραγματικότητα, τους κανόνες επιχειρηματολογίας αλλά και της καθαυτής σύνθεσης του λόγου…



Τι πάει να πει «δεν θα μείνουν άνεργοι στο χώρο των καναλιών» τη στιγμή που πρόκειται να κλείσουν τρία τέσσερα από δαύτα σε τρεις μήνες; Τι πάει να πει «οι νέοι ιδιοκτήτες θα απορροφήσουν το προσωπικό»; Ποιο προσωπικό; Δηλαδή δε θα πάρουν όσους προβλέπουν τα οργανογράμματα τους αλλά σχεδόν τους διπλάσιους για να καλύψουν όχι μόνο τις θέσεις που θα προβλέπουν τα οργανογράμματα των σταθμών τους αλλά και υπεράριθμους απολυμένους; Έτσι ώστε να μην υπάρχει ανεργία στο χώρο των ΜΜΕ; Και ποιος θα τους υποχρεώσει να υποστούν μια τέτοια επιβάρυνση; ο νόμος; Μα υπάρχει νόμος που μπορεί να σταθεί σε δυτικό νομικό πλαίσιο ή στην Ευρώπη που να προβλέπει τέτοια πράγματα;
Πολλοί μιλούν για επικοινωνιακή επιτυχία της κυβέρνησης. Άλλοι, για Πύρρειο νίκη. Δεν ξέρουμε, διότι η κατάσταση είναι ρευστή και οι εντυπώσεις αλλάζουν.Το σίγουρο όμως είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δυνατός παίκτης πλέον και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. «Κάνει παιχνίδι» και ανεξάρτητα από το εάν ο εμπνευστής είναι κάποιος υπερπόντιος μέντορας (πολύ πιθανό) ή κάποιος εγχώριος φωστήρας.
Εδώ πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο πολιτικού αμοραλισμού τερατωδών διαστάσεων το οποίο εκμεταλλεύεται τα πάντα και θα πολεμήσει μέχρι και της τελευταίας ρανίδας αίματος της πατρίδας μας για να κρατηθεί στην εξουσία. Εάν δε τούτο δεν είναι εφικτό, οι αποδεδειγμένα πλέον πωρωμένοι αυτουργοί δε θα διστάσουν να πυρπολήσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη χώρα για να διαφύγουν του όποιου καταλογισμού ευθυνών.
Και έστω, όλοι τους στο ΣΥΡΙΖΑ, από τους ακαταλόγιστους ηλικιωμένους μέχρι τους κυνικά πωρωμένους μεσήλικες μπορεί να λένε ότι θέλουν. Που είναι η αντιπολίτευση η οποία έπρεπε να κινεί γη και ουρανό; Αναμένει να πέσει το φρούτο που δε λέει να σαπίσει από τα ψεκάσματα 40 χρόνων μεταπολιτευτικής παράνοιας; ; Πολεμάει το «φιλελευθερισμό»; Περιμένει την έλευση του Ερμή από τους Διδύμους; Τι;
Η φράση «μπλέξαμε» με το τσιρκοειδές σύμφυρμα, που πολλοί από εμάς ήμασταν αρκετά διορατικοί να την πούμε από το 2006 και το 2008 ενώ ο αστικός κόσμος περί άλλων ετύρβαζε, αποκτά πλέον ανατριχιαστική σημασία. Γι αυτό και για προσέξτε διότι αν δε σας νοιάζει ούτε τι χώρα θα παραδώσετε οι μεν, ούτε τι χώρα θα παραλάβετε οι δε, σε περίπτωση ανήκεστης και μη αναστρέψιμης καταστροφικής εθνικής βλάβης (το λένε και «Έσχατη Προδοσία» για να συνεννοούμαστε) μπορεί να υπάρξει βαρύτατος καταλογισμός ευθυνών.
Και ξέρετε, μια από τις σκληρότερα και απαρέγκλιτα τηρηθείσες υποσχέσεις της σε πολλά άλλα ανακόλουθης Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, υπήρξε και η «Όταν λέμε Ισόβια, Εννοούμε Ισόβια». Για να μη θυμηθούμε και τα χειρότερα πριν κοντά έναν αιώνα.

ΚΚ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου