7.11.16

Με το φονιά δεν κάνουμε πλακίτσα…



Μόλις ανακοινώθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός, ξεκίνησε η ψιλή κουβεντούλα. Σημειολογήθηκε προσεκτικά κάθε πτυχή του ανασχηματισμού, εκτός από τη βασικότερη. Ο Τσίπρας μας πηγαίνει στο γκρεμό και εμείς χάσκουμε τραγουδώντας «Ολαρία Ολαρά».




Στο timeline μου και στον Τύπο που διαβάζω, υπήρξε ορυμαγδός από σχόλια επί παντός επιστητού. Ξεθάφτηκαν βιντεάκια των νεοεισερχόμενων, έγινε προσεκτική πολιτική ανάλυση, γεμίσαμε αστειάκια και memes. Μάθαμε τι φορούσαν όταν ορκίστηκαν, τις ιδέες που πρεσβεύουν, το παρελθόν τους.
Μάθαμε πως το μέγεθός του σχήματος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ισπανικό, μιας χώρας με πενταπλάσιους κατοίκους…



Είδαμε πως η αντιπροσώπευση των γυναικών παραμένει μικρή παρά τον προσανατολισμό του κόμματος. Η υπουργός Εργασίας είναι 31 ετών και μαθαίνουμε ότι χειρίζεται τα θέματα της διαπραγμάτευσης εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ της στον πραγματικό κόσμο. Ο υπουργός Επικρατείας συμβολίζει την κατάκτηση του κατεστημένου από όσους ήθελαν να το ανατρέψουν. Η υπουργός Πολιτισμού είναι αλαφροϊσκιωτη. Οι πιο ψαγμένοι παρατήρησαν ότι οι περιθωριακές σχολές οικονομικής ανάλυσης που εκφράζουν οι υπουργοί οικονομίας διαφέρουν μεταξύ τους.
Ο ελέφαντας στο δωμάτιο ωστόσο παραμένει ανενόχλητος. Κανένας από αυτό το σχήμα δεν έχει τα προσόντα ούτε για να προσληφθεί προϊστάμενος βάρδιας σε Goody's, όχι να διοικήσει υπουργείο. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, άνθρωπος με εξαιρετική κατάρτιση και παγκόσμιες προσβάσεις, αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση. Κάθε τομέας της εύθριπτης οικονομίας μας θα διαλυθεί λίγο ακόμη περισσότερο στη διοίκησή τους. Η χώρα στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει και πολλές ελπίδες.
Κάθε ένας πολίτης αυτής της χώρας ανεξαιρέτως θα υποφέρει, τόσες φορές όσες και οι ιδιότητες που έχει. Κάθε εργαζόμενος, συνταξιούχος ή άνεργος, καθένας που χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, όποιος έχει παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, όποιος έχει προσδοκίες να ανοίξει επιχείρηση, όποιος κινδυνεύει να ασθενήσει και να βρεθεί στο νοσοκομείο, όποιος έχει γονείς συνταξιούχους μπορεί να περιμένει μόνο χειρότερα με αυτή την κυβέρνηση. 
Οι μισοί άνθρωποι σε αυτή την κυβέρνηση δεν έχουν μπει σε ένα αεροπλάνο στη ζωή τους. Όσοι μπήκαν ήταν για να δουν τους ιδεοληπτικούς εκπροσώπους τους στις Βρυξέλλες ή να κάνουν παρέα τη gauche caviar συνομοταξία του Λονδίνου. Όλα όσα πιστεύουν αντιβαίνουν στις αρχές της οικονομίας, στις συμμαχίες που έχουμε συνάψει ως χώρα, στις αρχές που συμπράττουμε ως κοινωνία, στις κατακτήσεις των περασμένων γενιών. Οι περισσότεροι ζουν αντίθετα προς τις αρχές που διεκδικούν για όλους εμάς, εξασφαλισμένοι διά βίου.
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε παρία στην κοινωνία των εθνών και οι προοπτικές της μηδενίζονται κάθε μέρα που περνάει. Κάθε πολίτης της χώρας πρέπει να κόψει την πλακίτσα και να απευθύνει ένα σαφές αίτημα. Απαιτούμε να μας δώσετε κυβέρνηση ικανών ανθρώπων ή να ξεκουμπιστείτε.

Αντώνιος Κουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου