7.11.16

Ο κύκλος των χαμένων... υπουργών.



Με ανάμεικτα συναισθήματα οργής και χαρμολύπης αντέδρασαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη που κόπηκαν στον ανασχηματισμό. Για λίγους η οργή τους να φανεί τη Δευτέρα, στην παράδοση των υπουργείων τους και των άλλων θα περιμένουν λίγες ακόμα ημέρες έως ότου κοπάσει ο θόρυβος του ανασχηματισμού χωρίς ακόμα να αποφασίσουν εάν θα εκδηλώσουν ή όχι...  το παράπονό τους.



Η πλέον αδικημένη όλων εμφανίζεται να είναι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στέλεχος των ΑΝΕΛ, η οποία είναι οργισμένη κυρίως με τον αρχηγό της Πάνο Καμμένο. Στην αρχή ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την καρατόμησή της με τον να μην πήγαινε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής. Την Κυριακή όμως άλλαξε γνώμη και δήλωσε πως θα πάει, εκεί γύρω στις πέντε το απόγευμα, γιατί όπως έλεγε δεν θέλει να φανεί ότι περιφρονεί την παράδοση του υπουργείου της.  Δεν πρόκειται όμως να πάει στο Συνέδριο των ΑΝΕΛ, που αρχίζει το επόμενο Σαββατοκύριακο και το μέλλον της κόμμα είναι μάλλον προβληματικό…


Η κυρία Χρυσοβελώνη είναι θυμωμένη με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το κόψιμό της και όχι μόνον. Εμαθε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο κυβερνητικό σχήμα από την τηλεόραση, δεν την πήρε κανένας τηλέφωνο ούτε για να την ευχαριστήσει, ούτε να της πει δυο λόγια για το έργο που πρόσφερε σ΄ένα δύσκολο, όπως το χαρακτηρίζει υπουργείο. Κυρίως όμως δεν μπορεί να συγχωρήσει την αγνωμοσύνη αφού τις δύσκολες ώρες, όπως ακούστηκε να λέει, των ΑΝΕΛ, αυτή στήριξε το κόμμα και τον κ. Καμμένο. Ούτε όμως η ίδια εμφανίζεται να θέλει να τηλεφωνήσει στον κ. Καμμένο  να του εκφράσει διά ζώσης τα παράπονά της και προτίμησε να του πει δυο λόγια μέσω...SMS.
Αυτό όμως που την έκανε να αλλάξει γνώμη και να παραστεί στην τελετή παράδοσης- παραλαβής ήταν η στήριξη που της προσέφερε ο μέχρι πρότινος πολιτικά προϊστάμενός της στο υπουργείο Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης. Ετσι, κυρίως για να ευχαριστήσει τον κ. Σπίρτζη αποφάσισε να πάει μαζί του στην τελετή παράδοσης. Και εν συνεχεία θα ζητήσει ραντεβού από τον κ. Τσίπρα, (εάν τα καταφέρει- όπως ακούστηκε να λέει) για να του πει κυρίως τη δουλειά που έκανε στο υπουργείο.



Αλλά την κυρία Χρυσοβελώνη δεν την εξόργισε μόνον το γεγονός ότι την καρατόμησαν από τηλεοράσεως ή ότι ο Πάνος Καμμένος δεν της τηλεφώνησε. Την εξόργισε ο αντικαταστάτης της Γιώργος Μαυραγάνης. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, ήταν... μετακλητός υπάλληλος στο υπουργικό της γραφείο και βρέθηκε ξαφνικά υπουργός. Ο κ. Μαυραγάνης είναι νομικός και η απόσπασή του στο γραφείο της κυρίας Χρυσοβελώνη, έγινε, όπως λέγεται απευθείας από το κόμμα. Και ακόμα ο κ. Μαυραγάνης είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Καμμένου και τον είχε τοποθετήσει  και στην προεδρία του Ινστιτούτου που έχουν οι ΑΝΕΛ.
Από το Σάββατο η κυρία Χρυσοβελώνη άρχισε να χάνει όλα τα προνόμια που είχε ως υφυπουργός. Πρώτα απ΄ολα το αυτοκίνητο, αν και δεν το είχε ανάγκη, αφού το έχει μόνιμα παρκαρισμένο στο γκαράζ της Βουλής. Οχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, επειδή το πρώτο που της έδωσαν, ένα Golf, βγήκε ελαττωματικό και το δεύτερο, μία BMW  ήταν ενεργοβόρο. Εν συνεχεία χάνει και την αστυνομική φρουρά της και βεβαίως το μισθό του μέλος της κυβέρνησης, αφού είναι εξωκοινοβουλευτική. (Σημ Ο. Χα χα χα χα)
Ο μέχρι πρότινος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δεν θέλησε να κάνει καμιά δήλωση για την απομάκρυνσή του από το Παιδείας. Αλλωστε κανείς δεν θέλησε να είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος. Τρία υπουργεία του είχε προσφέρει ο κ. Τσίπρας με αντάλλαγμα να παρέδιδε το Παιδείας. Και αυτός δεν ήθελε κανένα. Το μόνο που λέει, είναι ότι από το Σάββατο είναι  ένας απλός κυβερνητικός βουλευτής. Το «κυβερνητικός» το τονίζει ιδιαιτέρως, για να δείξει προφανώς ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ουδείς είναι σίγουρος εάν θα στηρίζει και όλες τις πολιτικές της σ΄όλες τους τομείς. Δεν θέλει, απ΄ότι φάνηκε, να το γυρίσει σε  εσωκομματική αντιπολίτευση και στηρίζει τον διάδοχό του Κ. Γαβρόγλου, τον οποίο χαρακτηρίζει και «εξαίρετο» και «φίλο».
Μάρκος Μπόλαρης: Ουδέν σχόλιο
Και ο (πασοκογενής) μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης έμαθε την καρατόμησή του από τηλεοράσεως. Αλλά γι΄αυτόν προέχει η αξιοπρέπεια και έτσι το μόνο που λέει είναι ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό και ότι έχει ήσυχη την συνείδησή του ότι επιτέλεσε το έργο που του είχε αναταθεί.
Το παράπονο του Τρύφωνα
Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης δεν πίστευε ποτέ ότι θα έμενε εκτός κυβερνήσεως στον ανασχηματισμό. Εβαζε μάλιστα και στοιχήματα ότι ήταν αδύνατον να τον «κόψει» ο Αλ. Τσίπρας. Εχασε όλα τα στοιχήματα. Θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει στην παράδοση- παραλαβή, γιατί θεωρούσε ότι παρήγαγε έργο στο υπουργείο του, ήταν ο υπουργός με τη  συχνότερη παρουσία στη Βουλή και ότι κατάφερνε κάθε φορά να γεμίζει τα ταμεία του κράτους. Με φόρους βεβαίως. Ο κ. Αλεξιαδης φεύγει από το υπουργείο μ΄ένα ερώτημα χαραγμένο στα χείλη του: «Γιατί; Τι έφταιξε;» Πάντως δεν είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Ισως κάποιες αιχμές να αφήσει κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου