14.12.16

Φτηνά τη γλίτωσε ο Ντόναλντ…



Πριν από μερικούς μήνες συνελήφθη στο Λας Βέγκας ένας νεαρός Βρετανός, επειδή όπως είπε ήθελε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο επίδοξος δολοφόνος έπασχε από αυτισμό και χρόνια ανορεξία, ενώ ήταν άνεργος και ζούσε μέσα στο παλιό αυτοκίνητό του. Μάλιστα, είχε έρθει στις ΗΠΑ με τουριστική βίζα, αλλά παρέμεινε ακόμη και μετά τη λήξη της επειδή ήταν, λέει, ερωτευμένος.



Όσοι  γνώριζαν τον 20χρονο Michael Sandford έχουν να λένε για την εξυπνάδα του, αλλά και για το ότι τα συμπτώματα του συνδρόμου Asperger, αυξάνονταν όσο μεγάλωνε…


Ο πατέρας του τον περιέγραψε ως ευγενικό και ειρηνιστή, και έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για τη σύλληψή του. Μάλιστα, επέμενε πως κάποιος τον έβαλε, ή κάποιος τον εκβίασε προκειμένου να αποπειραθεί να εκτελέσει τον Τραμπ.
Από την πλευρά τους οι αρχές περιγράφουν το τι προηγήθηκε της σύλληψης. Ο Sandford, λένε, πλησίασε έναν αστυφύλακα σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, λέγοντας πως θέλει το αυτόγραφο του υποψήφιου προέδρου, αλλά αμέσως μετά προσπάθησε να αρπάξει το πιστόλι του. Στη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε πως είχε σκοπό να σκοτώσει τον Τραμπ, ενώ δήλωσε πως είχε αποφασίσει να πεθάνει και ο ίδιος.
Στην πορεία, ο δικαστής που ανέλαβε την ανάκριση μίλησε για ζητήματα ψυχικής υγείας του νεαρού, με την δικηγόρο του να λέει πως ήδη έκανε μια απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο κατηγορούμενος έτρεμε σύγκορμος καθ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του.
Τελικά χθες, αφού ομολόγησε,  καταδικάστηκε σε μόλις ένα χρόνο φυλάκιση, αν και οι συνολικές κατηγορίες εναντίον του θα μπορούσαν να τον στείλουν στα κάγκελα για πάνω από 20 χρόνια, αν η υπόθεση πήγαινε στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το BBC, ο  Sandford έκλαψε την ώρα που άκουγε την ποινή, ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε. Ο δικαστής όμως τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι «είναι άρρωστος, ότι χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και φάρμακα, και άρα δεν θα πρέπει να ντρέπεται ή να αισθάνεται άσχημα».
«Δεν είσαι κακός άνθρωπος, ούτε αντικοινωνικός, όπως πάρα πολλοί άλλοι. Δεν πιστεύω ότι ήθελες πραγματικά να σκοτώσεις… απλά ήταν μια τρέλα που σε έπεισε το μυαλό σου να κάνεις», του είπε με πατρική αγάπη.
Τώρα, λόγω του χρόνου που ήδη συμπλήρωσε ως κρατούμενος, και χάρη στην καλή διαγωγή που επέδειξε, ο παρ ολίγον δολοφόνος του Τραμπ θα αφεθεί ελεύθερος τον επόμενο μήνα, οπότε και θα απελαθεί στην Βρετανία.
Τέλος καλό όλα καλά, τόσο γι αυτόν όσο και για τον Τραμπ.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου