5.9.16

Ανοίγει πόλεμος με απρόβλεπτες εξελίξεις…



Πόλεμος μέχρι τέλους μεταξύ κυβέρνησης και εκδοτών, καναλαρχών, επιχειρηματιών που έμειναν έξω από το παιχνίδι (και τη διαφημιστική πίτα) βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Δεν είναι μόνον ο Σκάι που πήρε την άδεια και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, είναι πλέον και όσοι είχαν ιδιαίτερα ευνοϊκή διάθεση ή ήταν απλώς ουδέτεροι απέναντι στον Τσίπρα.




Δείτε για παράδειγμα τη Real της Κυριακής η οποία σε ένα πρωτοφανές για την ίδια πρωτοσέλιδο, δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι «η κρίση βαθαίνει». Είναι η ίδια εφημερίδα που με άνωθεν εντολή ήταν ουσιαστικά η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο η εφημερίδα όσο και το ραδιόφωνο των Νίκου Χατζηνικολάου – Ανδρέα Κουρή, φιλοξένησαν άπειρες φορές τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κορυφαία στελέχη. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει ο όμιλος Real αποκλειστικό ρεπορτάζ από το Μαξίμου, να μην φιλοξενήσει δύο και τρεις φορές τον Τσίπρα ή να μην «ξεπλύνει» τους διάφορους Βαρουφάκηδες…



Ο όμιλος, καθώς και το Star, που στηρίζονται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, είχαν εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο… παρεξηγήσεως. Ήταν μια πολιτική επιλογή η στήριξη Τσίπρα, επιλογή η οποία τελειώνει με το που το κανάλι δεν πήρε άδεια.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη σωστά εκτιμά ότι οι άδειες δεν έπρεπε να δοθούν με ποσό πάνω από 20 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό δεν έκαναν «χτυπήματα» στη ρουλέτα που έστησε ο Παππάς.
Θεωρούν ότι η κυβέρνηση με τον τρόπο που έστησε τη διαδικασία τους κλείνει και δεν ευθύνονται οι μέτοχοι γι’ αυτό. Το γεγονός ότι ο Βαρδινογιάννης αποχωρεί (προσωρινά) από τα Media, επειδή δεν ήθελε να πάρει μέρος στον τζόγο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση έκανε τρομερό λάθος.
Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε την οργή της οικογένειας, και σαν μια πρώτη αντίδραση ήρθε το πρωτοσέλιδο της Real που τώρα βλέπει ότι η κρίση βαθαίνει κι ότι έρχονται λουκέτα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έβλεπε. Με ενδιαφέρον αναμένουμε και την αντίδραση προσωπικά του Χατζηνικολάου και του ραδιοφώνου του και είμαστε σίγουροι ότι θα ανεβάσει σταδιακά κατά πολύ τους τόνους.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κοντομηνάς ο οποίος μέσω του Alpha είχε μια προσεκτική και ουδέτερη στάση απέναντι στα όσα έκανε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αριστεράς. Άλλωστε, δεξί χέρι του επιχειρηματία είναι ο «φάρος του αριστερού πολιτισμού», Λάκης Λαζόπουλος.
Περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τον Λαλάκη να κάνει εκπομπή που θα κρίνει τα όσα συνέβησαν με τις τηλεοπτικές άδειες. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ιεροκήρυκας του ΣΥΡΙΖΑ θα «απολογηθεί» για τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς δουλειά, όχι γιατί η επιχείρηση δεν πάει καλά αλλά γιατί ρίχνει μαύρο ο Παππάς και η Γεροβασίλη.

Βερύκιος εν δράσει...


Πάντως, τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν καθώς ο Alpha τσακίζει την κυβέρνηση και δεν θα την αφήσει σε χλωρό κλαρί.
Έχουμε, λοιπόν και λέμε σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των μιντιαρχών και της κυβέρνησης.
Ο Μπόμπολας τα έχει βρει με το Μαξίμου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και η δικαστική εμπλοκή του επικεφαλής του ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κύπρο και η απόφαση πρόσφατα της ελληνικής δικαιοσύνης να μην τον εκδώσει. Υπάρχουν πάντα και τα δημόσια έργα βεβαίως αλλά και το γεγονός ότι κανείς δεν κυνήγησε τον Φ. Μπόμπολα για τα θαλασσοδάνεια του Mega και του Πήγασου. Ο Παππάς κάτι ξέρει από αυτά.
Ο Αλαφούζος θα συνεχίσει να είναι αντιπολιτευτικά σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση, αν και μπορεί να ρίξει λίγο τους τόνους.
Ο Κοντομηνάς θα τους τσακίσει στη… νομιμότητα. Μέχρι και η… Μενεγάκη θα μπορεί να παρουσιάζει… γιαούρτια που θα πετάνε οι κυράδες στους υπουργούς.
Ο ΔΟΛ, όσο υπάρχουν οι δικαστικές εκκρεμότητες θα συνεχίσει να είναι πολέμιος της κυβέρνησης. Ο Ψυχάρης ξέρει να ελίσσεται κι αν έρθει η ώρα για deal θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο Κουρής και ο Χατζηνικολάου που μέχρι πρότινος τα έβλεπαν όλα ροζ τώρα έχουν πάθει… αχρωματοψία. Θα ανοίξουν πόλεμο μέχρις εσχάτων.
Κερδισμένος ο Θέμος Αναστασιάδης και το Θέμα καθώς και δεν χάνει την πρόσβαση στην τηλεόραση μέσω του ΑΝΤ1 και θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά κύματα στο Μαξίμου.
Το σίγουρο είναι ότι ανοίγει πόλεμος με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου