13.1.17

Τους ψηφίσατε τότε. Πως αισθάνεστε τώρα;



Τον Ιανουάριο του 2015 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλαβαν 2.539.435 ψήφους από συμπολίτες μας που πίστεψαν στην... ελπίδα. Δηλαδή, στον... εμπρησμό των μνημονίων, στην... περήφανη διαπραγμάτευση, στις διαγραφές δανείων και χρεών, στα ελεύθερα διόδια, στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στον βασικό μισθό των 751 ευρώ κλπ.




Στο (γελοίο) δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 για την αποδοχή ή απόρριψη των μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν υποπολλαπλάσιο κόστος για τον μέσο Έλληνα σε σχέση με το σημερινό, 3.558.450 "αντιμνημονιακοί" (και μάλλον... εξαπατημένοι) εκ των υστέρων πολίτες πίστεψαν στη μεγάλη... ανατροπή...


Πίστεψαν ότι ο Τσίπρας θα... ανατινάξει την Ευρωζώνη και θα αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το δημοψήφισμα έγινε για να αντιμετωπίσει τις... κρίσεις πανικού που του προκαλούσε η παρουσία της Ζωής και των... Βαρουφολαπαβιτσολαφαζάνηδων! Ακόμη και τον... κλητήρα της Κουμουνδούρου να αλλάξει ο Αλέξης, τις 17 ώρες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων θα της φάει στο νερό...!
Πίστεψαν στην... περήφανη διαπραγμάτευση και τη ρήξη, που αν γινόταν πράξη, θα μας οδηγούσε στις.. σπηλιές και στην άβυσσο της οριστικής και μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Γιατί ο ηλίθιος Έλληνας πρέπει να ζήσει τέτοιες καταστάσεις για να εκτιμήσει... Δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο θα του καλοφαινόταν η... αξιοπρέπεια σε συνθήκες καταστροφής της χώρας... Ακόμη και αν δεν πίστευαν ότι με τον Τσίπρα δεν θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα, σου έλεγαν "αρκεί που έφυγαν οι Σαμαροβενιζέλοι που έκαναν ό,τι τους ζητούσε η Μέρκελ". Λες και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο ήταν στην ευχάριστη θέση να πάρουν μέτρα για να τους βρίζει ένας ολόκληρος λαός...
Εκ των υστέρων αποδείχθηκε βεβαίως ότι η... περήφανη διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγινε στα... τέσσερα! Πάντως, τη λες και αξιοπρεπή... στάση. Σε κάθε περίπτωση το αριστερο(α)δέξιο μόρφωμα σε έστειλε σε επίπεδο λόγων στον... παράδειοο και τώρα προσγειώνεται στην πραγματικότητα.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, οι... εξαπατημένοι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν λιγότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο (2.126.327) καθώς πίστεψαν ότι ο κακός... Σόιμπλε και η ανάλγητη... Μέρκελ δεν άφησαν το... παιδί να ξετυλίξει την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης (μην γελάτε...).
Με βάση τα ανωτέρω, θα είχε ενδιαφέρον ένα crash test του "εγώ" αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Το ερώτημα είναι σαφές: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ; Στους πιο πολλούς ίσως έρχεται στο μυαλό μια λέξη της καθομιλουμένης με 7 γράμματα...

Λουκάς Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου